WordPress Türkiye Forumları » Çöp

[kilitli] config.php hatası

(2 posts)
  • 2 ay önce EmeN tarafından başlatıldı
  • asdf29 tarafından son cevap
  • Bu konu destek sorusu değil
  • Bu konu kilitli

1. dosyaları ftp den attım tam kuruluma geçecekken bide baktım karşımda bu yazı

Merhaba! wp-config.php oluşturulmamış. Kuruluma başlamak için bu dosyaya ihtiyacımız var. Buraya tıklayarak web arayüzü üzerinden wp-config.php dosyasını oluşturabilirsiniz, ama bazı sunucularda bu çalışmayabilir. Çalışmazsa bu dosyayı elle oluşturmanız gerekir. Bu konuda belgelere bakabilirsiniz, yardıma ihtiyacınız varsa yardım edebiliriz.

bu sorunu nasıl çözebiliriz

Editör notu: Lütfen forum ve kullanım kurallarımızı okuyunuz, arama yapmadan konu açmayınız..[canarkadaş]

Tarih: 2 ay #
  2. http://www.wordpress-tr.com/belgeler/WordPress_Kurulumu Belgeleri incelemeniz faydalı olacaktır..

WordPress'in en son İngilizce sürümünü buradan veya Türkçe sürümünü buradan indirdikten sonra Winrar veya Winzip türü bir programla açıyoruz.
    wp-config-sample.php dosyasını notepad (yada benzeri bir basit yazı işlemcisiyle) açıyoruz.
    define('DB_NAME', 'veritabanı adı'); buraya veritabanımızın adını yazıyoruz
    define('DB_USER', 'kullanıcı adı'); veritabanımıza bağlanmak için kullandığımız kullanıcı adı
    define('DB_PASSWORD', 'sifre'); veritabanımıza bağlanmak için kullandığımız şifre
    define('DB_HOST', 'localhost'); burasını genellikle localhost olarak bırakıyoruz, eğer ki bir sorun çıkarsa, hosting şirketiyle görüşmenizi öneririz. Yukardaki kısımda gerekli değişiklikleri yapıyoruz
    wp-config-sample.php dosyasının adını wp-config.php şeklinde değiştirdikten sonra dosyaları sunucuya yüklüyoruz.
    Tarayıcı adres çubuğuna {www.siteadresi.com}/wordpress/wp-admin/install.php yazıyoruz ve direktifleri takip ediyoruz ve bitiriyoruz.

Tarih: 2 ay #

Bu konu için RSS beslemesi

Konu Kilitli

Bu konu yeni mesajlara kapalı.