WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

Yerel sunucuda php.ini

(5 posts)
  • 1 hafta önce goldamca tarafından başlatıldı
  • onurtan tarafından son cevap
  • Bu konu destek sorusu değil

1. goldamca
    Üye

Uzun zamandır wordpress'den mkportala geçmiştim 2.5.1 sürümü çok cazip gelince kurmaya karar verdim.
    Sorun şuki video yüklemek istediğim zaman(php.ini dosyasında upload_max_filesize'da 2 mb olarak belirtilmiştir)hatası veriyor
    Bu hatayı nasıl düzeltebilirim.
    dosyayı bulamadım.

Yardom eden arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Tarih: 1 hafta #
  2. php.ini dosyası düzenlemek bayağı karışık bir işmiş, en iyisi sunucuyu kiraladığınız firmadan dosya yükleme limitinizi artırmalarını istemek, ama video, resim, vb kendi sunucunuzda saklamanız aylık trafiğinizi olumsuz etkileyecektir..

3. goldamca
    Üye

Şunu anlamak istiyorum php.ini dosyası wordpres içindemi yoksa host demi
    ben şuanda bilgisayarımda localhostda deneme yapıyorum.bundan dolayı olabilirmi.

4. Sunucunuzda..

Bilgisyarınızda oluşturduğunuz yerel sunucuda değişik bir durum söz konusu, sanırım ona müdahele edebilirsiniz, google ve forumda arayın..

5. <goldamca> Sunucuna root erişimin var mı? Var ise Baglantı yaptıktan sonra sırasıyla komutları uygulayabilirsin.

[root@server ~]# php -i | grep php.ini

Komut Arkasından Aşşadaki uyarı gelir büyük ihtimal. Php.ini dosyasının yolunu gösterecek sana daha sonra..

Configuration File (php.ini) Path => /usr/local/etc/php.ini

[root@server ~]# pico /usr/local/etc/php.ini

Dosya içine girdikten sonra ctrl ile birlikte w yi uygula (ctrl+w) arama cıkacak ordan ( upload_max_filesize ) kelimesini konsola yaz enterle nerde olduğunu bulacak sana.. Karşılığı şöyledir (upload_max_filesize = 2MB) onu kadar değiştirmek istiyorsan o şekılde ayarla örnek: (upload_max_filesize = 100MB) daha sonra (ctrl+x) komutunu kullan değişiklikler kayıt edilsinmi diye soracak ( y ) harfine bas, enterle. Daha sonra olduğun dizinde ( service httpd restart ) komutunu kullanarak webini yenile sorunun düzelecektir.

Bilgisayarında da denemek için kullandığın hazır web server in yazılımını soylemediğin için yerini bilemicem ama bilgisayarında programfiles içinde ( php.ini ) diye arattır. Normal wordpade olarak aç, içinde yukarda yazdığım kodları ara karşılığını değiştir.

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.