WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

Wp 2.5 etiket bulutu

(15 posts)
  • 1 hafta önce AsiBoyz tarafından başlatıldı
  • mustea tarafından son cevap
  • Bu konu destek sorusu değil

1. AsiBoyz
    Üye

Merhaba arkadaslar.

Wordpress 2.5.1 sitem var. etiket bulutu yapmak istiyorum sidebar'a.

İnternette bununla ilgili sağlıklı bir bilgi bulamadım.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Tarih: 1 hafta #
  2. Buradaki açıklamalar 2.5 içinde geçerli..

Ayrıca ingilizce etiket sistemi açıklamalarına, yada etiket sistemi Türkçe açıklamalarına bakabilir, siteniz/wp-admin/widgets.php adresinden bileşen olarak da etiket bulutu ekleyebilirsiniz.

3. AsiBoyz
    Üye

Belirttiğiniz mesajdaki gibi widget ten etiket bulutunu ekledim.Belirtilen eklentiyide kurdum.Fakat etiket bulutundaki etiketler hep aynı.Sanırım popüler etiketleri gösteriyor.Rastgele modunda nasıl gösterebilirim etiketleri ?

Teşekkür ederim.

4. Wordpress'in 2.5 sürümünü kullanıyorsanız rastgele olarak gösterim için burdan 2.5 2.5 sürümünden öncesi için ise burdan Ayrıca verilen eklenti işinizi bayağı bir kolaylaştıracakdır. Bana sorarsanız eklentiyi kurun derim.

5. AsiBoyz
    Üye

Wordpress 2.5.1 sürümünü kullanıyorum.Verdiğiniz linki inceledim, Etiket bulutunu widget olarak kullandıgım için sideparda wp_tag_could bulunmuyor.Widget sisteminden nasıl cıkacagımıda bilmiyorum.O yüzden düzenlemeyi yapamadım.

Eklentiyi zaten kurdum fakat bir türlü rastgele işini beceremedim.
    Ayarlarım şu şekilde :
    http://img153.yukle.tc/images/5473tag.jpg

İlginiz için teşekkürler.

6. Benim bahsettiğim eklenti resimde görünen değil, verdiğim adresdeki eklentiyi kurun. Sizin kurmuş olduğunuz eklentiyi etkinsizleştirin ve ftp'den silin.

7. AsiBoyz
    Üye

Simple tag eklentisini kurunca widget'teki etiket bulutunu nasıl rastgele yapacagım hakkında bilgi verebilirmisiniz.

8. Bir şey yapmanıza gerek yok. Widget (bileşen) ile ekleyeceksiniz. Sonra ayar kutucuğuna tıklayarak açın. Orda random yazan kelimeler göreceksiniz onları seçin. İsterseniz www.hemencevir.com girerek ordaki açıklamaları görebilirsiniz.

9. AsiBoyz
    Üye

Tag Bulutu ayarlarını aşağıdaki gibi ayarladım :

http://img159.yukle.tc/images/7008tag.jpg

Fakat buna rağmen rastgele modunda göstermiyor.Acaba yanlış yaptıgım veya unuttugum birşeymi var yoksa yanlış yerdemiyim.

10. Israr ile hem türkçe hem ingilizce olarak defalarca yazdım eklenti adresini bile iki defa verdim.

Tekrar söylüyorum.

Widget (bileşen) ile ekleyeceksiniz. Siz eklentinin ayar penceresindesiniz.

11. AsiBoyz
    Üye

Sorunum çözüldü, sizi yordum kusura bakmayın.
    Teşekkür ederim.

12. mustea
    Üye

sidebar.php de gostermek ıcın hangı kodu gırmelıyım?

Tarih: 2 gün #
  13. Bunu daha iyi anlamanız için.. Simple Tag ayar sayfasında diğer özelliklerde yazar..

Şöyle;

You can use the same syntax as st_tag_cloud() function to customize display. See documentation for more details.

Kullanmanız gereken kod ise şudur..

<?php st_tag_cloud() ?>

İsterseniz Advanced usage : Kısmından kendiniz de birşeyler belirleye ilirsiniz.

14. mustea
    Üye

cok tesekkurler oldu :)

Eklenti ayar sayfasından yapabilirsiniz.

15. mustea
    Üye

/cat=haberler

etiket bulutunda kategoriler çıksın istemiyorum, sadece benim girdiğim tagler nasıl çıkar?

Tarih: 1 gün #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.