WordPress Türkiye Forumları » Diğer Konular

Trojen - güvenlik açığı

(8 posts)
  • 1 hafta önce sathanas tarafından başlatıldı
  • canarkadas tarafından son cevap
  • Bu konu destek sorusu değil

Etiketler:

1. merhabalar;
    bir süre önce sitelerime w-p 2.3.2 daha sonra 2.3.3 ü kurdum.. daha sonra
    sitelerimin;

index.php, index.html ve admin.php dosyalarinda iframe (Js) kodlarına rastladım... kaspersky buldu... yedek aldım.. pc mi tarattırdım..
    trojen olan sitelerimi iptal ettim.. temizledikten sonra yeniden attim dosyalari..

fakat bir kaç gün sonra yeniden aynı trojene rastladim..
    nerden bulaşıyor_ nasıl bulasiyor? hangi acıklari kapatmalıyım?

yardım ederseniz sevinirim..
    iyi günler

Editör notu: Lütfen forum kurallarımızı okuyunuz, başlıkta mümkün olduğunca kısa olarak ana sorununuzu yazınız, burası zaten yardım amaçlı olduğu için, arama fonksiyonunun devre dışı kalmaması için; başlıklarınızda yardım gibi ifadeler kullanmayınız; başlık düzenlendi.[canarkadaş]

Tarih: 1 hafta #
  2. admin.php dosyasında eğer bir kod yerleştirilmiş ise bunu sunucu üzerinden yapabilirler.. sunucu sahibi ile görüşün varsa logları kontrol edin. Dosyalarınız yazılabilir olmadığını ve şifrenizin güvenli olduğunu teğit edin.

3. sunucuyla irtibata geçtim.. sorunun benden kaynaklandığını söylüyorlar..
    sifrem güvenlidir.. ftp yi açarken gerekli özeni gösteriyorum.. ilk defa böyle bir seyle karsilastim cünkü.. daha önce basima gelmemisti.

4. güvenlik açığı kapatılmış en sağlam w-p sürümü hangisi?

5. Bilinen en sağlam sürüm bana göre 2.3.3.

6. bu trojen sunucudan bulasmıs olabilir.. baska sitelerde de rastladim buna..

2.3.3 güvenlik açığı yani şöyle diyim.. benim kapatmam gereken açıklar neresi?

bayilik aldım ama.. w-p konusunda hiç bir bilgim yok..
    chmod ayarlarini 644 yaparim.. bu sorunumu giderecek mi?

benzer sorunların tekrar basima gelmesinden korkuyorum.

7. Sanırım paylaşımlı bir sunucudasınız. Yapmanız gereken şey bütün dosyaların chmod ayarlarını 655 644 yada 755 çekmek ben olsam 644 yapardım.

8. Arama yapmadan konu açmayın, işlem/ler yapmadan mesaj yazmayın, forum anasayfasında sabit duran sık sorulanlar alanına bakarak sisteminizi güvenli hale getirin, önce bilgisayarınızı temizleyin..

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.