WordPress Türkiye Forumları » Eklentiler

User Photo kurulumu

(4 posts)
  • 1 hafta önce emuhit tarafından başlatıldı
  • sesebian tarafından son cevap
  • Bu konu destek sorusu değil

1. emuhit
    Üye

Editör notu: Lütfen forum kurallarımızı okuyunuz, mümkün olduğunca detay veriniz, bir eklenti söz konusu ise adresini yazınız, mesajlarınızın kod bölümlerini buraya yazıp adresini mesajınızda yazınız; başlık/mesaj düzenlendi.

* userphoto_the_author_photo()
    * userphoto_the_author_thumbnail()
    * userphoto_comment_author_photo()
    * userphoto_comment_author_thumbnail()

emuhit arkadaşımız User Photo eklentisini kullanmaya çalışıyor: eklenti yazarı kurulum açıklamasında kodları üstte ki gibi vermiş bunları temamızda kullanabileceğimiz hale nasıl getirebiliriz, temada nereye eklemeliyiz diyor..[canarkadaş]

wordpress 2.5.1 Dilectio teması ve User photo eklentisi kullanıyorum.. yorumlarda üye fotoğrafının gösterilmesini bir turlu sağlayamadım.

tema comment.php dosyası.

userphoto_comment_author_thumbnail() kodunu benim için ekler misiniz.
    <small class="LGrav"> </small> arasına

http://www.sudrap.org/paste/2951/

Tarih: 1 hafta #
  2. Bende sorunsuz çalışıyor, post yazılarında kullanıyorum

Tarih: 6 gün #
  3. emuhit
    Üye

Yorum Alanı

Başka bir eklenti ile sorunumu çözdüm. Yardımlarınızdan dolayı teşekkur ederim.

Birçok wordpress sitesi yorumlarda üye resmi göstermek için gravartar kullanmakda. Profesyonel kullancılar için iyi bir yöntem fakat birçk kullancıısı gravartar üyesi olmayan siteleri de düşünmeliyiz. Benden dahil sitemdeki hiçbir kullanıcı gravartar üyesi değiliz.

Şimdi gravartar fonkisiyonu kullanmadan üyelerin resminin nasıl gösterebileğimizi anlatacağım. Eklenti yapımcı sitesinin çalısmıyor olması ve eklentinin wordpress.org da barındırılmıyor olmasından dolayı biraz dikkatli olunması gerektiğini düşünüyorum.

Üye resimleri için kullandığım eklenti Userpic & Avatar 1.51. eklentiyi kurup aktif ettikten sonra

<?php if(function_exists(cmd_show_avatar)) cmd_show_avatar(avatar); ?>

kodunu üye resmini göstermek istediğiniz alana yapıştırınız. Yorum döngüleri içinde kullanırsanız yorum yazarının resmini içerik döngüsü içinde kullanırsanız içerik yazarının resmini göreceksiniz. Bu kadar basit.

http://www.ozgurlog.com/wordpress-yorumlarda-uye-resmi/ sitemdeki sayılı içerikten bir tanesi olduğu için link vermek istedim. http://www.ozgurlog.com/depo/userpic-avatar1.zip

Tarih: 4 gün #
  4. Benim çalıştırma şeklim biraz farklı oldu, (User Photo eklentisi)

Önce takvim için gereken css kodları yükledim örneğin;
    ------.contentdate h3 {
    color: #333333;
    font-size: 11px;
    font-weight: normal;
    padding: 12px 0px 0px 12px;
    margin: 0px;
    text-transform: uppercase;
    }-----

-----.contentdate h4 {
    font-family: Times New Roman, Helvetica, Sans-Serif;
    color: #959595;
    font-size: 18px;
    font-weight: bold;
    padding: 0px 0px 0px 0px;
    margin: 0px;
    text-align: center;
    }-----
    daha sonra single.php şablonunda
    <-h3><?php the_time('M'); ?></h3->
    <-h4><?php the_time('j'); ?></h4->
    eklencek kodların yerine aşağıdaki kodu ekledim. İzlediğim yöntem biraz farklı oldu (: kabul ediyorum ama yinede çalıştı (:

<-?php userphoto_the_author_thumbnail() ?->

Kodların çalışması için <- aralardaki - işaretini kaldırın..

Tarih: 4 gün #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.