WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Temalar

Üst resim (banner) değişimi ve..

(8 mesaj(lar))
  • 3 ay önce faskerhat tarafından başlatıldı
  • faskerhat tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil
  1. Merhaba arkdaşalar ben bu işte daha yeniyim. Sitenin (profilimden bakabilirsiniz) üst resmini değiştirmek istiyorum. wpcontent içinde themes içinde üst resmi kubrickheader.jpg olarak gördüm ve o resimde değişiklik yaptım fakat yaptığım değişiklik görünmüyor. Sanırım buna izin vermiyor.

Birde menunun alt kısmına veritabanına kendi eklediğim yerden cümle ve kelimeler çağıracağım. yani ana sayfanın sağ alt kısmına 2 etiket koycam onları veri tabanı ile bağlıyacağım. Ama araştırmalarım ve kurcalamalarım sonucunda bunları başaramadım. Yardımcı olurmusunuz. Veritabanı bağlantıları konusunda sorunum yok.Sadece wordpress te kolay değişiklik yapamıyorum.

3 ay önce #
  2. Üst resim için şu anki temayı kullanmaya devam edecekseniz temanın ayarlar kısmından da (siteniz/wp-admin/themes.php?page=functions.php) resim değiştirilebilir, ama en iyisi tema dosyasında resmi bulup aynı adla başka bir resimle değiştirmek daha iyidir..

Değişiklikler sonrası tarayıcı çerezlerinizi siliniz..

3 ay önce #
  3. Üstat ilgin için teşekkürler.
    Zaten dediğin gibi yapmıştım. /public_html/wp-content/themes/default/images
    dizini içinde kubrickheader.jpg dosyasını değiştirdim ve aynı yere üzerine yükledim ama bu değişiklik siteye yansımadı. ( http://www.hepturkce.com/wp-content/themes/default/images/kubrickheader.jpg )

Şöyle bir şey fark ettim bu klasör içinde bir de header-img.jpg die bir dosya var. bu bu banner üzerinde bir şeyler yapıyor. Ana sayfadaki o mavi resmi bilgisayara kaydettiğimde ismi header-img.jpg oluyor. yani ana sayfaya sanırım o adla çağırıyor. sanırım aşağıdaki kodla birşeyler yapıyor.

http://www.hepturkce.com/wp-content/themes/default/images/header-img.php?upper=69aee7&lower=4180b6

Çok iyi anlamıyorum ama sanırım kodla resim oluşturuyor.

Sitede çok bir değişiklik yapmayacağım aşağıdakine benzer bir şeyler istiyorum ve sanırım biraz zor bir iş. Bunları yapabilirmiyim yani imkan varmı.

http://www.hepturkce.com/aa.jpg

Anasayfa index.php de başka yerlerden çalışıyor

3 ay önce #
  4. "Şöyle bir şey fark ettim bu klasör içinde bir de header-img.jpg"
    burdaki dosya uzantısı jpg değil php onu yanlış yazmışım.

3 ay önce #
  5. Anlamıyorum resimde de gördüğünüz gibi, ben sizin resimle değiştirdim oldu ??

Olmadı; siteniz/wp-admin/themes.php?page=functions.php den de resim yükleyebilirsiniz, tema kodlaması nedeniyle resminizin uzantısı tarayıcıda header-img.php.jpg şeklinde görünür..

Değişiklikler sonrası tarayıcı çerezlerinizi siliniz..

İkinci sorununuzu çözebilecek kod bilgim yok ama benim de halen kullandığım Yakuter Rastgele Sözler eklentisi bu işe yarıyor, sitemde yan menümdeki açılır menünün altında bulunan sözleri değişken olarak bu eklenti ile yayınlıyorum..

Sizde sağolun..

3 ay önce #
  6. /wp-admin/themes.php?page=functions.php buradan resim değişikliği yapılmıyor bende.
    Siz resmi değiştirirken benm hazırladığım resmi sunucuda nereye koydunuz. benm koyduğum gibi aynı dizinemi. Bi gariplik var ama anlamış değilim.
    Zaten hiç yapamazsam baştan bir site yazcam. Bu arada özlü söz olayını kodla hallettim.

3 ay önce #
  7. Kullandığınız temanın images dosyasına koyacaksınız..

3 ay önce #
  8. Üstat öyle yapmıştım zaten her yolu denedim nerdeyse. Tam bu mesaja bakıp ümidi kesmişken son kez images dizni içindeki php dosyasındaki kodları inceleyeim dedim. Kodları incelediğimde her halukarda kendi mavi renki bir resim yaratıyor. Kodları analiz ettim kodların resmi oluşturmaya başladığı yerleri sildim ve sonuç = mutlu oldum :) yani herşey o php dosyasında imiş.
    yoksa 1-2 gün oturup yeni site yapcaktım.
    2-3 gün içinde site içerğini yerleştircem. uluslararası bir proje siteyi ziyarete beklerim.Yardımınız için çok teşekkürler. İyi çalışmalar

3 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.