WordPress Türkiye Forumları » Temalar

Temada Türkçe Karakter Sorunu

(15 posts)
  • 1 yıl önce TurkNavy tarafından başlatıldı
  • canelleri tarafından son cevap
  • Bu konu çözülmüş

1. TurkNavy
    Üye

Wordpress 2.1'i sorunsuz kurdum. Üstüne bir de tema attım. Fakat sorunum tema ile.

Wordpress den gönderdiğim yazılarda Türkçe karakter problemi yaşanmıyor ama temayı Türkçe'leştirmek istediğimde, Türkçe karakterler bozuluyor.

Forumda arama yaptım çeşitli konulara baktım, uyguladım. Henüz bir çözüm bulamadım. Önerileriniz nedir?

Teşekkürler..

Tarih: 1 yıl #
  2. Eğer daha önce dikkatinizi çekmediyse, bir de şuraya bakmanızı öneririm.

3. TurkNavy
    Üye

Denedim. Tek tek tüm tema dosyalarını UTF-8 yaptım. Sonuç vermedi.

4. WordPress karakter kodlamanız UTF-8 mi?

5. TurkNavy
    Üye

Wordpress son sürüm Türkçe indirip kurmuştum. Sonra değişiklik yapmadım.

6. Eğer değişiklik yapmadıysanız UTF-8'dir. Peki karakter kodlaması hatası tüm tarayıcılarda mı kendisini gösteriyor, yoksa sorun sadece tek bir tarayıcıda mı? Belki tarayıcınızın karakter kodlamasını tespit etmede bir sorunu vardır, ya da yanlış ayarlanmış olabilir.

7. TurkNavy
    Üye

Firefox, Opera ve Internet Explorer ile denedim. Hepsinde göstermedi.

8. Aklıma gelen son ihtimal temanızın yazarının karakter kodlamasını temanıza yerleştiren tema etiketini girmemiş (ya da yerine sabit bir değer girmiş) olma olasılığı. Bunun dışında da aklıma birşey gelmiyor maalesef :)

Şuradan bilgi alabilirsiniz.

9. TurkNavy
    Üye

<meta http-equiv="Content-Type" content="<?php bloginfo('html_type'); ?> ; charset=<?php bloginfo('charset'); ?>" />

Onu da kontrol etmiştim. Bu şekilde.

Tema adresi: http://www.wpdesigner.com/2007/01/22/digg-3-columns-wordpress-theme/

10. Sitenizde karakter kodlaması bozuk olan yer tam olarak neresi?

Örneğin, yan menünüzde sorun oluyorsa, Türkçeleştirmiş olduğunuz sidebar.php dosyasını burada paylaşabilir misiniz? (.php dosyası, indirilebilir olarak yani)

11. Temanızda karakter kodlaması sorunu yok, ekran görüntüsünden inceleyebilirsiniz;

Digg 3 Kolon ve Türkçe Karakterler

Eğer Türkçe karakter sorunu kullandığınız diğer temalarda kendisini göstermiyorsa, sorun büyük ihtimalle sizin temayı düzenlerken yaptığınız hatalar sonucu ortaya çıkıyor demektir. Temanızı Türkçe'leştirmeye baştan başlamanızı ve düzenleme için burada bahsedilen araçlardan birisin kullarak ve karakter kodlamasına dikkat etmenizi öneririm.

12. TurkNavy
    Üye

Biliyorum. Yazılarda sorun olmuyor zaten yazdığım gibi çıkıyor fakat tema içinden bir dosyayı düzenlediğimde Türkçe karakter çıkmıyor.

13. TurkNavy
    Üye

Tekrar Notepad++ da utf-8 e göre kodla dedim bu sefer çalıştı. Önceki denemem de olmamıştı.

Kusura bakmayın vaktinizi çaldım.

İyi çalışmalar dilerim.

14. Rica ederim, sorunu çözdüğünüze sevindik :)

15. Arkadaşlar güncelleme sırasında ben de sorun yaşadım.
    Şöyle bi script ile çözdüm meseleyi.
    Herşeyin yedeğini almayı ihmal etmeyin.
    aldığınız sql yedeğini ansiiye bu script ile çevirin.
    sonra yeni yüklediğiniz wp ye uygulayın.

Ben burda uyguladım. Allah'a şükür sorun düzeldi.

<?php
    /*
    UTF ile kodlanmış veritabanı dosyasını ansiiye çevirir.
    wordpress güncellemesine yaşadığım problemi gidermek için geliştirdim.

A.Kadir YILMAZ
    http://www.haberklik.com
    */
    $utfveritabani="db.sql";
    $ansiiveritabani="db_ansii.sql";
    file_put_contents($ansiiveritabani, utftoansiii(file_get_contents($utfveritabani)));
    echo "<br/>\ntamamdır.";
    function utftoansiii($metin)
    {
    $enharf = array("ü" , "ğ" , "ı" , "ş" , "ç" , "ö" , "Ü" , "Ğ" , "I" , "Ş" , "Ç" , "Ö", "''", "''");
    $trharf = array("ü", "ÄŸ", "ı", "ÅŸ", "ç", "ö", "Ü", "Ä?", "İ", "Å?", "Ç", "Ö", "’", '’');
    return str_replace($trharf, $enharf, $metin);
    }

?>

Tarih: 2 ay #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.