WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

Giriş - Login Hatası ...

(7 posts)
  • 1 ay önce gmby tarafından başlatıldı
  • eylultoprak tarafından son cevap
  • Bu konu çözülmüş

Etiketler:

1. gmby
    Üye

Öncelikle herkese çalışmalarında başarılar dilemek istiyrom...

Buradaki ve google daki bilgiler ile kendi wp sitemi elimden geldiğince kurmaya ve geliştirmeye çalışıyorum.

Şuan bir sorunum var ve konuyu tam nereye açacağımı bilemedim.

WordPress Sürümü : 2.5.1
    Thema : Sleepy Blue 1.0 Eyoung

Resimden de anlaşılacağı gibi hemen hemen herkesin üyelerinin giriş yapabileceği bir ana şablon mevcut.

Ortalanmış grafik dosyası

Bu şablona üye ve şifremizi yazdıktan sonra Giriş diyoruz şifre hatalı diyor ve buraya düşüyor kullanıcı.

Ortalanmış grafik dosyası

Sorunu tam anlayamadım.. wp-login ile alakalı birşey ama tam ne anlayamadım.

Bu konuda değerli fikirlerinizi bekliyorum.

Tarih: 1 ay #
  2. gmby
    Üye

Konu hakkında yardımlarınızı halen beklemedeyim arkadaşlar... Elim kolum bağlandı kaldı :(

Bu Bölümdeki kodlar aynen şöyle :

<h2><?php _e('Yönetim'); ?></h2>

<?php global $user_ID, $user_identity; get_currentuserinfo(); if (!$user_ID): ?>
      <form name="loginform" id="loginform" action="<?php echo get_settings('siteurl'); ?>/wp-login.php" method="post">
      • <?php _e('Username') ?>:
      • <input type="text" name="log" id="log" value="" size="22" tabindex="1" color="#8d8d8c"/>
      • <?php _e('Şifre') ?>:
      • <input type="password" name="pwd" id="pwd" value="" size="14" tabindex="2" /><input type="submit" name="submit" value="<?php _e('GiriÅŸ'); ?>" tabindex="3" />
        <input name="rememberme" type="checkbox" id="rememberme" value="forever" tabindex="4" /><?php _e('Beni Hatırla'); ?>
        <br/> <?php wp_register('', ''); ?>.<input type="hidden" name="redirect_to" value="<?php echo $_SERVER['REQUEST_URI']; ?>"/>
      </form>
      <?php else:?><span class="h3a"><?php echo $user_identity; ?></span> <?php endif;?>

Burada acaba birşeyler mi yapmam lazım? Da ilişkilendirebileyim... Şifre hatalı demeden giriş olanağı sağlansın...

3. Yarım saatten fazladır araştırdım çözüme dair bir şey bulamadım..

Bazen buna kullanılan eklentiler neden olabiliyor, eklentileri devre dışı bırakıp, deneyip, sorun çözülürse buna neden olan eklentiyi bulana dek eklentileri etkinleştirin..

Ayrıca; eğer bu sorun sadece temada bulunan giriş alanından giriş yaptığınızda oluyorsa, temanızın sidebar.php'sinden giriş kodlarını kaldırın, buradaki eklentiyi indirin, eklenti giriş alanını mini bir pencerede açar..

Eklentiyi sunucunuz/wp-content/plugins klasörüne atın, siteniz/yönetim/eklentiler alanından LoginBox eklentisini etkinleştirin, sitenizden çıkış yapın, giriş penceresinin görünmesi için, Ctrl ve E tuşlarına aynı anda basmanız, giriş penceresinin kaybolması için, Alt ve E aynı anda basmanız gerekli..

Eklentinin çalışması için temanızda < /head > kodu üstünde < ?php wp_head(); ? > kodu olması gerekebilir..

Giriş penceresini buton ile açıp kapamak için;

< center>< a href="http://worldarchivetr.com/wp/wp-login.php" rel="loginbox-toggle"><strong >Giriş!</strong ></center >

kodunu sidebar.php'nize yerleştirin..

4. sorun çözülmediyse şunu deneyin
    wp-login.php dosyasının adını değiştirin ve kullandığınız versiyonun orjinal wp-login.php dosyasını tekrar yükleyin. umarım çözülmüştür

5. gmby
    Üye

Konuyu başka bir biçimde çözdüm.. Bende canarkadaş gibi sonuca ulaşmak için neredeyse okumadığım şey kalmadı ama sonuç hüsran..

Bende meta ile bazı oynamalar yapıp kendimce sonuca ulaştım...

6. Garip bir durum, meta ile ne alakası varmış ki? Bu tarz bir hatanın metadan kaynaklanacağını sanmıyorum, daha ziyade temanın login dosyasının orjinal login e gönderdiği sorgu yahut db ye ulaştırılan kodlama da hata varsa bu tarz bir şey yaşanabilir...

Ama sorun çözülmüş ya önemli olan o sanırım :)

Geçmiş olsun...

7. Wordpress dosyalarını üzerine tekrar yollamanız gerekli. Bir defa da bu problem bozulmuş db'den kaynaklandığını gördüm.

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.