WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

Üyelik istememe rağmen spam yorum geliyor.

(3 posts)
  • 2 ay önce 90alper90 tarafından başlatıldı
  • 90alper90 tarafından son cevap
  • Bu konu çözülmüş

Etiketler:

1. 90alper90
    Üye

Merhabalar

WP 2.3.3 kullanıyorum. SMF bir forumum da var.SMF deki üyelik sistemini wp de ki yorum sistemi ile birleştirdim.Bu sayede üyelerin yorum yazabilmeleri için forum sistemine giriş olmaları gerekiyor.Bu işlemi SSI.php kullanarak yaptım.wp-comments-post.php dosyasını elimle düzenledim ve başına üye girişi yapılmadıysa devam edilmemesi için komut ekledim.Bu işlem die() ile işlemi durduruyor.

Panelden yorumlara baktığımda bir anormallik yok ama phpmyadmin den wp_comments e baktığımda 900 tane spam yorum gördüm.Nerdeyse 10 dk da bir spam yorum ekleniyor.Yorum ekleyen wp_comments_post.php dışında da bir dosya var mıdır? Direkt başka bir dosyadan spam yapılıyor olabilir mi?

Normalde üye girişi yapılmadan yorum yazamıyorsunuz.Denedim comments-post.php istediğim gibi hata veriyor.Fakat spam yorum geliyor.

Akismet etkin değil.Tam olarak ne işe yaradığını da bilmiyorum.

Nasıl çözebilirim.

Saygılarımla

Tarih: 2 ay #
  2. Buraya ve buraya bakınız, lütfen arama yapmadan, anasayfada sık sorulanlar alanına bakmadan konu açmayınız..

3. 90alper90
    Üye

İlginiz için teşekkür ederim.Dosyaları kendim düzenlediğim ve wordpress i üyelik olmadan yorum yapılabilsin diye ayarladığım için kendimin bir açık yarattığını düşündüm.Wordpress üyeliğinin gerekli olduğu sistemlerde de bu sorun varmış.Halen nasıl yorum geldiğini anlamış değilim.Üye kontrolünü geçebilmeleri garip.Sorunun üyelik sisteminde olmaması lazım yoksa aynı şekilde admin olarak da kontrolden geçilebilir.En azından ben böyle düşünüyorum. :) Akismeti kurdum.12 saatte 77 yorum yakaladı.

Konu kirliliği yarattığım için özür dilerim.

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.