Merhabalar, Özel Alan bölümü hakkında bir sorum olacak size. Özel Alan tanımlamalı bazı temaları görmüşsünüzdür mutlaka. Genelde fotoğraf yolları orada tanımlanır ve sitenin farklı yerlerinde güzel güzel dururlar. Bu temaların çoğunu inceledim bir örnek kod vermek gerekirse;
< ? php $ image = get _ post _ meta ( $ post -> ID , ' foto1 ', true ) ; ? >
Şimdi özel alanda ben foto1 olarak fotoğraf yolunu verdiğimde bu kodun olduğu yere o fotoğraf oturuyor. Ben bir üst adım olarak bazı textleri de bu şekilde eklemek istiyorum.
Örnek vermek gerekirse;
özel alan anahtarı telefon değer bölümünde de telefon numarasını girdiğimde hangi kod'u yazmalıyım ki o bölümde telefon numarası gözüksün?
Yukarıda verdiğim kodda image yazısını, post, text gibi terimlerle de denedim. Fakat başka yerlerden de ayar yapmak gerekiyor galiba ya da bunların şablonları nedir, nereden bulabilirim? Yardımcı olabilecek var mı? Teşekkürler.
WordPress Türkiye Forumları » Diğer Konular
özel alan hakkında
(4 mesaj(lar))-
Tarih: 3 ay #
-
değiştirmen gereken tek yer o da
foto1 yerine telefon yaz yada başka bir şey. zaten yazını girerken özel alanlara telefon yazdığında karşılığında gelen anahtara telefon numarasını girdiğinde işlem tamalanacaktır..ayrıca özel alanlar sadece resim eklemek amaçlı kullanılmıyor istediğin şekilde kullanılabilir.. wordpress codexten lütfen aramaya yapınız...
Tarih: 3 ay # -
Kod bu şekilde çalışıyor, umarım bir başka kişiye de yardımcı olur:
<?php $key="telefon"; echo get_post_meta($post->ID, $key, true); ?>
Tarih: 3 ay # -
peki o kodu nereye ekleyeceğiz?
Tarih: 1 ay #
Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.
Destek sorusu değil