WordPress Türkiye Forumları » Temalar

Başlıklardaki resim sorunu

(17 posts)
  • 1 ay önce kampusx tarafından başlatıldı
  • eylultoprak tarafından son cevap
  • Bu konu destek sorusu değil

Etiketler:

1. www.kampusx.com/anasayfa/ wp adresim o haber başlıklarındaki resimler neden hatalı görüküyor dosyaları tam dizine attım sorun nerde yazarsanız çok sevineceğim orayı halledemedim canım sıkıldı öyle kaldı site...bi yardım teşekkürler

Tarih: 1 ay #
  2. Sorununuzla ilgili detay verin, resimli açıklama iyi olur..

3. http://img513.imageshack.us/img513/4003/hataaacr5.jpg işte resim arkadaşlar neden bu hata oluşuyor resim üstünde yazıyor

4. Görüntülenmeyen o resmin üzerine gelip sağ tıkla, özellikleri seç Adres kısmında yazan bağlantı yolunu kontrol et (adreste yazan bağlantıyı kopyalayıp tarayıcının adres bölümüne yapıştır, görüntülemeye çalış, görüntülenecek mi bakalım o resim). Resim eğer görüntülenemiyorsa bu anlattığım şekilde de, o zaman ftp'den bağlanıp gözle kontrol et (kendi sunucundaysa tabi). Başka sunucuda tutuyorsan resim dosyalarını, bu sunucu dış bağlantılara izin vermiyor olabilir.

5. sunucu dış bağlantılara izin vermiyor derken??? sağ tıklayıp özellikler deyince işte karşıma çıkan resim
    http://img258.imageshack.us/img258/203/hataaammt3.jpg
    :s ÇOK TUHAAFF :(

6. Arkadaşım ben konuyu baştan okudum ama bu veriler yeterli değil bir şeyler eksik sana yardımcı olmaya çalışıyoruz ama sıradışı bir şey var tahminimce sorun temandan kaynaklanıyor. Bunu anlamanın yolu başka bir sitene aynı temayı hiçbir değişiklik yapmadan yükle bakalım. Eğer başka site yoksa radipshare ye yükle biz deneyelim, tema güzelmiş ama işin içinden çıkılamazsa değiştirirsin temayı.

7. arkadaşım temayı tekrar sitede aktif ettim resimlerde anlaşıladıysa bide ziyaret edip baksan :( bi halledelim şu sorunu ya www.kampusx.com

8. Burada başka bir tema için yapılan kullanım açıklamalarına bakınız, temada ilgili resimler özel alanlar kullanılarak gösteriliyor, özel alan hiç kullanmadım ama; yazı editörü altında özel alanlar diye bir seçenek vardır, o kısımda yeni özel alan adına thumbnail, karşısında bulunan bölümede o yazıda kullanmak istediğiniz resmin tam yolunu yazmanız gerekir, üstte verdiğim link daha açıklayıcı olabilir..

9. Resmin görüntülenmesi şu durumda imkansız çünkü resim yok ortada. Tema muhtemelen, anasayfada yazının resmini göstermek yerine onun thumb halini görüntüleyecek şekilde düzenlenmiş. Yazını eklerken Gelişmiş seçenekler bölümüne gel oradan özeti seç, açılan alana < img src="http://resimin linki" alt="" width="180" height="30" /> şeklinde ekle resimi. Bir de bu şekilde dene ( < ile img arasındaki boşluğu kapat).

10. arkadaşım senin dediğin gibi yaptım siteye bi bakarsan resim çıktı fakat yine o hata var :(

11. Metni girdiğin alandaki resim linkini kaldır. Sadece özel alanda bulunsun resimin linki.

Bu şekilde yazıya resim eklemek pratik değil, resim editörü kullarak resmi eklemek için temanın bazı bölümlerindeki kodların değişmesi gerek (belki başka yolu vardır).

12. özel alan hiç kullanmadım ama; yazı editörü altında özel alanlar diye bir seçenek vardır, o kısımda yeni özel alan adına thumbnail, karşısında bulunan bölümede o yazıda kullanmak istediğiniz resmin tam yolunu yazmanız gerekir

13. hocam senn dediğn gibi yaptım özel alanlarda olmadı ... yazının içinde de resim yok zaten :(

14. yazının içinde de resim yok zaten :(

O ibarenin görünmemesi için resim kullanmalısınız, siz yeni özel alan adına thumbnail, karşısında bulunan bölümede o yazıda kullanmak istediğiniz resmin tam yolunu yazıp yazıyı kaydettiniz mi?..

Size verdiğim bu linkde benzer bir tema için açıklamalar var..

15. hocam yazı içinede o resimi ekledim ama bi değişiklik olmadı :(

16. En son denemende, 2 resim bulunuyordu yazıda, resimin biri görüntülenirken diğeri görüntülenmiyordu. Görüntülenmeyen resim yazı alanına editorden eklediğin resimdi, görüntelenen resim ise özel alana eklediğin resimdi. Editorden eklediğin resimi silecektin, yani en son bu aşamaya gelmiştik sonrasında olmayan nedir?

Eğer özel alana eklediğin link ile görüntü alamadıysan sitene deneme olarak eklediğin yazıdaki görüntülenen resmi nasıl elde ettin?

Bence anlam karmaşası yaşıyoruz, bir önceki denemende görüntü elde etmiştik.

17. Bir alt dizine bir deneme wordpress kurup temayı etkinleştirin. Herkesin iyiliği için =) Tema adını da yazarsanız iyi olur kodlara bakıp bir şey söylemek daha net olacakdır. Büyük ihtimalle resim yolunuz tutmuyordur tema'daki belirlenen kod ile.

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.