WordPress Türkiye Forumları » Temalar

Farklı Kategoriler için Farklı Style'ler ??

(9 mesaj(lar))
  • 3 ay önce nucrotion tarafından başlatıldı
  • nucrotion tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil

Etiketler:

1. Merhaba arkadaşlar,

Yapmak istediğim olay şu. Anasayfada örneğin teknoloji kategorisinde yazdıklarım div id'si "teknostyle", haber kategorisndekilerin div id'si "haberstyle" olacak. Ben de style.css'den istediğim düzeni-ayarı sağlayabilecem. Bunu nasıl yaparım bir hal çaresini söyleyim. Kafayı sıyırmak üzreyim.

Tarih: 3 ay #
  2. Kategori id numarasına göre o kategoriye özel seçenek yapabilirsiniz.

Şöyle;

category-idnumarasi.php dosyası oluşturmak içeriği category.php yada index.php 'den alınca çalışacakdır. Tabi kendinizde düzenlemeye gidebilirsiniz.. header.php dosyasının içeriğini header-kategoriid.php gibi bir isim atayin. Burda styl css dosyasında renk vs vs değişikliğini yapıp. styl2.css yapıp yeni header dosyasındaki yol ismini değiştirin.

Sonra category-idnumarasi.php <?php get_header(); ?> kodunu silin.
    Onun yerine <?php include (TEMPLATEPATH . '/category-idnumarasi.php'); ?>

Bunu ekleyin. Uzun ama sağlam bir yol. Kısa bir yolu var ama ben bilmiyorum =)

3. arkadaşım demek istediğim sitesimi.com/kategori/kategoriismi şeklinde değil direkt bloga girince olacak. dediğin bu şekilde mi ?

4. sitesimi.com/kategori/kategoriismi

Bu adrese girdiğiniz de yukarda bahsettiğim dosyalar çalışacak ve belirlediğiniz css özellikleri çalışacakdır. Deneyiniz ve görünüz ;)

arkadaşım demek istediğim sitesimi.com/kategori/kategoriismi şeklinde değil direkt bloga girince olacak. dediğin bu şekilde mi ?

Ne bloga girince olacak bilmiyorum ama anlattıklarınızdan sonra dediklerimi yapıp deneye bilirsiniz.

5. anlattıklarınız uyguladıktan sonra anasayfada yazılar gene normal şeklidne çıkmaya devam etti. Fakat kategorinin sayfasına gelince yani siteismi.com/kategori/kategoriismi şeklinde girince style'de değişiklikler oldu. Ama benim istediğim anasayfaya girince olan değişiklik. Örnek vermek gerekirse nahnu.org'daki normal yazılar ile twitter yazıları gibi.

6. şu şekilde yaparsın ama temanı buna uygun düzenlemen gerekmekte. Özel alanları kullanarak yapman gerekiyor.

* wordpress loop içersine yazı şablonunu oturtman gerekiyor. mesela
    if
    while

div class="özel alanları ilgilendiren kod girilecek"
    h1 Yazı başlığı h1
    small etiketler - kategori - yazar adı small
    div class="content" yazının içeriği div
    div
    endwhile
    endif

şeklinde. wp loop ierisinde yer almalı. sen yazıyı girerken özel alanlara mesela Haber kategorisi için habersytle etiketini çağırmak istiyorsun.

Özel alanlara gelerek :
    değer : style anahtar: haberstyle

olduğunda yazıyı kaydettiğin anda o stilde ana sayfada yayınlanır.
    Detaylı bilgiye: http://codex.wordpress.org adresinden custom field arama sonuçlarından ulaşabilirsin..

7. dostum dediğin olur fakat bendeki eklenti o kategoriye yazıları otomatik geçecek ben başka kategoriye normal yazılarımı yazıcam. otomatik yazılan yerlerdeki sitil farklı olucak.

8. Bunu neden ilk mesajınızda belirtmediniz?
    Senin yazdığın mesajların stilleri değişse olmuyor mu illaki otomatik eklenenler mi değişmeli?
    otomatik eklemek nedir? hangi eklentidir?

* Detaylı bir cevap gelmezse konuyu kitliycem..

9. twitterda yazdıklarım bloguma otomatik geçiyor. fakat diğer yazılar ile aynı görüntüde olduğu için hem karışıyor, hem de iyi bir görsellik sunmuyor. bu yüzden twitter ile yazdıklarımı daha ufak, küçük bir yazı tipi ile göstermek istiyorum. twitter-tools eklentisi bunu yapıyor. twitterda güncelleme oldugunda o yazıyı otomatik bloga yazı olarak geçiyor.

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.