WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Temalar

Ansiklopedi Sitesi için Tema Önerileriniz

(15 mesaj(lar))
  • 3 ay önce fuzuli tarafından başlatıldı
  • fuzuli tarafından son cevap
  • Bu konu Çözülmüş
  1. Merhaba arkadaşlar bilgi ansiklopedisi sitesi kurdum, wikipedia veya TürkçeBilgi.com gibi bir site olacak ama WP sisteminde kurdum bu site için bildiğiniz güzel tema önerinizi belirtirseniz çok sevinirim. Sizce ansiklopedi sitesi için tek kolonlu bir tema daha iyi olur mu? Ya da rengi nasıl olmalı? Daha sonra burada tanıtımını yaptığım zaman temayı güzel seçmemişsin demeyiniz..! :)

Teşekkürler

3 ay önce #
  2. Bende bu tür site düşünüyordum, sen bilirsin ama bu tür bir site için sözlük yada bir ara bildirgeçde gördüm sanıyorum ücretsiz viki scriptlerinden kullansan daha iyi değil mi?..

Emin değilim galiba heytbecom sözlük scriptine benzer bir tema yapmıştı..

Bunun yanında her türlü temanın yan menüsünde A dan Z ye liste koyup bu dediğiniz yapılabilir, yazı alanınında özelleştirlmesi index haline getirilmesi gerekebilir, Wordpress kullanırsanız size yeni temadan ziyade tema düzenlemesi gerekli gibi..

Ben tema sitelerinde günlerce gezmiş biri olarak artık bıktım :) bu yüzden şu anda şu temaya bakın diyemiyeceğim, bu tür bir temaya rastlarsam buraya yazarım, profilimden Türkçeleştirdiğim temalara bir göz atın..

Ayrıca foruma verdiğiniz destek içinde sağolun, daha fazla katılım göstermeniz dileği ile..

3 ay önce #
  3. ücretsiz viki scriptlerinden kullansan daha iyi değil mi?..

Bence 'de wordpress bunu kaldırmaya bilir uzun metrajlı bir proje olursa. Geleceği de öngörmek gerekir bazen..

3 ay önce #
  4. EylülToprak ve CanArkadaş ilginiz için teşekkürler, Wiki scriptlerini düşündüm ancak biraz taklit gibi anlaşılır diye tereddüt ettim. İleriye dönük büyük bir proje olarak düşünüyorum. Yani binlerce yazarın olacağı büyük bir ansiklopedi hedefliyorum. EylülToprak neden öyle düşündün? Yani bu sistem için WP uygun değil mi sence? Ne gibi sorunlar ortaya çıkabilir?

İleride en iyi sunuculardan kiralamayı da düşünüyorum bu site için. Trafik ve CPU dışında aklıma herhangi bir sorun gelmedi. Fikirlerini paylaşırsan çok sevinirim.

@Canarkadaş, şu tema biraz düzenlenirse ve Türkçeleştirilirse sence nasıl olur? EylülToprak sen de tema konusundaki değerli fikrini söylersen sevinirim.

Saygılarımla...

3 ay önce #
  5. canarkadas, benim sözlük ile ilgili bir tema girişimim olmadı. Yada ben hatırlanıyamıyorum...

fuzuli, eylultoprak ile aynı düşüncedeyim nedeni ise bu gibi bir ansiklopedi biçimini bir kişi (eskiden sürekli bunun hakkında sorular soruyordu) yapmıştı ve sürekli hatalardan yakınıyordu. En son joomlaya geçmişti diye hatırlıyorum... Belki o kişiden kaynaklıda olabilir... Emin değilim. Ben wordpressi 1,5 senedir kullanıyorum sadece.

- temaya gelince seçme tema yerine kendi fikrinde olan ve seninde dediğin gibi taklit olmayacak sadece o siteye özgü olacak temalar gelişrtirmeye bak...

3 ay önce #
  6. Teşekkürler fikirlerin için HeytbeCom yukarıda gösterdiğim tema pek kullanılmayan bir tema şu ana kadar 300 kez indirilmiş. Temayı indirdim rengini de düzenleyip Türkçeleştirmeye çalışıyorum. Kendi temamı yapabilmem için daha çok erken diye düşünüyorum. Yeterli kod bilgim hala yok. Ama senden yardım istemeyi de düşünmedim değil... :)

Şimdi sizin düşüncelerinizden çıkardığım sonuç su:

Siz WP nin böyle bir site için uygun olmadığını düşünüyorsunuz ama Wiki'nin de, kuracağım sitenin kopya olarak algılanmasını ortaya çıkaracak. O yüzden wiki seçeneğini düşünmüyorum. Joomlaya gelince de onun da çok hantal bir sistem olduğunu birçok arkadaşımdan biliyorum.

Ben yine de şansımı WP de denemek istiyorum. Yani acaba bu site 150-200 bin maddeyi bulursa durup dururken hata mı verir?

3 ay önce #
  7. Ben uygun gördüğüüm her durumda yardımcı olurum. dediğim gibi 1.5yıldır wp kullanıyorum ve henüz 350 mesaj yazılmış bir veritabanım var.. 150bin 200bin madde beni korkuturoyr doğrusu...

3 ay önce #
  8. HeytbeCom, teşekkürler düşüncelerin için... Az önce sitendeydim Ana Sayfa Şablonları hakkındaki yazını okudum. Gerçekten mükemmel şeylere imza atmışsın. Hemen her gün abimle senin sitenden bir şeyler öğreniyoruz. 1,5 sene diyorsun ama bu süre içerisinde benim hayal edemeyeceğim kadar ilerlemişsin. Ve birçok şeyi bu forumda 3 kişiden öğrendim. Kendilerini biliyorlar.

Hatalar ve DB sorununa gelince KebirHost'un sahibi ile konuştum yaklaşık 3 yıldır o host ile çalışıyoruz. Onlarca sitemiz orada barınıyor ve oradan sunucu kiralayacağız ben o hosta sonuna kadar güveniyorum. Başlangıçta her gün yedek alınacak ilerleyen saatlerde 6-7 saate bir yedek alınacak. O yüzden içim rahat şimdilik bu konuda. Şimdi en büyük sorunum tema..! Ve sizin görüşleriniz benim için çok önemli...

Teşekkürler

3 ay önce #
  9. arkadaşlara bende katılıyorum. script kurman yararına olacaktır uzun vadeli birşey düşünüyorsan

3 ay önce #
  10. mahmutadn, sence hangi script yararlı olur?

3 ay önce #
  11. Fuzuli ben de viki scriptini kullanmanı tavsiye ediyorum

3 ay önce #
  12. Önerileriniz için teşekkürler arkadaşlar; ama wiki scripti seçeneğine pek de olumlu bakmıyorum herkes tarafından bilindiği için sitenin kopyaymış gibi algılanması site geleceği için hiç olumlu olmayacaktır. Özgün bir WP teması işimi görecektir diye düşünüyorum. Wiki'den başka bir öneriniz olursa lütfen yazınız.

Saygılarımla...

3 ay önce #
  13. eksi sözlüğün yapıldığı script nasıl olur? Bunu ücretsiz ya da ufak ücretler karşılığında yapan kişiler var.

3 ay önce #
  14. Teşekkürler gev şimdi inceliyorum.

@mythijacker senin önerin için de teşekkür ederim. Bunu düşünmemiştim aslında . Ama o da taklit izlenimi doğurur diye düşünüyorum.

Neyse arkadaşlar bu konu ile sizleri daha da meşgul etmek istemem. Bu konuyu çözülmüş olarak işaretliyorum. Sistemi büyük oranda kurdum. Şu anda kategori aşamasındayım. Bitirdiğim zaman tekrar görüşlerinize hitiyacım olacak. Bu konudaki değerli fikirleriniz için çok teşekkür ediyorum.

Saygılarımla...

3 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.