WordPress Türkiye Forumları » bbPress

BbPress mi SMF mi?

(9 mesaj(lar))
  • 3 ay önce Dresah tarafından başlatıldı
  • Dresah tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil

Etiketler:

1. Değerli forum üyeleri,
    Fikirlerinizi merak ettiğim bir konu var.

Bir portal sitesine için forum eklemeyi düşünüyorum.
    Sitenin altyapısı WordPress.

Bu durumda hangi forum yazılımını yüklememi önerirsiniz?

BbPress mi?
    SMF mi?

Gördüğüm kadarı ile ikisini kıyaslarsak birbirlerine şu noktalarda üstünlük sağlayabiliyorlar.

BbPress -> Sadelik, Anahtar Kelimeler, WordPress mimari uyumu (Nasıl bir uyumdur anlayamadık ama :) )

SMF -> Çok kabul gören bir yapı, Bir forum için gereken herşey var gibi sadece BbPress' e göre biraz daha hantal.

Görüşlerinizi paylaşırsanız ve varsa alternatiflerinizi yazarsanız memnun olurum.

Tarih: 3 ay #
  2. Portal sitesi için kesinlikle SMF diyorum. Eğer kendi blogunuza ufak bir forum açıcak olsaydınız da BpPress derdim. Nacizane kendi görüşüm, sormuşsunuz söyledim :P

3. Sayın @adonisben,
    Değerli fikirleriniz için teşekkür ederim.

Aslında soruyu kendim için değil, siteyi ziyaret edecek üyeler için soruyorum.

Web Sitesi (Portal veya her ne ise) ve Forum ikilisinin kurulmasınde göz önüne alınması gereken en önemli konu (Birçok kişinin bu fikirde olduğunu düşünüyorum) entegrasyon.

SMF veya BbPress eşit şekilde WordPress entegrasyonu sağlayabiliyor mu?

Bugün birkaç küçük araştırma yapma şansına sahip oldum. SMF ve Wordpress entegrasyonunda tek seçenek SMF $ WordPress adındaki DMRY tarafından başlatılan eklenti. Eklentinin geliştirilmesi en azından DMRY tarafından durdurulmuş görünüyor. Başka kullanıcılar ise gerekli değişiklikleri yapıp eklentiyi güncelliyorlar gibi. Ortada kalan bir konu gibi geldi bana.

BbPress kanadıysa daha da maceralı bir şekilde gelişiyor. Bu iki yazılım aynı firma belki de aynı grup tarafından geliştirilmesine rağmen entegre edilmelerinde sorun yaşayan birçok kullanıcı mesajı okuma şansım oldu. Bu da kafamda auttomatic ile ilgili sorular oluşturmadı değil.

Herşeye rağmen BbPress biraz daha ağır basmıyor değil. WordPress ve BbPress arasındaki "Kullanıcı Birliği" temelde birçok sorunu çözebiliyor.

Şu noktada geriye tek bir soru işareti kalıyor (En azından benim kafamda.)
    SMF nin yapabileceği BbPress in yapamayacağı birşey biliyor musunuz?

Saygılarımla.

4. 90alper90
    Üye

SMF ile Wordpress i üyelik için entegre edebilirsiniz.SMF nin SSI.php denen bir nimeti var.Ben sitemde kullanıyorum.Örneğin yorum yazmak için Sisteme giriş yapmanız gerekiyor.Gayet memnunum. Başka nasıl bir entegrasyon yapılabilir bilemiyorum.

Saygılarımla

5. smf kuracaksan smf 2 yi bekle derim utf 8 destekli

6. 90alper90
    Üye

SMF 1 x de UFT 8 desteklidir.

7. olsun sen 2 yi bekle :)

bu arada şuna da bak. gayet güzel. hem kendisi bir eklenti. güzeldir güzel

8. @pdfdergi smf 2 yi beklemeye gerek yok utf8 için :) çünkü şuan mevcut sürümleri de (1.1.4-1.1.5) zaten uft8 karakter kümesini destekliyorlar sorunsuz bir şekil de...

Bu arada benim oyum kesinlikle smf tarafından olacak. Entegre osrunu yahut köprü de güvenlik açığı olduğu söyleniyor. O da aslında basit bir şey, sizde entegre etmez ayrı üyelik açmalarını istersiniz. Çünkü kezaa bbpress tede entegre sorunu yaşanıyor :)

Vesselam SMF diyorum ben :)

9. Entegrasyon testleri için bbPress kurdum. Müthiş iş başarmışlar: kurulum sırasında istediği bilgileri verince sorunsuzca üyelik entegrasyonu sağlanıyor.

Daha önce de belirttiğim gibi, mesele forum kurmak değil: Forumu ve Siteyi tam anlamıyla entegre edebilmek.

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.