WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Temalar

şablon sayfası temayı bozuyor

(7 mesaj(lar))
  • 3 ay önce faturko tarafından başlatıldı
  • faturko tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil

Etiketler:

1. faturko
    Üye

Merhaba, page.php ya da single.php dosyasından bir şablon sayfası oluşturdum. bunu yeni bir sayfada kullanmaya çalıştığımda yeni sayfanın teması dağılıyor. sebebi ve çözümü nedir?

Tema, WP Premium

Şablon sayfasının içeriği şu şekilde:

<?php
    /*
    Template Name: Sayfa
    */
    ?>

<?php get_header(); ?>

<?php get_sidebar();?>
    <!--include footer-->
    <?php get_footer(); ?>

3 ay önce #
  2. İyide bu oluşturduğunuz yeni sayfaya stil sayfasına bağladınız mı?... css dosyasına eklemelisiniz ki bu yeni sayfa bahsettiğiniz şekil de görünsün.

Artı kısıtlı kod bilgime dayarak söylüyeyim, bu sayfa böyle oluşturulmaz, üst kısmı,yan kısmı ve alt kısmı çıkart demişsiniz ama neye göre cıkartıcak, hani stili nerde neye dayandıracak?...

3 ay önce #
  3. WP Premium çok fonksiyonlu ve çeşitli eklentilere ihtiyaç duyan bir temadır. Kullanmadan önce tüm ayarlarını yapmanız ve modifiye etmek istiyorsanız da kesinlikle yeterli kod bilgisine sahip olmanız gerekir. Tema seçiminizi gözden geçirin derim...

3 ay önce #
  4. faturko
    Üye

css ile hiç ilgilenmedim, anlatıldığı gibi page.php dosyasını kopyalayıp div content kısmını siliyorum, başına da template bölümünü yazıp siteye atıyorum, sonra da yeni sayfa oluşturken şablon olarak gösteriyorum o kadar. Css ile ne yapmalıyım? Hiç bir fikrim yok.

3 ay önce #
  5. faturko
    Üye

WP Premium çok fonksiyonlu ve çeşitli eklentilere ihtiyaç duyan bir temadır. Kullanmadan önce tüm ayarlarını yapmanız ve modifiye etmek istiyorsanız da kesinlikle yeterli kod bilgisine sahip olmanız gerekir. Tema seçiminizi gözden geçirin derim...

eş zamanlı yazmışız, tema oturdu artık bu saatten sonra değiştrimek zor olur da oturmayan bir şablon sayfası :)

3 ay önce #
  6. @faturko; "Css ile ne yapmalıyım? Hiç bir fikrim yok."

Css ile sayfanızın stilini oluşturacaksınız, yani mesela tablo ve hücreleri yahut mevcut grafiklerin margin değerlerini, sağamı sola mı yaslı yoks % değerinden mi, px lerini ayarlamalısınız ki, grafikler yahut satır ve tablolar kayık çıkmasın.

Ancak bunun için de yeterli kod bilgisine sahip olmalısını :)

3 ay önce #
  7. faturko
    Üye

o zaman şablon sayfasının ne esprisi kaldı?

page.php sayfasındaki div content'deki "content" zaten css'de tanımlı değil mi?
    (div li kısmı kod olarak ekleyemedim)

3 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.