WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

Klasör değiştiğinde eski linklerin yeni linke yönlenmesi

(12 mesaj(lar))
  • 3 ay önce hsa tarafından başlatıldı
  • eylultoprak tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil

1. Merhaba Arkadaşlar :)

Blogumu bir alt dizine almak istiyorum. Ancak bloguma ait Arama motorlarındaki linklerin otomatik olarak yönlenmesini istiyorum.

Yaklaşık olarak 250 civarı yazı var. htaccess ile yapıldığını biliyorum ancak tek tek uğraşmak epey zamanımı alacak :)

Bunun için özel bir eklenti vs. var mı?

İyi Çalışmalar,

Tarih: 3 ay #
  2. Bende buna benzer bir olay yaşadım ve şuradaki açıklama sanırım işinise yarar ve çok basit olması lazım ...

3. Eski domaininde ki custom 404 sayfasına (özel hata sayfası) aşağıda ki kodu uygulayın. Bu kod içeriğiniz bulunamadığın da özel hata sayfası geldiğin de kullanıcıya içeriğin bulunamadığını belirtecek ve 5 saniye sonra otomatikman ana sayfanıza yönlendirecektir. Siz blogcini.net yazan yerleri kendinize göre düzenleyiniz...En mantıklı, kısa ve basit yoldan çözüm budur. Htaccess la uğraşmanıza hiç gerek yok.

<html>
    <body>
    <head>
    <meta http-equiv="refresh" content="5; url=http://www.blogcini.net/">
    </head>
    <center>
    <h1>
    İçerik Bulunamadı!<p>
    Lütfen Bekleyin, 5 Sn. Sonra Ana Sayfaya Yönelendirileceksiniz.<p> (BlogCini.net)<p>
    <h1>
    </Center>
    <title>
    BlogCini.net | İçerik Bulunamadı!
    </title>
    </body>
    </html>

4. BlogCini, bende bütün index.php yi attım 404 'e :D
    Söylemesi ayıp seo yaptım. Tabi linkler boşta kaldı. Hit de 1 k falandı. Şimdi herkez anasayfayı görüyor. Benim işime yaradı :D
    Teşekkürler

5. arkadaşlar bunu zaten yapıyoruz ve biliyorum. Anlatmak istediğim şu;

misal x sitesindeki link;

x.com/postname.html
    klasör altına inecek

x.com/klasor/postname.html

Google veya diğer arama motorlarından vs. gelen istekler ( cache üzerindeki ) direk 404'e düşmeden yeni adrese yönlenecek :)

6. @Emrahca , işine yaramasına sevindim, rica ederim ;)

@hsa , bu tarz da bir eklenti bulamadım malesef. Siz istiyorsunuz ki; xx.com/abc.html olan link artık xx.com/klasor/abc.html de ancak google cache de ilk link olduğundan tıklandığın da 404 geliyor (hali ile)...

Burda şöyle bir şey yapılabilir: Gelen 404 sayfasın da değişken bir kod öbeği ile linkin içine "/klasor/" yazılarak tekrardan yeni linke yönlendirilebilir. Zaten linklerde ki tek değişen "/klasor/" linkin gerisi aynı. Ancak bu kadar kod bilgim yok, mantığı söyleyebiliyorum ancak kodluyamam :) aşar beni :).

7. @BlogCini

Önerin için teşekkür ederim aynısını düşündüm ancak çok fazla uğraştırır. Ancak şöyle bir düşünce aklıma geldi.

htaccess üzerinde yönlendirme kodu ile ilgili linkleri yeni adresine yönlendirebilirim.

Bunun için aklıma Kalbayon adlı eklenti geldi. Eklenti klasör boyutunda eski linkleri kontrol ediyor.

Ancak bu eklenti eski sürümlerde çalışıyor :( ve 2.5.1 sürümü içinde stabil bir sürümü yok :(

8. Evet aradığım yöntemi buldum!

Htaccess dosyasına;

Rewriterule ^eskiadres.html yeniadres.html [R,NC,L]

kodunu eklediğiniz zaman eski adresten gelen istekler yeni adrese iletiliyor :)

Ancak 300'e yakın girdiyi tek tek htaccess dosyasına eklemek hiç akıl karı değil. O yüzden oraya daha akılcı bir çözüm bulmak gerekiyor :)

9. Bu eklentiye yada burada bahsedilen Permalink Redirect eklentisine bakınız..

10. @hsa, aynen katılıyorum htaccess da bahsettiğim yöntem de çok uğraştıracaktır :)

@canarkadas, verdiğin ikinci linke baktım, o sadece permalink lerde ki değişiklikleri gideriyor, anladığım kadarı ile klasor yapısında yahut subdomain değişikliklerin de işe yaramıyor...

11. yok yok az kaldı :) şu öss geçsin öyle bir eklenti yazacağım :)

12. =) Subdomain olduğu için canarkadas'ın eklentisi çalışmaz ama httacces işi sanırım görür. Eklentiyi yazarsan kendi sitemi subdomain'e almayı düşünebilirim =)

Tarih: 2 ay #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.