WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Çöp

resmi içeriğe sığdırmak

(9 mesaj(lar))
  • 4 ay önce faturko tarafından başlatıldı
  • heytbecom tarafından son cevap
  • Bu konu kilitli

Etiketler:

1. faturko
    Üye

merhaba, siteme resim eklemek istiyorum ama geniş olduğu için taşıyor, bu noktada bir formüle ihtiyacım var, resmi verdiğim genişliğe küçültecek (en-boy oranı sabit şekilde) ve resme tıkladığımda büyük hali açılacak, şu sitede bir örneği var ama wordpress için ne yapabilirim?

4 ay önce #
  2. Yazı yazarken altta resim ekle bölümü var. Oradan küçük veya büyük diye seçim yapabilirsiniz. Menü Türkçe olduğu için anlayacağını umuyorum.

Bu arada resim ekle menüsünden ekleyeceğiniz resimler wp-content klasöründe toplanıyor.

4 ay önce #
  3. faturko
    Üye

ya dışardan eklenen resimler? mesela imageshack

4 ay önce #
  4. Forumda eklentiler alanına bakabilir, resim efekti, lightbox, şeklinde arama yapabilir, benim profilimden Türkçeleştirdiğim resim eklentilerine bakabilirsiniz, bahsettiğim eklentiler tam olarak sizin istediğinizi yapmayabilir, resimleri siz boyutlandırıp ayrı ayrı yüklemelisniz..

4 ay önce #
  5. Sık Sorulan Sorular kısmında mevcut.

4 ay önce #
  6. faturko
    Üye

highslide eklentisini kurdum en sonunda, tam istediğim değil ama bu da güzel, teşekkür

4 ay önce #
  7. smfde güzel bir özellik var belirlenen boyutlar dışındaki resimleri scroll içine alıyor acaba css kodları ile uyarlanabilirmi

4 ay önce #
  8. Smf'deki o özellikden daha iyisini yapıyor. Highslide o yüzden böyle şeylere gerek yok. Diyelim ki 2000*2000 pixel bir resim var ekran çözünürlüğünüz 1024*768 Önceki css temaya göre orantılayan kodu yukarda verdim. Onu eklersiniz. Sonra resmi highslide ile eklersiniz. Resmi ilk tıkladığınızda sadece erkan alanı kadar resim büyür. En büyük halini görmek için sağ alt köşede bir ikon belirir. O ikona tıklarsanız istediğiniz son haline kadar büyür. Yani uğraşmayın kurun bu eklentiyi =) Senin dediklerini düşündüm ama bu eklenti varken başka bir şeye ihtiyaç duymak saçma olur

4 ay önce #
  9. http://www.wordpress-tr.com/forum/topic/1784?replies=20

bu adresten devam edelim.... aynı konu başlıkları - aynı şeyler konuşuluyor..

4 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Konu Kilitli

Bu konu yeni mesajlara kapalı.