WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

%postname% mi kalıcı olmuyor

(7 mesaj(lar))
  • 6 ay önce bilgin tarafından başlatıldı
  • canarkadas tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil
  1. Arkdaşlar sorun şu kalıcı baglantılardan www.siteadi/merhaba diye postname mi ayarlamak.1 kaç gün öncesne kadar çalışıyordu ama bi sorun yada ben hata yaptım galiba şimdi %postname% yazıgımda ve güncelledigimde 404 hatası veriyor her yolu denedim gene olmadı..htaccess dosyasını sildim yeniden yükledim güncelledim, yükledigim eklentileri iptal ettim ama ıhh ıhh olmadı sizce sorun neden kaynaklanmış olabilir..diger gün ay isim sayısallarda çalışıyor özelde %postname% yazdıgımda çalışmıyor...dedigim gibi ama 1 kac gün öncesine kadar çalışıyordu sorunu nasıl çözebilirim

6 ay önce #
  2. Başına slash yani "/" koymalısın biliyorsun değilmi?

/%postname%

Ayrıca bu düzenleme windows sunucularda işe yaramaz. Fakat; sanırım şu yöntemde bazen işe yarayabiliyor.

/index.php/%postname%

6 ay önce #
  3. Gerekli işlemleri yahut htaccess olayını bilip, gerekli düzenlemeleri yaptığınızı belirttiğinize göre, sorun büyük bir ihtimal sunucunun Windows platformuna dönüştürülmüş/taşınmış olabileceğidir. Çünkü permalink (kalıcı bağlantı tipi) sadece Linux sunucular da dolayısı ile apache sistemin de çalışmaktadır.

6 ay önce #
  4. Aşağıdaki etiket temeli ve kategori temeli alanlarını boşaltıp dene ve arkadaşın dediği gibi /index.php/%postname% olarak dene. Permalinkin windowsla alakası yok, benim server win2003 ama kullanıyorum. Kalıcı bağlantılar wp nin özelliği, sadece linux olmasına gerek yok.

6 ay önce #
  5. /index.php/%postname% olarak denemesi eğer sunucusu apache değilse durumu hiç değiştirmez! Çünkü bu bağlantı tipi sadece apache de çalışır, windows2003 apache işletiyorsa tabi ki sizde kullanabilirsiniz. Linux tan kastım, Linux zaten doğuştan apache ile işletilir :) windowsta ise kurulursa çalıştırılabilir ki, çoğu firma uğraşmaz ya Linux host kullanırsın yahut windows seçimi kullanıcıya bırakır...

Bu arada .htacces dosyanız da bu kodlar bulunması gerekir %postname% şeklin de bir yapı kullanacaksanız :

<IfModule mod_rewrite.c>
    RewriteEngine On
    RewriteBase /blog/
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    RewriteRule . /blog/index.php [L]
    </IfModule>

6 ay önce #
  6. sunucu lunix ayrıca /index.php/%postname% diye de baktım olmuyo sorun neden kaynaklaıyo hala anlamadım sorunu nasıl cözecegimide bilmiyorum yazılanların hepsini yaptım ama gene olmadı dedigim gibi önceden /%postname% şeklinde yazdım olmuştu.

6 ay önce #
  7. İlgili site porfilinize eklediğiniz yeni kurulmuş site ise; veritabanı dahil her şeyi silip baştan kurulum yapıp, daha sonra sık sorulanlar alanında bulunan "kalıcı bağlantı" başlıklarına yada buraya bakabilirsiniz..

6 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.