WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Diğer Konular

PHP içerisine "a href" komutunu gömmek

(4 mesaj(lar))
  • 4 ay önce hakanyamanoglu tarafından başlatıldı
  • hakanyamanoglu tarafından son cevap
  • Bu konu Çözülmüş

Etiketler:

1. hakanyamanoglu
    Üye

Merhaba arkadaşlar

Şöyle bir problemim var:

echo " h1>", " a href = 'the_permalink()' >", the_title(), " /a>", " /h1>" ;

burada a href ile linkleme yapmaya çalışıyorum ancak bir sorun var. Bu şekilde tanımladığımda the_permalink() fonksiyonu sayesinde ilgili yazının kalıcı bağlantısını php fonksiyonu içerisinden çağırmak istiyorum. Çünkü bu kodun yukarısında bir if/else döngüsü var. Buradan gelen sonuca göre kalıcı bağlantıyı link şeklinde göstermeye çalışıyorum. Ancak, normalde ilgili yazının kalıcı bağlantısı link olarak çıkması gerekirken bu satırın sonucu şu şekilde çıkıyor:

"http://www.domain.com/the_permalink()"

Yani problemim php fonksiyonu içerisinden the_permalink fonksiyonunu çağıramamak. ".the_permalink." şeklinde çağırdığımda da fonksiyon düzgün bir şekilde çağırılabiliyor ancak bu sefer de "a href" tagının dışındaymış gibi işlem görüyor ve linklenemiyor.

PHP bilgim yeterli olmadığı için işin içinden çıkamadım :)

Umarım derdimi tam özetleyebilmişimdir.

Teşekkürler

4 ay önce #
  2. Ne yapmak istediğiniz anlamadım ama şuraya bir göz atın.

4 ay önce #
  3. Şöyle olabilir mi?

<*a href='"; the_permalink(); echo "' title='"; the_title(); echo "'>"; the_title(); echo "<*/a>

* simgelerini yok.

4 ay önce #
  4. hakanyamanoglu
    Üye

Sorunu dün çözdüm ve bu konuyu çözümlenmiş statüsüne getirdim ancak cevablarınız için teşekkür ederim. Problem the_permalink fonksiyonunun string değer dönmesinden kaynaklanıyormuş, bu nedenle the_permalink fonksiyonunu ayrı bir satırda yazmak gerekiyormuş. Neyse ki sorun çözüldü :)

Kolay gelsin

4 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.