WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

Root dizinindeki index.php değiştirme?

(10 mesaj(lar))
  • 4 ay önce hayaldunya tarafından başlatıldı
  • akrostis tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil
  1. Merhaba,

1 Domain üzerine 2 sistem kurmuşum bunlardan bir tanesi WP Blog.

URL'ler şöyle:

Root/httpdocs/içinde forum sistemim (index.php)
    Root/httpdocs/blog/index.php

Sorunum şu Blogu root dizinine taşıyacam ama 2 tane index.php olur ben blogdaki index.phpyi nasıl değiştirebilirim?

URL vermenin forumunuz kurallarına aykırı olabileceğini düşündüğüm için vermedim)

4 ay önce #
  2. Peki forumu silecekmisiniz. Silerseniz sorun değil =)
    Tamam bunu sizde biliyorsunuz.

Ayarlar sekmesinden wordpress blog url ve site url kısımlarını değiştire bilirsiniz. İster database üzerinden isterseniz o şekilde. Sonuna index2.php eklersiniz. /blog adresindeki index.php adını index2.php yapacaksınız.

Yada farklı bir klasörde olması ana dizinde çalışmasına engel değil. Onuda

4 ay önce #
  3. Sizin yönlendirdiğiniz işlemler klasör adı ile ilgili.
    ben index.php yi değiştirmek istiyorum.

belirtiğiniz yöntemler ile denedim fakat olmadı?

Forumda ve sık sorulan sorular kısmında ayrıntısı ile cevaplar var. İnceleyin araştırın arayın [eylültoprak]

4 ay önce #
  4. BLaDe
    Üye

bende bu sorunla karşı karşıyayım eylültoprak rica etsem url verebilirmisiniz dediginiz yerde bulamadım?

4 ay önce #
  5. BLaDe
    Üye

yine yardımcı olacak yönetici arkadaş yok. sorun degil alıştık

4 ay önce #
  6. @BLaDe Sadece yöneticiler yardım etmez ki önceden sıradan bir üyeliğim vardı ve bıkmadan usanmadan buranın kurucuları bile yokken herkese yardımcı oldum. Görüyorum ki benden daha önce foruma üye olmuşsunuz. Katkı yaptığınız 10 mesaj gösterin bana ondan sonra burda gelip ahkam kesin. Birde alışmışmış neye alıştınız söyler misin hep dert yanmaya mı. Birazda siz araştırın sanki konu wordpress ben wordpress ayarının nasıl yapılacağını vermişim. Localde bir deneme yapmak çok mu zor arkadaşım.

4 ay önce #
  7. BLaDe
    Üye

ahkam kestigim yok daha öncedende wp hakkında bir çok sorunum oldu ve gelip başlık açtım 1,2 sorun için ama yönetici notundan başka birşey yazılmadı. bu konuda bilgi sahibi degilizki (zaten ilk başta araştırma yapıyoruz araştırıyoruz ve bulamadıgımız için..) gelip burada başlık açıyoruz.

4 ay önce #
  8. Blade, uye olduğun her forumda sana yöneticiler mi yardımcı oluyor. Onlar mı sorununu çözüyor.

ikisinden birini klasör içersine almak bu kadarmı zor. blogu alacaksan ana dizine tüm dosyaları kopyala ana dizine. forumun varsa forum klasörüne kopyala olsun bitsin. Bunda bu kadar düşünecek ne varki.
    Hem hangi dosyanın foruma hangi dosyanın bloga ait olduğunu anlarız hemde düzenli bir dosya yapısına sahip olursunuz.

4 ay önce #
  9. BLaDe
    Üye

evet baktılarki normal üyeler yardımcı olamıyor yöneticiler yetişir yardıma ve dogrusuda budur. o klasor olayını bende düşünmedim degil ama lazım olan budurki buraya geldim neyse efendim ilginiz için teşekkür ediyorum.

4 ay önce #
  10. Eylultoprağın bir lafı vardır, hoşuma gider. Herşeyi devletten beklemeyin diye. Bazı üyeler hakkaten hiç araştırmadan, taramadan, direkolarak gelip konu açıp, yardım istiyolar. Nasıl olsa içerde koşturan birileri var ya, ne gerek var, nette oraya buraya gir oku, ingilizce dökümanlar karıştır. Sadece alıcı olan insanlar da var, konuyu bildiği halde, yazmayıp, kendisi yardıma ihtiyaç duyduğunda forumdan bişeyler bekleyen, işi bitince kapatıp giden. Ben mesela müsait olduğumda, hiç bir sorunum yoksa bile, belki bildiğim bişeyler vardır, soranlara yardımcı olabilirim diye geziniyorum içerde. Denk gelirse, bildiğim bişeyse yazıyorum. Bu yazdıklarım tamamen genel tabi, Blade e yansımış olabilir belki sitedeki çalışan arkadaşların birikmişliği ama tabi blade de alıştık falan diye döktürmüş:)

3 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.