WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

Taşıma

(12 mesaj(lar))
  • 2 ay önce Magrosa tarafından başlatıldı
  • Magrosa tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil

1. Magrosa
    Üye

Ben wp 2.5.1 son sürümü kurulu sitemi başka bir hosta taşıycam bir kaç sorum var

1.Yedek Alırken standart olan ftpden tüm dosyaları kopyala + php my admine gir siteyi seç dışarı aktar de gerekli düzenlemeyi yap note pad olarak kaydet diye olan formülü kullanıcam , bu işlemi yaptığımda taglar commentler vb şeyler otomatik olarak yedeklenirmi yoksa onlar için extra farklı yedekleme şekillerimi var ?

2.Sistemde kurulu eklentiler sürümleri ile birlikte aşağıda

WP-Highslide Standart
    All in One SEO 1.4.6.8
    XML-Sitemap 3.0.3.1
    Google analytics 2.5.3

Bu pluginler 1.sorumda söylediğim şekilde standart biçimde yedeklemede sorun teşkil etmeden kaydolurmu yoksa extra şeylermi yapmak gerekiyor

(All in seoda geçen taşımada sorunlar yaşamıştım sürümünden kaynaklımı ? )

3.İlk hostumdaki kullanıcı adı ile ikinci hostumdaki kullanıcı adının aynı olması gerekirmi ?

( Config.php dosyasının içindeki database username kısmı eskiden neyse yenisindedemi öyle olmalı ? diye düşündüğümden dolayı söyledim )

Yardımlarınızı bekliyorum teşekkür ederim kolay gelsin

Tarih: 2 ay #
  2. Merhaba @magrosa,

WordPress in başka bir sunucuya taşınması konusunda birçok açıklayıcı makale bulmanız mümkün. Mesajınızda da önemli noktaların bir kısmına dikkat çekmişsiniz zaten.

Ama ben daha basit bir yöntem kullanıyorum, isterseniz kısaca yazmaya çalışayım.
    Yöntemimin temelini http://wordpress.org/extend/plugins/wp-dbmanager/ adresinden indirebileceğiniz wp-dbmanager veritabanı yedekleme ve geri yüklemesi yapabilen eklenti oluşturuyor. Ama dikkat bu eklentiyi her sunucuda düzgün bir şekilde çalıştırabilmek mümkün olmayabiliyor. (PHP 5 ve bazı özel veritabanı erişim yetkileri istiyor ayrıca sadece LINUX/UNIX sunucularda çalışıyor. Yanılma payım var, sürekli gelişen bir eklenti. Sadece Wp 2.5.1 e uyum için 2 güncelleme yaptı.)

Başarılı bir yedekleme 2 önemli aşamaya sahip.
    1- Dosyaların taşınması: WordPress, Eklentiler, İletilere iliştirilen dosyalar, resimler vs.
    2- Veritabanı: Bütün ayar ve bilgiler burada saklanıyor.

Bu iki yapıyı taşımak için yaptığım işlem ise kısaca şu:
    1- wp-dbmanager eklentisi ile sitenin veritabanını yedekliyorum (BackUp). (Siteye yedekleme)
    2- Sitedeki bütün dosyaları ftp ile yeni adresine taşıyorum. (Veritabanı da bu arada taşınıyor)
    3- Wp-Config.php de eğer gerekliyse yeni veritabanı erişim ayarlarını yapıyorum. (Wp-Connfig.php dosyasında birçok ayar var, en fazla yeni veritabanı erişim bilgilerini değiştirebilirsiniz, daha fazla değişiklik yapmak işleri karıştırıyor. Örnek olarak eski site ve yeni sitedeki domain adlarının aynı olması lazım. Şayet aynı olmayacaksa Wp-Config.php ye yeni adresle ilgili bilgileri eklemek gerekiyor, yoksa veritabanından eski adresin bilgilerini okuyup oraya otomatik olarak yönlendirme yapmaya çalışır. Başka değişiklikler varsa bunlar için de tedbir almak gerekiyor.)
    4- Yeni sunucuya wordpress i kuruyorum.
    5- wp-dbmanager i aktifleştirip, daha önceki sunucuda aldığım veritabanı yedeğini "restore" ediyorum.

Bu adımlar sonunda eski sitemi bütün ayarları da korunmuş olarak yeni sunucuya taşımış oluyorum. (Kullanıcılar, şifreler, eklenti ayarları, herşey :) )

3. Magrosa
    Üye

Teşekkürler açıklayıcı bilgilerin için eline sağlık sorunum halloldu

4. Magrosa
    Üye

Ek olarak taşıma işini hallettim fakat yeni post atmak istediğimde şöyle bir uyarı alıyorum ( Ve gariptir bir kaç post attım database ilk yedeklediğim hale birden geri geldi nasıl geldi anlamadım sonra yeni postlar atmak istedigimde sitemap hatası vermeye başladı ) Hata kodu aşağıdadır

Warning: fopen(/home/freeadul/public_html/sitemap.xml) [function.fopen]: failed to open stream: Permission denied in /home/freeadul/public_html/wp-content/plugins/Google Sitemap/sitemap.php on line 2006

Warning: gzopen(/home/freeadul/public_html/sitemap.xml.gz) [function.gzopen]: failed to open stream: Permission denied in /home/freeadul/public_html/wp-content/plugins/Google Sitemap/sitemap.php on line 2019

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/freeadul/public_html/wp-content/plugins/Google Sitemap/sitemap.php:2006) in /home/freeadul/public_html/wp-includes/pluggable.php on line 694

Hatada sanırım root klasörü yani en baş ftpden www klasörü yazdıralabilir yap diyor ingilizce şöyle bir makale var sitemap hatası ile ilgili

You can make your whole blog root folder writable and the plugin will create the files for you. You can do this by using a FTP program and setting CHMOD to 755 or 777 to your web-root folder. This folder is often named "htdocs", "html", "public" or "httpdocs".

Peki ben bu public klasörünü 777 ' ye ayarlar isem ve alt dosyalarınıda 777 yapar isem herhangi bir hacklenme gibi bir durum olabilirmi açık felan yaratırmıyım

5. Magrosa
    Üye

All in seo upgrade etmek istediğimde

_
    Upgrade failed: Could not open /home/freeadul/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack/temp.zip for writing
    Please make sure /home/freeadul/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack is writable
    -

Xml Sitemap eklentisine girdiğimde ise

-
    # There was a problem writing your sitemap file. Make sure the file exists and is writable. Learn more
    # There was a problem writing your zipped sitemap file. Make sure the file exists and is writable. Learn more
    -

Diye hata alıyorum panelden yazılabilir yapmam gereken dosyalar var fakat bir önceki mesajımdada yazdığım gibi hangilerini yapmam gerek bilmiyorum açık olabilirmi fazla birşey yaparsam ?

Teşekkürler şimdiden

6. Merhaba @Magrosa,

Bu hatalar klasörlere yazmak için uygun yetkilendirme yapılmadığı zaman ortaya çıkan hatalar.

Klasörlerin erişim yetkilerini ayarlamanız gerekiyor, 755 ile deneyip olmazsa 777 hakkını vermek gerekebilir.

İş güvenlik konusuna gelince çok araştırmak çok okumak gerekiyor. Ama birçok bilgini derlendiği güzel bir adres var. Biraz da ingilizce biliyorsanız müthiş değerli kaynak - http://blogsecurity.net/wordpress/wordpress-security-whitepaper/ Buradan pdf dosyayı indirip inceleyebilirsiniz. (Dosya arada sırada güncellendiği için dosya linkini vermiyorum.) Sitenizin güvenliğini hatırı sayılır derecede artttıracak öneriler var.

7. Magrosa
    Üye

İşlemi filzilla üzerinden yapıyorum , 777 kod satırını alt klasörler içinde girmem gerekirmi bkz : aşağıdaki resim

8. Magrosa
    Üye

Yukarıdaki problemim ile birlikte ek olarak bir sorun daha çıktı :S
    (Fazla konu açıp kirletmek istemedim buraya açtım )

Google sitemapte dün hatalar mevcuttu toptan kaldırdım XML Sitemap Generator for WordPress 3.1.0.1 plugini yükledim rebuild the sitemap dediğimde hata vermeden oluşturuyor sanırım fakat your sitemap butonuna tıkladıgımda aşağıdaki hatayı alıyorum yukarıdaki ve buradaki sorunların çözümleri nedir arkadşalar acaba

9. Siz public_ftp yazma izni verirseniz olmaz. Vermeyinde zaten.

sitemap.xml dosyasına.

wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack yolundaki all-in-one-seo-pack klasörüne gerçi bu eklentiyi ftpden sizde elle yükleye bilirsiniz.

Bu mesajınızda yazdığınız hatayı almayacaksınız dediklerimi yaparsanız.

10. Magrosa
    Üye

All in seo sorunum halloldu fakat sitemap sorunum hala devam ediyor sevgili eylültoprak bir forumda şöyle birşey görmüştüm onla alakası olabilirmi

Sitemap eklentisini kurduktan sonra admin panelinden xsl xml gibi bir ayar yapılınca oluyormuş diye ben admin panelindeki dosya uzantısını bulma yolunu hem xsl hem xml diye denedim fakat başaramadım :S

11. Eklenti ayarlarında Site haritanızın konumu otomatik olarak ayarlayın.. Dosyayı kök dizine koyun (sitemap.xml adında bir dosya oluşturmanız gerekli)ve dosyaya chmod777 verin. Dosyaya yanlız klasör'e değil.

12. Magrosa
    Üye

Dediğinizi yaptım fakat olmadı Şurada Bu konu çözümlenmiş sanırım fakat ingilizce çok iyi olmadığı için anlayamadım utf ayarları ile ilgili birşeyler yapmam gerekiyor sanırım

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.