WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Türkçeleştirme

Türkçe karakter destekli Ultimate Tag Warrior 3.14

(33 mesaj(lar))
  • 1 yıl önce dmry tarafından başlatıldı
  • PiSiK0PATR tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil
  1. Ultimate Tag Warrior eklentisi ile wp sitenizde etiketleri kullanabiliyorsunuz. Eklentinin orijinal hali Türkçe karakterleri desteklemiyordu. Bu da birçoğumuzun bu güzel eklentiyi kullanmasını engelliyordu. Neyse ailenizin Wordpressçisi :P Hakan bunu da kendi çapında halletti ve sitesinde onu kullanıyor.. Şimdi bunu sizlerle de paylaşıyorum :)

Eklentiyi tamamen elden geçirmedim ve etiket bulutu olan yerleri düzenledim. Bilmiyorum diğer yerlede problem verir mi? Eğer bir Türkçe karakter problemi yaşarsanız bana yorumlarda bildirin ve vakit bulunca ilgilenirim ;) Eklentinin nasıl kurulduğuna ya da kullanıldığına ise hiç girmiyorum :)

http://www.dmry.net/turkce-karakter-destekli-ultimate-tag-warrior-314

1 yıl önce #
  2. çalıştı sanırım teşekkürler.

Türkçe karakten problemi için synonymler çözüm oluyor.

1 yıl önce #
  3. TR karakterler halen sayfa başlıklarında (title) html char olarak gözüküyor. Bu da sayfanın potansiyel alabileceği Google performasını büyük ölçüde düşünüyor.

Ayrıca eklentinin yönetim bölümünde tag ismi değiştirmeye çalışıldığında boş bir sayfa ile karşılaşıyorsunuz. Tag değişiyor fakat yönetim sayfasına tekrar girmeniz gerekiyor, değişip değişmediğini tespit edebilmek için.

Bir de "read me" belgesinde bir eklentiden ( jeromes-keywords ) söz ediliyor o nedir acaba? Dosyalar arasinda oyle bir eklenti goremedim. İndirilmesi mi gerekiyor? Bahsedilmemiş hiç bundan?

1 yıl önce #
  4. Bu eklentiyi hiç kullanamdım ama adı geçen eklentiyi biliyorum.
    http://vapourtrails.ca/wp-keywords

1 yıl önce #
  5. keşke kurulumdan da bahsetseydiniz:)

1 yıl önce #
  6. 1. jeromes-keywords.php dosyasını wp-content/plugins içine kopyala.
    2. Eklentiler menüsünden “Jerome’s Keywords” eklentisini aktif hale getir.
    3. Tercihler menüsü altından Kalıcı bağlantılara girip ayarlarınızı yeniden kaydedin.
    Hepsi bu.

1 yıl önce #
  7. Herşeyi yaptım çalışıyor ancak sidebar a ekleyemedim etiketleri

sidebarda gözükmüyor etiketler nasıl yapabilirim bunu?

1 yıl önce #
  8. wolkanca
    Üye

@zoom
    sidebarda etiketleri(tags) bu şekilde görüntüleyebilirsin:

<?php } if (function_exists('is_tag') and is_tag()) { ?>
    <?php UTW_ShowWeightedTagSet('coloredsizedtagcloudwithcount','',60) ?>

"60" rakamı gösterilecek etiket sayısı sınırını belirtiyor.
    "coloredsizedtagcloudwithcount" etiketleri renkler, boyut olarak sıralıyor ve count ise o etiketteki post sayısını hemen yanında "sub" oalrak gösteriyor.
    Yukarıdaki olayın önek ekran görüntüsüne buradan bakabilirsiniz:
    http://img147.imageshack.us/img147/1777/etiketlerzi8.png

1 yıl önce #
  9. widgets üzerinden ekledim verdiğin kodu sidebar a ancak yine birşey değişmedi.

Birde ben k2 temasını kullanırken etiketler çıkıyordu yazılarda ancak şimdi hiç çıkmıyor etiketler freshy temasını kullanıyorum

1 yıl önce #
  10. Yazılarda etiketleri çıkarttım ancak hala sidebar da görüntüleyemedim.

bu arada mesela 3 mesajdada bulunan bir etikete tıkladığımda o etiketleri içeren yazılar çıkmıyor.Aradığınız şey yok gibisinden bulunamadı hatası veriyor

1 yıl önce #
  11. wolkanca
    Üye

verdiğim kodu widgets e değil temanın sidebar.php dosyasini acip uygun bir yere koyarsan olacaktır.

örneğin aşağıdaki gibi:

<?php global $freshy_options; ?>

<div id="sidebar">

<!-- Ultimate Tag Warrior kodu basliyor -->

<h2>Etiketler</h2>

<?php } if (function_exists('is_tag') and is_tag()) { ?>
    <?php UTW_ShowWeightedTagSet('coloredsizedtagcloudwithcount','',60) ?>

<!-- Ultimate Tag Warrior kodu bitiyor -->

<div>
    <?php if ( !function_exists('dynamic_sidebar')
    || !dynamic_sidebar() ) : ?>
    <?php if(function_exists('yy_menu')) : ?>
    <h2><?php _e('Navigation',TEMPLATE_DOMAIN); ?></h2>

<?php yy_menu('sort_column=menu_order&title_li=',
      'hide_empty=0&sort_column=name&optioncount=1&title_li=&hierarchical=1&feed=RSS&feed_image='.get_bloginfo('stylesheet_directory').'/images/icons/feed-icon-10x10.gif'); ?>

<?php elseif (function_exists('freshy_menu')) :
    freshy_menu($freshy_options['args_pages'],$freshy_options['args_cats']);
    endif; ?>

<h2><?php _e('Search',TEMPLATE_DOMAIN); ?></h2>
    <?php include (TEMPLATEPATH . '/searchform.php'); ?>

<h2><?php _e('Links',TEMPLATE_DOMAIN); ?></h2>

<?php
      $link_cats = $wpdb->get_results("SELECT cat_id, cat_name FROM $wpdb->linkcategories");
      foreach ($link_cats as $link_cat) {
      ?>
      <li id="linkcat-<?php echo $link_cat->cat_id; ?>"><?php echo $link_cat->cat_name; ?>
      <?php wp_get_links($link_cat->cat_id); ?>

<?php } ?>

<?php endif; ?>
    </div>
    </div>

1 yıl önce #
  12. wolkanca
    Üye

Ultimate Tag Warrior ayarlarından "URL settings" zamazingolarını değiştir sonra kalıcı bağlantı yapısını güncelle bunun gibi şeyler işte aslında o eklentinin local yardım dosyası var bakabilirsin ingilizce tabi.
    http://siteniz.com/wp-content/plugins/UltimateTagWarrior/ultimate-tag-warrior-help.html

1 yıl önce #
  13. ekledim ama beceremedim sanırım hatalı oldu.

Acaba siz ekleyebilir misiniz? sidebar da en alta?

Birde URL settings kısmında bişiy bulamadım dediğinize benzer.

Resmen bir işe yaramıyor yani bu tag eklentisi bu yüzden

---------------------------------------------------------------------
    <?php global $freshy_options; ?>

<div id="sidebar">
    <div>
    <?php if ( !function_exists('dynamic_sidebar')
    || !dynamic_sidebar() ) : ?>
    <?php if(function_exists('yy_menu')) : ?>
    <h2><?php _e('Navigation',TEMPLATE_DOMAIN); ?></h2>

<?php yy_menu('sort_column=menu_order&title_li=',
      'hide_empty=0&sort_column=name&optioncount=1&title_li=&hierarchical=1&feed=RSS&feed_image='.get_bloginfo('stylesheet_directory').'/images/icons/feed-icon-10x10.gif'); ?>

<?php elseif (function_exists('freshy_menu')) :
    freshy_menu($freshy_options['args_pages'],$freshy_options['args_cats']);
    endif; ?>

<h2><?php _e('Search',TEMPLATE_DOMAIN); ?></h2>
    <?php include (TEMPLATEPATH . '/searchform.php'); ?>

<h2><?php _e('Links',TEMPLATE_DOMAIN); ?></h2>

<?php
      $link_cats = $wpdb->get_results("SELECT cat_id, cat_name FROM $wpdb->linkcategories");
      foreach ($link_cats as $link_cat) {
      ?>
      <li id="linkcat-<?php echo $link_cat->cat_id; ?>"><?php echo $link_cat->cat_name; ?>
      <?php wp_get_links($link_cat->cat_id); ?>

<?php } ?>

<?php endif; ?>

</div>
    </div>
    ---------------------------------------------------------------------

1 yıl önce #
  14. Ben eklentiyi ekledim tag bulutunda vs sorun yok,tag ların üstüne gelince parantez içinde kaç adet kullanıldığı yazıyor ama bastığım zaman hiç bir yazı bulamıyor.Örneğin wordpress ile 5 yazı taglanmış diyor ama wordpress e basınca bırakın 5 i 1 tane bile yazı bulamıyor ?

1 yıl önce #
  15. aynen bendede öyle omr

1 yıl önce #
  16. Etiketler altındaki yazıların listeleneceği sayfanın adı "tag" olmalıdır.

bkz: http://www.dmry.net/tag

Eklentide bir problem yok. Ben problemsiz bir şekilde kullanıyorum görüldüğü üzere :)

1 yıl önce #
  17. tamam güzel çalıştı fakat tagların biçoğuna tıklayınca not found yani bişi yok http://www.bisohbet.com :S

1 yıl önce #
  18. herhangi bir etiketi değiştirmeye kalkınca
    Call to a member function on a non-object in
    böyle bi hata veriyor çözümü nedir yada neden kaynaklnır

1 yıl önce #
  19. Pascal'ın sorunu bendede var :(

1 yıl önce #
  20. mesaj yazarken herhangi bir tag ekliyoruz ve gayet başarılı buraya kadar tamam ama birde istemediğim birşey daha ekleniyor kategorinin tam ismini mesajların içinde tag olarak gösteriyor ve bu gösterdiği tagda sayfa görüntülenemiyor sadece nasıl eklediğimiz tagı gösterebiliriz?
    yada kategorilerin eklenmesini nasıl engelleriz tag olarak bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim

1 yıl önce #
  21. PascaL, Tag tercihlerindeki "Automatically add categories as tags" şeçeneğindeki tick'i kaldır.

1 yıl önce #
  22. Bu arada eklentinin bu sürümü Wordpress 2.1 üstünde çalışmıyor. Yorum yazıldığı anda o yazıya ait etiketler siliyor :D Eklenti yazarının sitesinden son sürümü indirmelisiniz

1 yıl önce #
  23. jamie
    Engellenmiş

dmry evet gerçekten de dediğin gibi yorum onaylandığı zaman siliniyor.eklentiyi yazan kişinin sitesinden son sürümü indirdim dosyaları değiştirdim ama hala aynı sorun var.neden olabilir?

hatta bahsi geçen dosyadaki 502.satırdaki fonksiyona o if kontrollerini ekledim fakat sorun hala devam ediyor.

1 yıl önce #
  24. jamie
    Engellenmiş

Sorunu yazarın sayfasında biraz araştırınca çözdüm.2.1.0 ın genel buglarından bahsetmişler ve biri şöyle bir çözüm getirmiş

ultimate-tag-warrior-actions.php de (862~867).bu satırların birinde save changes to tags diye bir bilgilendirme var.o kısma ait satırları silin ve aşagıdaki kodları ekleyin.ben bayagı bi eski sürümünden düzeltmeye çalıştım olmadı fakat bunu denedim çalışıyor.test edildi onaylandı :)

// Save changes to tags
    add_action('save_post', array('UltimateTagWarriorActions','ultimate_save_tags'));
    if($wp_db_version < 3308 ) { // if lesser than WP 2.0
    add_action('publish_post', array('UltimateTagWarriorActions','ultimate_save_tags'));
    add_action('edit_post', array('UltimateTagWarriorActions','ultimate_save_tags'));
    add_action('wp_insert_post', array('UltimateTagWarriorActions','ultimate_save_tags'));
    }

add_action('delete_post', array('UltimateTagWarriorActions', 'ultimate_delete_post'));

1 yıl önce #
  25. antis3ptick
    Üye

bu eklenti bozuktur, herhangi bir etiket eklenmiş yazıda yorum yapılınca etiketler uçuyor etiket yok diyor. ingilizce son sürümü deneyin

1 yıl önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Cevapla »

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.