WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Temalar

bir kategorinin alt kadegorilerini listeletme

(12 mesaj(lar))
  • 4 ay önce sertdisk tarafından başlatıldı
  • yakupgov tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil

Etiketler:

1. Hakan Demiray' ın ağaç menüsünü inceledim ama kodlama bilgim olmadığı için çözemedim;
    Şöyleki bir yazıda (tekil sayfada) yazının ait olduğu üst kadegori ve altındaki alt kategorileri listelemek istiyorum. yapabilirsem yine buna diğer üst kategorileride eklemek...

Sitemde tüm yazılarım bir kaç üst kategori altındaki alt kategorilerde yayınlanıyor. (örn: webmaster kategorisinin altında php, asp, seo, htm, ajax, joomla, wp, ... gibi alt kategoriler var ve wp ile ilgili bir yazı webmaster wp kategorilerinde yayınlanıyor. )
    benim istediğim bir yazı okunurken bu yazının üst kategorisini ve alt kategorilerini listelemek. ( örn: wp ile ilgili bir yazı okunurken webmaster altındaki kategorileri listelemek istiyorum. "php, asp, seo, htm, ajax, joomla, wp, ... gibi")
    Yine buna ekleyebilirsem diğer üst kategorileri alt kategorilerini göstermeden listelemek istiyorum

4 ay önce #
  2. Merhaba,
    @EylülToprak biliyorsun ki bu konu üzerinde ben de bayağı araştırma yaptım senin verdiğin kodları da görmüştüm ama sanırım o kod arkadaşın istediğini tam olarak karşılamıyor. O kodu alıp archive.php ye koyduğu zaman sadece belirli bir kategori ID sinin alt kategorisini listeler. Ama arkadaş otomotik ve değişken olsun istiyor.

@sertdisk senin bu istediğin şu an için mümkün değil. Bu forumda birçok yerde bununla ilgili yazılar var ama henüz bir sonuç yok. Eğer bir şey elde edersem burada paylaşırım.

Saygılarımla...

4 ay önce #
  3. pekala bunu başka bir şekilde yapamaz mıyız. Aklımda bir yöntem var ama uygulama becerim olmadığı için olurmu bilmiyorum.

her üst kategori için; bu kodu değiştirerek ayrı ayrı incude edilecek dosyalar hazırlasak. teamda da bir fonksiyon tanımlasak. yazının ait olduğu kategori id si ile aynı isimde bir incude edilecek dosya varsa buradan incude etse.

misal:
    benim webmaster ana kategorimin id si 5 olsun . dosya adı 5 olan dosyada yukarıdaki kod "show_count=1" değeri 5 yapılarak yazalım. webmaster kategorisinde bir yazı görüntülenirken de bu dosya incude edilsin. Başka kategoride yazı görüntülendiğinde yine kategori id si kaç ise o adla dosya varmı baksın varsa include etsin.

Mümkün mü bilmiyorum sadece olabilir diye düşündüm.

4 ay önce #
  4. Bunu bileşen (widget) olarak mı istiyorsun yoksa yazının devamında kategorileri listelemek mi istiyorsun?
    Eğer widget olarak istiyorsan birkaç gün sonra bu işi yapan bir bileşen yayınlayacağım. Aslında şu an hemen hemen bitti gibi ama bazı kontrolleri yapmam gerekiyor. Örneğin yazının bulunduğu kategori ana kategori ise ve alt kategorileri yoksa ne gösterecek ya da alt kategorilerinin olmamasını nasıl tespit edebilirim. Gerçi aklımda birkaç yöntem var ama deneme yapmak için birkaç gün zamanım olmayacak. Onun dışında fazla birşeyi kalmadı.

4 ay önce #
  5. her iki seçeneğede açığım
    widget olursa tadından yiyemem valla :P
    birkaç gün önemli değil haftada beklerim böyle leziz bir şeyi :)
    yalnız benim umarım anlatabilmişimdir
    "Örneğin yazının bulunduğu kategori ana kategori ise ve alt kategorileri yoksa ne gösterecek ya da alt kategorilerinin olmamasını nasıl tespit edebilirim." demişsiniz.
    yazının alt kategorilerini değil yazının ait olduğu ana kategorinin alt kategorilerini listeletmek istiyorum. bu ana kategorinin altında kategoriler yoksa sadece ana kategorilerin listelenmesi kafi (aslında bu fonksiyon benim için yersiz zira her üst kategorinin alt kategorileri var)

4 ay önce #
  6. Kategorileriniz kaç seviye? Mesela;
    Photoshop
    --Efektler
    ----Text Efektleri
    Gibi üç seviye mi yoksa
    Photoshop
    --Efektler
    --Fırçalar
    --Mırçalar
    gibi iki seviye mi yoksa değişken mi?
    Eğer iki seviye ise iş kolay daha fazla ise ana kategoriyi bulmak için daha fazla sorgu yapmak gerekiyor.
    Cevabınıza göre bileşeni hazırlayacağım.

4 ay önce #
  7. İki düzeyli kategori sisteminizin olduğunu varsayıp, ona uygun olarak bileşeni yazdım. Bileşene buradan ulaşabilirsiniz. Eğer düzey sayısı 2'den fazla ise bu sefer bir üst düzeydeki kategorinin alt kategorilerini listeleyecektir.

4 ay önce #
  8. @yakupgov ellerine sağlık. Rabbim sizden razı olsun. Tamda aradığım gibi. tek sorunum ana kategorileri tek başına göstermek kaldı ki bunuda manuel olarakta yaparım artık.
    inanıyorumki benim gibi birçok kişinin işine yarayacak bir bileşen. Önemli bir eksikliği giderdiniz duanız da kazancınız da bol olur inşallah.

4 ay önce #
  9. ilgili eklentiyi şimdi sunucuya ekleyip ekleştirdim. Henüz bir sorunla karşılaşmamakla birlikte Coder arkadaşımızın sitesinde müjdelediği, yakınca çıkacak eklentisini de dört gözle bekliyorum. çokTeşekkürler ve başarılar...

not:
    kategori yapım aşağıdaki gibi 2 seviyelidir:

Photoshop
    --Efektler
    --Fırçalar
    --Mırçalar

4 ay önce #
  10. Güzel duanız için teşekkür ederim. Yardımcı olabildiğime sevindim. Diğer bileşeni hazırladığımda forumda duyuracağım.
    Şimdi farkettim eğer daha önceden yazdığım kategorinin kategorileri bileşeniyle birlikte kullanılırsa bir çakışma olabilirdi. Bunu düzelttim, şu an itibariyle düzgün halini sitemden alabilirsiniz.

4 ay önce #
  11. @sertdisk,
    Siteme yazdığınız yorumu dikkate alarak eklentiyi güncelledim, önceden sadece tekil yazı okunurken, onun kategorisinin ana kategorisinin alt kategorilerini gösteriyordu, şimdi ise bir kategoriye tıklandığında o kategorinin ana kategorisinin alt kategorilerini, eğer tıklanan kategori bir ana kategori ise ve alt kategorileri yoksa bileşen hiç birşey göstermiyor. Amma da kategori kelimesi kullandım :)

4 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.