WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Türkçeleştirme

Register Plus 3.5.1 (Türkçe)

(28 mesaj(lar))
  • 4 ay önce canarkadas tarafından başlatıldı
  • trbozo tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil
  1. Register Plus

Skullbit tarafından yazılmış olan Register Plus eklentisi ile Kayıt sayfanızı kişiselleştirebilirsiniz, eklenti ile üye olanların kendi şifrelerini belirlemelerini sağlayabilir (kullanıcı şifresini belirlerken şifresinin güvenilirliğini gösteren bir güç göstergesinden yardım alabilir), Üye olanların zorunlu kabul etmeleri gereken, Üyelikden vazgeçme, Yayın Politikası, Lisans Koşulları gibi kuralllar ve bunlara ait alanlar, ayrıca size bağlı özel alanlar oluşturabilir, Basit karakterlerden oluşan bir resimden, yada profesyonel güvenlik sağlayan reCAPTCHA sisteminden oluşan güvenlik sistemlerini kullanarak üyelik sırasında güvenliğinizi sağlayabilir, tıklanması zorunlu e-posta doğrulama mesajı özelliği ile e-posta doğruluğunu denetleyebilir (eklenti üye olanlara; unverified.... gibi özel kullanıcı isimleri vererek doğrulama linkine tıklanmadan girişleri engellemektedir, bu doğrulama linkine tıklanarak etkinleştirilmeyen üyelikleri otomatik olarak iptal eder), isterseniz İsim, Soyisim, Site, AIM, Yahoo IM, Jabber / Google Talk, Hakkında gibi alanları kayıt sayfasına ekleyebilir, bu alanların zorunlu doldurulmasını sağlayabilirsiniz..

Eklentide aynı e-posta adresleri ile birden çok üyeye izin verme, üye olanlara gönderilen mesajı kişiselleştirebilme gibi daha bir çok özellik vardır, eklentiyi siteniz/wp-content/plugins klasörünüze yükleyip, siteniz/yönetim/eklentiler alanından etkinleştirdikden sonra siteniz/yönetim/ayarlar/Register Plus bölümünden kişisel ayarlarınızı yaparak bu özellikleri kullanabilirsiniz..

Üst resimde bulunan güvenlik sistemini kayıt sayfasında kullanmanız için ; buradan üye olun, üyelik sonrası sizden site adresinizi girmeniz istenecek ve reCAPTCHA Public Key / reCAPTCHA Private Key adlı iki adet şifre verilecektir, bu şifreleri siteniz/yönetim/Register Plus alanında alt resimde görüldüğü gibi kullanıp eklenti ayarlarınızı güncellemeniz yeterlidir..

Eklentinin bir üstadımın isteği başka bir üstadımın desteği ile Türkçeleştirdiğim 3.5.1 versiyonunu buradan(Rapıdspread) yada buradan (Divshare) indirebilirsiniz.. (Bir kaç güne kadar Wordpress Eklenti Dizini sayfasından da indirebilirsiniz..

Eklenti ile ilgili daha fazla resim ve ingilizce bilgi için buraya bakınız..

4 ay önce #
  2. Teşekkürler Canarkadaş. Gerçekten güzel bir eklentiyi Türkçe'ye çevirip bize sunmuşsun. Bu eklentiye herkesin ihtiyacı vardı diye düşünüyorum. Fonksiyonlu bir eklenti..

4 ay önce #
  3. Eklenti nerde ise forumda geçmişte istenen bütün özellikleri destekliyor. Kayıt işlemini ve sonrasını nerede ise otomatikleştirip gereksiz kullanıcı kayıtlarını siliyor. Wordpress'in bu kayıt işlemlerinde eksik tek özelliği kaldı oda kayıt işlemi bittikden sonra (Üye maili onayı üyelik onayı gibi işlemler..) belirlenen süre zarfında eğer kullanıcı giriş yapmadıysa hatırlatma e-postası ve sonrasında hala giriş olmamış ise kullanıcının sistemden silinmesi. Eğer bu hayali özelikde eklenirse tamam süper olacak =)

Eklentiyi Türkçeleştirme işlemlerinde gösterdiği özen öz veri kayde değer. Çok teşekkür ederim abi valla.. Bu eklentiyi bir abim sadece ailesine özel açtığı bir sitede kullanıyordum, kendisi de Herşeyin Türkçe olmasını istiyor eğer sen yapmasaydın halimiz dumandı =)

Eklentiyi incelediğimizde herhangi bir problem ile karşılaşmamıştım şuan sanırım benimde belirttiğim eksiklikler düzelmişdir. Ki düzenlemeden yayımlamadığına eminim. =)

Öyle bile olsa herkes yatsın kalsın dua etsin sana bu bile çok değerli. Vakit ayırdığın için teşekkür ederim.

Mektubuma burda son verirken herkese selam ederim =)

Sağol varol üstadım =)

4 ay önce #
  4. Üstad ellerine, emeğine sağlık. Müthiş bir çeviri, müthiş bir paylaşım.

Yalnız local'de denedim şimdi şöyle bir problem veriyor. Basit captcha seçeneği kullandım. Kayıt sırasında kodları giriyorum ama hata: resim doğrulaması geçersiz diyor. captcha.php dosyasında bir ayar falan yapmak gerekiyor mu?

4 ay önce #
  5. Bu problemi test ederken canarkadas abimiz kendi sitesinde 'de aynı problem ile karşılaştı, ben sunucu yönünde bir problem olduğunu varsayıyorum. Benim kendi sunucumda denediğimde (Online) herhangi bir problem yaşamadım. Vakit ayırıp reCAPTCHA özelliğini kullanmaz daha sağlıklı.

4 ay önce #
  6. Peki teşekkür ediyorum abi. Öyle deneyeyim şu finaller bitince. Beyin şu sıralar sulak modda çünkü yapacağım hiç bir adımı önceden kestiremiyorum da :)

4 ay önce #
  7. Süper birşey bende kullanmaya başladım, teşekkür ederim.
    Benim için önemli olan "üyelik sözleşmesi"ydi.. düşünüyordum nasıl yaparım diye ve süper bir şey, istediğim gibi oldu

4 ay önce #
  8. @edebiyatdergibi
    Ana konuya Pro reCAPTCHA özelliği kullanım detaylarını ekledim, o sistemi kullanmanız daha iyi olur, aynı hata benim sitemde de olmuş, ama EylülToprak'ın sitesinde olmamıştı..

Tüm yorumlar için teşekkürler..

4 ay önce #
  9. Eklentinin yeni sürümü yayınlandı. Bu sürümde po dosyası da mevcut. Poedit programıyla türkçeleştirebilirsiniz.

Canarkadaşın yaptığı türkçeleştirme elbette önemli ama eklenti güncellendiğinde çeviriyi her defasında baştan yapmak gerekiyordu. po dosyasısıyla bu ortadan kaldırılmış oldu.

Eklentiyle ilgili küçük bir sorunum var. Özel logo ekleme localhostta çalışmasına rağmen webte bunu başaramadım. Sorunu çözen arkadaşlar yazarlarsa sevinirim.

4 ay önce #
  10. gmby
    Üye

Eklenti gerçekten güzel ve Türkçeleştiren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum..

Ben özel logo eklemek istedim ve sorun çıkarttı.. Bir sürü hata verdi...

Şuan eklentinin 2.6 versiyonda herhangi bir sorun olmadan kullanabiliyorum lakin 2.9 versiyonuna çıkartınca eklediğim logoyu bir türlü kaldıramadığım için hata veriyor..

Örnek :

Warning: getimagesize() [function.getimagesize]: Unable to access /home/dosyaci/public_html/wp-content/uploads/Truva - Troy.jpg in /home/dosyaci/public_html/wp-content/plugins/register-plus/register-plus.php on line 1091

Warning: getimagesize(/home/dosyaci/public_html/wp-content/uploads/Truva - Troy.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: No such file or directory in /home/dosyaci/public_html/wp-content/plugins/register-plus/register-plus.php on line 1091

Gözattan eklediğim resmi ftp ile siliyorum.. 2.9 za yükseltiyorum gene hata veriyor... :(

Bende canarkadaşın vermiş olduğunu yükledim ve onda bu şekilde hata vermeden çalışıyor.

3 ay önce #
  11. Eklenti harika tek kelimeyle :)

Teşekkürler arkadaşlar.

3 ay önce #
  12. @hsa
    Sizde sağolun..

3 ay önce #
  13. Özel logo ekleme işlemini site üzerinden bir türlü gerçekleştiremiyor. Localdeki denemelerimde daha önceden de yazdığım gibi logo ekleme başarıyla sonuçlanıyor. Aynı işlemin server üzerinde olmaması nedendir acaba? Yazma izinleriyle ilgili bir ayar vb. gerekli?

Teknik desteğinizi bekliyorum.

3 ay önce #
  14. Eklentinin 3.0.1 sürümü yayınlanmış, artık eklentide, eklenti kontrol panelinden logo değiştirme özelliği de var..

3 ay önce #
  15. selamlar
    bu plugini bende kullaniyorum tek sorun bir sürü "unverified" kullanici olmasi. yani onay emailinideki aktiflesme linkini tiklamayanlar, bu kullanicilari silmenin bir yolu varmi acaba.
    Hangisinin yeni olup hangisinin eskiden beri bekledigini göremiyoruz

3 ay önce #
  16. Yedi gün yada belirlenen süre zarfında siliyor. Ben olsam takip etmem zaten siliyor.

3 ay önce #
  17. canarkadaş ve eylültoprak teşekkürler. bm-custom-login eklentisi kullanıyorsanız etkisizleştirmeniz gerekiyor. İki eklenti aynı anda olmuyor.

2 ay önce #
  18. Son sürüm ve dil dosyası Türkçeleştirildi, linkler değiştirildi..

Forever sende sağol..

2 ay önce #
  19. bunu kullandım cok guzel ellerine saglık bırsey dıyecem :) admin panelını nasıl boyle yaptın hangı eklentıydı paylasırmısın :) ( Konu Dışı ama Merak Ettim )

2 ay önce #
  20. @gicik
    Bu sizin sorduğunuz, ama ben bunu da (test) kullanmaya başladım (aynı anda)..

2 ay önce #
  21. kayıt ol sayfasında
    a.dp-choose-date { float: left; width: 16px; height: 16px; padding: 0; margin: 5px 3px 0; display: block; text-indent: -2000px; overflow: hidden; background: url(http://www.lizoz.com/wp-content/plugins/register-plus/datepicker/calendar.png) no-repeat; } a.dp-choose-date.dp-disabled { background-position: 0 -20px; cursor: default; } /* makes the input field shorter once the date picker code * has run (to allow space for the calendar icon */ input.dp-applied { width: 140px; float: left; } #pass1, #pass2, #regcode, #captcha, #firstname, #lastname, #website, #aim, #yahoo, #jabber, #about, .custom_field{ font-size: 20px; width: 97%; padding: 3px; margin-right: 6px; } .custom_select, .custom_textarea{ width: 97%; padding: 3px; margin-right: 6px; } #about, .custom_textarea{ height: 60px; } #disclaimer, #license, #privacy{ display:block; width: 97%; padding: 3px; background-color:#fff; border:solid 1px #A7A6AA; font-weight:normal; }

Çıkıyor :)

1 ay önce #
  22. bendede olmadı :S

1 ay önce #
  23. @mikailakgul

Ne olmadı, sağlam bir eklentidir, bilgisayarda değil sunucuda kurulu Wordpress'de yukarda bulunan açıklamalara göre kurulum yapın..

1 ay önce #
  24. canarkdas kendi sitmeize kurduk nette olmadı malesef tum denilenleri yaptık dediğim gibi o hatayı verdi bunun sanırım onceki surumunude sen turkcelestirmistin onu verebilirmisin bize? o calısıyordu .

1 ay önce #
  25. @dersim

Maalesef elimde önceki sürümler yok, ama buradan edinebilirsiniz (Türkçe dosyaları da içinde olmalı)..

Ben ilk Türkçeleştirdiğimden bu yana 3 sürümdür bu eklentiyi kullanıyorum, şu anda son sürümdeyim ve hiç bir sorun olmadı, kurulum için her şeyi, veritabanı tablosu oluşuyorsa onlar dahil silip, eklenti dosyalarınızın sunucuya tam yüklendiğine emin olarak yeniden kurulum yapın, aynı sunucuda deneme siteniz varsa orada da deneyin, ve son olarak tüm eklentileri devre dışı bırakıp bir tek bu eklentiyi deneyin..

1 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Cevapla »

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.