WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Diğer Konular

subdomain ve admin sorunu

(8 mesaj(lar))
  • 4 ay önce zeminkat tarafından başlatıldı
  • zeminkat tarafından son cevap
  • Bu konu Çözülmemiş
  1. Merhaba arkadaşlar,

sitede 3 tane altdomaine farklı db'ler ile kurduğum wordpress'lere zamanla giriş yapamadım, şifreleri kabul etmedi. Daha sonra şifremi unuttum dediğimde yeni şifre için gönderdiği link içinde uygun anahtar değil diyor... Gerçi hem db'leri hemde siteleri sildim sinirden...
    Ben panelden alt domain açsamda kendime, site yan link olarak görüyor bunu çözemedim bir türlü, sanırım kalıcı bağlantı ile ilgili olsa gerek, örneğin ben panelden "sevgi" adında alt domain açıyorum, ftp'ye alt domain için klasör açılıyor ve ben buraya yeni db ile wp yüklüyorum sorun yok, site normalde sevgi.kalemkurusu.com gibi açılması gerekirken, kalemkurusu.com/sevgi olarak açılıyor... acaba buna sebeb ne olabilir. ve ben bu 2/3 ayrı db ile açtığım wp lerde devamlı şifre sorunu yaşıyacakmıyım, bununla ilgili bir haber varmıydı acaba resmi sitede.

Aynı db ler ile siteleri kurmak istesemde yarın öbürgün başıma sorun olucak, kurduğum siteler kendi domainlerine taşımam gerekicek, sonuçta küçük bir proje denemesi olduğu için ileride kendi domainlerine taşıma gibi bir ihtimal olabilir ve bu yüzden ayrı db de olsun istiyorum üyelikler alabilmek için...

Ama mutlaka bir sorun çıkıyor, mesela ben şimdi panelden gevher adında bir ailt domain açtım ve buraya yeni bir db ile wordpress kurdum ama gevher.kalemkurusu.com olması gerekirken, www.kalemkurusu.com/gevher oluyor.. İnşallah admin girişlerinde hata vermez, çünkü eski kurduğum wpler bir hafta içinde admin şifrelerini kabul etmedi...

Ne gibi hatalar oluşmuş olabilir ve neler yapmam gerekir...
    Mutlu kalın..

4 ay önce #
  2. @zeminkat gözden kaçmış diyelim :)

İlk sorun başka bir konuda çözüldü diye düşünüyorum. Fakat benimde daha önce 2.3.x ile şifrelerini birleştirdiğim iki alan adım vardı. Şifreleri çeken altdomaindi ve üstüne 2.5 kuruluydu. Şifre hatırlatma olayını denemedim senin gibi çünkü ben genelde db üzerinden çözüyordum kolayıma öyle geldiği için =) Şifrelerde bir değişiklik olduğu zaman şifresinin kendiliğinden değiştiğini düşündüğün kullanıcının mysql üzerindeki kodlanmış hali ile değiştikden sonraki hali aynımı ona bak bence.

Nasıl mı şöyle örnek vereyim

md5 algoritması diyelim şifre abcde iken 483ujdjsaksjsjı49wjd gibi birşey
    Şifresi kendiliğinden değiştiğinde bu algoritma tutuyor mu ona bak bence. Eğer tutmuyorsa .php dosyaları bunu tetikliyordur büyük ihtimalle ki bende öyle olduydu =)

İkinci sorun ise tamamen host kaynaklı olması gerekli. Çünkü benim sitede mesela subdomainler var fakat hepsi aslında ana domain.

örnek vermek gerekirse.

www.butunkelimeler.com

www.eylulgunesi.com/butunkelimeler

butunkelimeler.eylulgunesi.com

İkinci adrese bakarsan yönlendirme dikkatini çeksin.
    Bunu host aldığın yer ile bir görüş çünkü bu bir host ayarı.
    Şöyle eğer sitenin tam yolunu ya wordpress algılayamıyor ve ana sitenin bir parçası sayıyor yada wordpress'in gerçek bir buğ daha.

Senin için biraz araştıracağım. Yanlız bana bir e-posta gönder sunucu bilgilerini yaz biraz vakit alabilir ve unutabilirim. Bir de aklında olsun çıkan hata mesajlarının türkçe dil dosyası olmadan ki halini yazarsan tam süper olur. =)

Birde bu dediklerinde 2.3.x ile sallama bir alt alan adı açarak dene onda yapacak mı? Çözüm olmasa da şimdilik öneride bulunalım =)

E-posta atmayı unutma hatırlatma için.

4 ay önce #
  3. @eylultoprak, çok teşekkür ederim bilgiler için öncelikle,

Sorunlarımı genelde bir çok deneme yanılma ile çözmeye çalışıyorum ve senin önerinide aklıma getirmiştim ama aynı olayı yaşadım (2.3.x için) yine yan domain olarak gördü, ben panelden alt domain olarak açsamda...
    Biliyorsun bende resel var ve başkalarına verdiğim host alanlarında bir deneme yaptım "deneme.site.com gibi içinede bir tane html attım ve baktımki sorunsuz şekilde çalışıyor benim reselimde bulunan farklı bir host alanı, bir başka alanda deneme yaptım aynı şekilde oda sorunsuz çalıştı, daha sonra kendi alanımdaki alt domain için html bir dosya attım wp falan kurmadım denemek için ama benim domainde ne varsa bilemiyorum yine yan link olarak girebildim... Askıda bekleyen 2 proje var o nedenle sıkıntı yaşıyorum, neyse ben hemen resel bilgilerini mail atayım sana

4 ay önce #
  4. gevher.kalemkurusu.com ftpsi içerisine deneme.html dosyası attıgınızda http://gevher.kalemkursu.com/deneme.html olarak çağırın. Eğer http://gevher.kalemkursu.com/deneme.html şeklinde açılırsa blog kurulumunda blog adresi yazan yerdeki adresi kontrol edin. www.kalemkurusu.com/gevher/deneme.html olarak açıyorsa subdomainleri otomatik olarak klasöre yönlendiriyordur ve sunucu ile ilgili ayarlama yapılması gerekir.
    Şifrelerin kendiliğinden değişmeside domaine bağlı değildir bildiğim kadarıyla.

4 ay önce #
  5. şuan zaten gevher.kalemkurusu.com olarak site kurulu ama yan link olarak açılıyor ve dediğiniz gibi, gevher.kalemkurusu.com içine deneme.html attım ama kalemkurusu.com/gevher/deneme.html olarak gördü. ve anlamadığım olay alt domain'e kurulu olan wp, yönetimden site adresine bakıyorum ama http://www.kalemkurusu.com/gevher bu şekilde kurulu görünüyor.

Bu arada daha öncede söylediğim gibi reselde bulunan tüm hostlarımda alt domain denemeleri yaptım bir sorun yok, ama kalemkurusu sitesinde böyle garip bir hata yapıyor

4 ay önce #
  6. Hatta daha açıklayıcı olması için bakınız,

http://test.clubbergenclik.com/deneme.html çalışıyor

http://gevher.kalemkurusu.com/deneme.html çalışmıyor

http://www.kalemkurusu.com/gevher/deneme.html çalışıyor

Aynı reselde olan iki site

4 ay önce #
  7. Anadizindeki ve gevher klasörü içerisindeki .htaccess dosyanızın içeriği nedir ?

4 ay önce #
  8. Ana dizinde var sadece, gevher içinde kullanmadım

ana dizindeki ise şu şelilde,

<IfModule mod_rewrite.c>
    RewriteEngine On
    RewriteBase /
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    RewriteRule . /index.php [L]
    </IfModule>

4 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.