Onurss, kaba olmak istemiyorum ama ortada ne bir site isminiz var nede wordpress kullandığınıza dair bilgi mevcut. Görmeden pıt diye bu sorun var bunedenle oluyor diyemeyiz. Sonucta burada kaç kişinini kendsine ait sunucusu var.
eylultoprak demek istediği şeyi size ben kendimden alıntı yaparak anlatayım. İlk çalıştığım firma rodosweb ve wordpress 2.0.11 kuruluydu 1 mesaj girdiğimde adamların veritabanı sunucusu çöküyordu. Site açılamaz duruma geliyordu en son Beni yüksek işlemci kullandım diye attılar. SOnra natro kullandım. 1 mesaj yazdığımda 5dkda kayıt ediliyordu ama hiç bir sorun çıkarmıyordu. Sanki veritabanına her gönderilen yazıyı biri kontrol ediyor sonra veritabanına kaydetmesi için onay veriyordu. En son Niobeweb sunucusundayım. Memnunum ama çok değil. Ayda bir kere veritabanı sunucusu çöker o kadar.
Bu yazdığım aksaklıkları sayfa açılma süreleri - eklentilerin kullanımları azaltarak en son sunucuya geldik. Bu arada wp sürüm yükseldi ve aylık gönderi sayısı ve ziyaretçi sayıları arttı. Firmada Kalite arttıkça site görünürlüğüde artmış oldu. Paylaşımlı sunucu için geçerli olan bilgiler bunlar. 4GB ramli sunucuyu siz kendiniz için kullanmıyorsunuzdur eğer oyleyse makinanın optimizasyonunda sorun aramamız çok doğru...
Gelelim diğer konuya, eğer hosting sahibiyseniz ve burada bize gelip hangi ayarları yapmam gerekiyor diye soruyorsanız benim size söyleyebileceğim tek şey bunu sizin yapmanız yapmanız gerekiyor olacaktır. Komple sunucu ve yazılım ile ilgili bilgileri size yazacak durumumuz maalesef ki yok.
En son konuya kendinize ait bir siteniz var ise ve yavaş açılıyorsa. gzip sıkıştırmayı kullanmanız ve önbellekleme eklentilerini denemenizi öneriyorum. Bunlar artık her yerde tavsiye edilen sayfa açılışı hıalznaırma metodları. Tabiyki bunları alınca tık diye hızlanacak diye bir şey yok. Az eklenti - olabildiğince az eklenti ile gelen js dosyaları optimizasyonu ve tabiyki en önemlisi temanızın bunlara bağlı olarak şekillendirilmesi gerekmekte...
* bunları siz yavaş yavaş, wp ile haşır neşir oldukça - sürekli araştırarak - sürekli öğrendiklerinizi deneyerek ulaşacaksınız.
Bilmediğim için soruyorum Load 1.5 'e yükseldi ne demek. Sitenizin ort sayfa açma süresinide yazarsanız sevinirim. En azından kendi sitelerimizle karşılaştırma yapmış oluruz.