WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Temalar

[kilitli]

Banner Koyamıyorum

(23 mesaj(lar))
  • 2 ay önce Kript3x tarafından başlatıldı
  • ErhanK tarafından son cevap
  • Bu konu Çözülmüş
  • Bu konu kilitli
  1. S.a Arkadaslar Bi Sorunum Daha Var Siteme Banner Ekleyemiyorum İmages Klasöründen Attım Olmuyor Style.css den eklemem lazım onuda ben bilmiyorum tam olarak bu yüzden yardımınıza basvurmak istedim Elimden geldigince sonumu açık bir şekilde anlatacam

Şimdi benim blogumun teması "structure_tr" bu temanın Banner Alanı Fazla Büyük Degil O yüzden o boyutlarda bi banner yaptım ama yerlestiremiyorum banner alanım resimdeki gibi

Banner

Style.Css ye şu kodları ekledim
    #banner {
    width: 170px;
    background: #000 url(images/banner.jpg)
    no-repeat top left;
    }

Header.php ye ise

bu kodları ekledim yine olmadı kısacası bu temaya banner yerlestirmem lazım yardımınıza ihtiyacım var saygıLar (NOT: İnşallah sizi iddaa oynama zorunda bıraktırmam)
    Saygılar

2 ay önce #
  2. #banner {
    width: 170px;
    background: #000 url(images/banner.jpg)
    no-repeat top left;
    }

belki url problem çıakrtıyordur tam adresini yazarsan düzelebilir

http://www.siteismi.com/wpcontent/themes/tema-adı/images/banner.jpg

gibi

2 ay önce #
  3. yok olmuyor canarkadas veya heytbecom un yardımı lazım :D

2 ay önce #
  4. Banner olarak kasteddiğiniz site adınızın yerine logo mu koymak?
    Yoksa site adının yanına reklam bannerı mı yerleştirmek istiyor sunuz?

2 ay önce #
  5. ''Banner olarak kasteddiğiniz site adınızın yerine logo mu koymak? ''

ErhanK Budur Arkadasım bunun için bannerimi hazırladım bile ama koyamıyorum yardım edersen iyi olur şimdiden teşekkürler

2 ay önce #
  6. style.css dosyanızdaki #header bölümünün background özelliğini şununla değiştirin;

background: #fff url(images/banner.jpg) top left no-repeat;

Ve banner.jpg dosyanızı wp-content/themes/structure_tr/images dizinine atın.

2 ay önce #
  7. çok teşekkür ederim çok sagolun oldu sonunda heyt be :D Birde şeyi sorcam banner alanındaki blog baslıgı yazısının px degerini düşürecektim sty.css de hangi yerde bulunur söyLerseniz çok makbule geçer ::)

2 ay önce #
  8. Rica ederim.
    #header h1{} kısmındaki font-size bölümünü değiştirin. font-size: 12px; gibi.

2 ay önce #
  9. style.css de öyLe bir yer yok bende :S font-size bölümleri varda header de yok :S anlamadım gitti baska dosyalarda olabilirmi ?

2 ay önce #
  10. #header h1{..} kısmının içinde kodlar var. Direk aratırsanız bulamazsınız. header olarak artırsanız bulabilirsiniz.

2 ay önce #
  11. #header h1 a {
    width: 300px;
    height: 100px;
    padding: 0;
    margin: 0 0 0 5px;
    display: block;
    background: url(images/header.gif) no-repeat 0 0;
    }

kullandıgınız temada header resmı koyma yerı yok bu yukarıda verdığım kodları style dosyanıza yerleştirin ama once structure temasının images dosyanız header.gif adlı bir resim gödermeniz gerekır
    eger gene yapamassanız temanın sahıbı justının forumunda arayabilirsiniz cevabınızı
    http://justintadlock.com/forums/forum.php?id=1

2 ay önce #
  12. ornek olarak buraya bakabılırsınız
    http://test.mavinefes.com/index.php?wptheme=Structure

2 ay önce #
  13. MavineFes Hocam Çok Teşekkür ederim Elinize SAgLık Yazılılarınız Takip Ediyorum Sitenizde Zaten Çok açıklayıcı şeyler var

ErkanK hocam şimdi benim style css de header bölümü 2 yerde var söylev bi şekilde anlasamayacagımız için görsel olarak anlatacagım

style.css deki birinci header bölümü
    header1

style.css de ikinci header bölümü
    header2

büyük ihtimalle kodlama farklıdır ben anlayamadım umarım şimdi göörsel oldugu için daha net olmustur

2 ay önce #
  14. Style.css dosyanızın herhangi bir yerine şu kodları eklerseniz çalışacaktır. font-size: değeriyle de oynayıp font boyutunu değiştirebilirsiniz.

#header h1{
    display: inline;
    float: left;
    font-size: 12px;
    margin: 0;
    padding: 0;
    }

2 ay önce #
  15. sizin kodları ekledim sagolun oldu ama banner bölümündeki sag taraftaki rss resmi ve baglantıları gitti :D Herneyse bu önemli degil birşey daha sorcam Son bir kaç sorum kaldı Basınızı agrıttım biliyorum ama yapabilmek hosuma gidiyor :)

şimdi hocam ben şu bölümü yapmak istiyorum resimdekii bölümü nasıl koyabilirim temanın o kısmmına ? Resim boyutuda öyLe Olcak bu bölüm bannerin hemen altı bakmak için Mavinefes hocamın türkçeleştirdigi bu temanın demosuna bakabilirsiniz orda var

recent

Ama şöyLe birşey var ;
    o bölümü yerlestirdikten sonra ben o yazının recent.php deki son 4 yazı bölümünde çıkmasını istemiyorum o konunun bide hangi anahtarı kullanacagımı yazarsanız sevinirm saygılar

2 ay önce #
  16. şimdi hocam ben şu bölümü yapmak istiyorum resimdekii bölümü nasıl koyabilirim temanın o kısmmına ? Resim boyutuda öyLe Olcak bu bölüm bannerin hemen altı

bunun için yazınıza
    features diye bir etiket eklemelisiniz etiketi eklediğinizde headerın altında yazınız cıkacaktır.:)

2 ay önce #
  17. hocam dediginiz gibi olduda resim işini nasıl halledecem bide onu söyleseniz çok iyi olur Teşekkürler.

2 ay önce #
  18. yazıyı düzenle deyin hemen altta bulunan özel alanlar vardır
    özel alanlarda Anahtara
    Feature Image yazıp
    Değerede koyacagınız resimin linkini koyun ve özel alan ekleye tıklayın ve yazınızı kaydedin bi bakmışsınız resimde gözükecektir :)

2 ay önce #
  19. Şu konuyu artık sonuça kavuşturun ne olur. Sırf bundan sonraki banner konularını buna yönlendireceğim için kapatmıyorum konuyu lütfen arkadaşlar ya =)

2 ay önce #
  20. hocam vallaha çok yardımcı oldugunu teşekkür ederim 1 tane daha kaldı ama yeter sıkıldınız sanırım onuda ben halletmeye çalışayım tekrardan sagolun ErhanK hocam size elinizden geleni yaptınız çok teşşekkür ohh be :D Konu çözüme kavustu

2 ay önce #
  21. Rica ederim. Sonunda hallettik :)

2 ay önce #
  22. ne banner - mış be kardeşim. :)

2 ay önce #
  23. Valla öyle. Ama banner değil, logo :D

2 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Konu Kilitli

Bu konu yeni mesajlara kapalı.