WordPress Türkiye Forumları » WordPress μ

WordPress MU Türkçe dil dosyası

(31 posts)
  • 1 yıl önce wog tarafından başlatıldı
  • y4kup tarafından son cevap
  • Bu konu destek sorusu değil

Etiketler:

1. mevcut olan wordpress dil dosyasını nasıl mu'ya uyarlayabilirim. yani genişletebilirim. mu ile başarılı bi projem var sorunlarımı eksiklerimi bir bir çözüorum. bana tamanen eksiksiksiz bir mu lazım. nasıl çeviririm. ya da çeviri dosyası yayınlanacak mı. bu konuda po editör buldum ... bi kaçç pot dosyası var elimde... ama ben wordpressin deil mu'nun dil dosyasını istiorum... yardımcı olursanız sevinirim...

Tarih: 1 yıl #
  2. WordPress MU dil dosyası meselesini daha önce konuşmuştuk diye hatırlıyorum. :)

WordPress MU geliştiricileri henüz bir dil dosyası yayınlamadılar, yayınladıkları zaman biz de Türkçe'ye çevirip sunarız, sizin de haberiniz olur.

Ek olarak şu belgeye ve şu sayfaya bakabilirsiniz.

Not: WP MU ile ilgili olduğu için konu başlığını değiştirdim.

3. evet konuştuğumuzu biliyorum baya bi çalıştıktan sonra beynim sulanmış bi şekilde açmışım başlığı. mu yerine nereye açtıysam özür dilerim. ama aklımdan geçen mu kısmına açmaktı :) ben almancasını bi de en son danish olanını buldum. yollasam size işe yarar mı?

4. İşte o dediğiniz Almanca veya Danish dil dosyası resmi dosyası değil, ve sağlıklı çalışmıyordu.

O dosyalardan biri ile çalışmaya başlamıştım, resmi dosya olmadığı için yayınlamamız mümkün değil, ama isterseniz gönderebilirim son halini. Tabi, sağlıklı çalışır garantisi veremem.

5. ya çok iyi olur yaa eer sistemde sorun çıkarmicaksa yani sadece çeviri eksikleri olucaksa çok çok iyi olur... şu anki halinden iyi olur sonuçta yarı ingilizce yarı türkçe ztn...

6. Şuradan indirebilirsiniz, son halini. Dediğim gibi ama, resmi dosya değil bu, ve eksikler var; .po dosyasını açıp düzenleme yapabilirsiniz.

7. çok çok sağolun

8. guvenck
    Üye

Bu konuda bir gelisme var mi? Ben de MU'nun türkce dil dosyasini kullanmak ve cevirilere yardimci olmak isterim. Acikcasi Wordpress'in dil konusunu biraz "savsakladigini" düsünüyor ve varolan durumu da daginik buluyorum. Umarim bu durum olumlu sekilde degisir.

9. Şuradan indirebilirsiniz, son halini. Dediğim gibi ama, resmi dosya değil bu, ve eksikler var; .po dosyasını açıp düzenleme yapabilirsiniz

link ölmüş tekrar koyabilir mi olan biri? yalnız po dosyası bile yeter

10. Dosyayı güncelledim, aynı adresten indirebilirsiniz.

WordPress MU'nun yeni sürümü 1.2.1 çıktı; Türkçe dosyasını hazırlayıp kısa bir süre sonra güncelleyeceğiz. (Şu anki dosyada bazı eksikler var)

guvenck, isterseniz siz de WordPress MU için hazırlanmış belgeleri Türkçeleştirin. http://codex.wordpress.org/WordPressMU

Türkçeleştirebilecekseniz lütfen belirtin, bitince belgelerimize ekleriz.

11. teşekkürler

12. recep
    Üye

Merhaba Sitenizde Verilen wp-mu.zip dosyasının içerisindeki "tr_TR.mo" dosyasını nereye yüklüyoruz ? Saygılarımla...

13. recep
    Üye

o kadar zamandır kimse gormedi mi yaw bu forumu :D

14. guvenck
    Üye

Merhaba,

varolan Wordpress MU kurulumumu Türkcelestirmek icin asagidaki islemleri yaptim:

- wp-includes dizininde languages klasörü olusturup yukaridaki linkten edindigim tr_TR.mo dosyasini oraya kopyaladim.

- wp-config.php dosyasinda define ('WPLANG', 'tr_TR'); degisikligini yaptim.

Sonucta hic bir sey türkcelesmedi. Ne admin bölümü, ne normal kullanici sayfalari, ne baska bir sey. Daha ne yapmak gerekiyor?

15. WordPress MU yönetim panelinde Site Admin -> Options menüsünde dili değiştirebilirsiniz.

16. guvenck
    Üye

Merhaba,

wp-signup.php'yi yükledigimde

Fatal error: Allowed memory size of 41943040 bytes exhausted (tried to allocate 104048 bytes) in /home/username/public_html/wp-includes/gettext.php on line 160

hatasini aliyorum. Bunu cözmek icin wordpress root dizinime bir php.ini dosyasi yerlestirip (virtual serverdeyim ve php.ini dosyasina erisimim yok) memory_limit = 64M satirini eklemem gerekti. Giris yaptiktan sonra, Admin ekraninda Options menüsünde dili tr_TR olarak degistirdigim anda bu sefer

/wp-admin/options-general.php?updated=true dosyasi

Fatal error: Allowed memory size of 41943040 bytes exhausted (tried to allocate 104048 bytes) in /home/username/public_html/wp-includes/gettext.php on line 160

hatasini aldim. Ben hafizayi 64M yapmisken, bu hata nedir simdi?

Malesef Wordpress MU benim icin cok sorunlu. Haftalardir düzgün calisan bir sistem kuramadim. Hala basladigim yerdeyim.

17. aysun74
    Üye

Selamlar

türkçeleştirme konusunda yardımcı olmak istiyorum..
    bi sürü php yazılıma tr desteği yazdım eğer bu konuda bi proje varsa katılmak isterim.

Saygılarımla.

18. aysun74 merhaba,

Desteğiniz için teşekkürler, bu mesajınız üzerine arkadaşımız ELOY bir çağrı başlığı açtı makale yazımı ve çevirisi ile ilgili:
    http://www.wordpress-tr.com/forum/topic/1518

WordPress MU hakkında mı yardımcı olmak istiyorsunuz yoksa, genel olarak WordPress mi? WordPress MU için şu an bir dil dosyası var sadece, ve onu da ben bitirmeye çalışıyorum. Ama belgeler için yardım edebilirsiniz isterseniz.

guvenck arkadaşın şuradaki mesajı üzerine WordPress MU belgelerini Türkçeleştirmek ister misiniz demiştim arkadaşa. Bir cevap gelmedi arkadaştan o konuda.

Siz yapabilir misiniz WordPress MU belgelerinin çevirilerini?
    http://codex.wordpress.org/WordPressMU

İsterseniz burada cevap verin isterseniz diğer konuya bir bakın:
    http://www.wordpress-tr.com/forum/topic/1518

Kolay gelsin.

19. aysun74
    Üye

Selamlar

Üstad ben WPMU için uğraşmak istiyorum çünkü daha kurumsal bir yazılım ( bence tabi..) ben de kendi kurumum için kullanmak üzere yola çıktım. Yalnız metodoloji için yönlendirilmeye gerek duyabilirim..
    ps: dil dosyasını bitirince yayınlarsınız sanırım değil mi:)

Saygılar.

20. ladre
    Üye

varolan Wordpress MU kurulumumu Türkcelestirmek icin asagidaki islemleri yaptim:

- wp-includes dizininde languages klasörü olusturup yukaridaki linkten edindigim tr_TR.mo dosyasini oraya kopyaladim.

- wp-config.php dosyasinda define ('WPLANG', 'tr_TR'); degisikligini yaptim.

Sonucta hic bir sey türkcelesmedi. Ne admin bölümü, ne normal kullanici sayfalari, ne baska bir sey. Daha ne yapmak gerekiyor?

Bunu bende uyguladım fakat admin panelinde hala default yazıyor .
    Tam olarak nasıl yukleme yapacağımızı birisi anlatabilirmi ?
    Bende elimden geldiğimce turkçeleştirmeye/hatalı yerleri düzeltmeye çalışıp sizinle paylaşabilirim.

Tarih: 10 ay #

Bu konu için RSS beslemesi

Cevapla »

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.