WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

kalıcı Bağlantıları Değiştirmek istiyorum

(5 mesaj(lar))
  • 3 ay önce furkankacar tarafından başlatıldı
  • Emrahca tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil
  1. furkankacar
    Üye

bundan yaklaşık 3ay sönce bir wp kurudum kalıcı bağlantıları önemsmedim
    şimdi 4000 index oldu gööglede ben kalıcı bağlantıları değiştirmek istiyorum
    ama göögle indexlenen 4000 bağlantının değişmemesini isyorum..o bağlantılara tıklanınca yeni yapılan kalıcı linklere bağlanmasını isyorum napabilirim?

3 ay önce #
  2. kalıcı bağlantını değiştince sitendeki yazılarda değişiklik yada adresinde değişiklik olmayacak. örnek verirsek

siteadı.com/?p=1 1.numaralı yazıya ulaşmak için gerekli adres.

kalıcı bağlantı yapınca oluşacak adres:
    siteadı.com/2008/12/10/yazınınadı şeklinde olacak.

kısaca her ikiside ilgili yazıyı açacaktır. kalıcı bağlantılar sadece kandırmacadan ibarettir. :)

3 ay önce #
  3. fakat var olan bir kalıcı bağlantıyı değiştirdiğiniz bu öyle olmuyor. Bende dğeiştirmek istiyorum kalıcı bağlantılarımı ama sitedi.com/200/12/10/yazınınadı şeklinde bir bağlantım var diyelim. Ben bunu sonuna .html getirmek ve sitedi.com/200/12/10/yazınınadı.html yapmak istiyorum. Değiştirdiğimde çalışıyor ama eski linkler böyle bir yazı bulunamadı hatası getiriyor.

3 ay önce #
  4. http://fucoder.com/code/permalink-redirect/
    http://www.deanlee.cn/wordpress/permalinks-migration-plugin/

Aslında bu konuyu forumda tartışmıştık ama malesef bulamadım. Forumda iyice arasanız bulabilirsiniz. Ama bu ikisinden biri işe yarıyor. Bu adı geçen eklentiler eski kalıcı bağlantı yapısını yenisine yönlendirir. Bu süre zarfında yavaş yavaş google indexleriniz değişiklik olacakdır. Ziyaretçilerinizde bir düşme olabilir haberiniz olsun.

** Kalıcı bağlantıları sadece isim yollu yapın. Sizde aşırı bir konu var fazla yük getire bilir bu..

3 ay önce #
  5. İstersen bu konu hakkında burada yazdığım makaleyi okuyabilirsin. İşe yarayacağını düşünüyorum.

3 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.