WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

wordpress 2.5 etiketler gözükmüyor

(7 mesaj(lar))
  • 5 ay önce amatory tarafından başlatıldı
  • eylultoprak tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil

Etiketler:

1. amatory
    Üye

Merhabalar,

Wordpress 2.1.2 sürümünden 2.5 sürümüne geçtim. Tüm işlemleri yaptıktan sonra sıra geldi etiketleri aktarmaya. Eski sürümde kullandığım Simple Tagging eklentisindeki etiketleri, "İÇE AKTAR" ile başarılı bir şekilde aktardım. Simple Tagging'i etkisizleştirdikten sonra aşağıdaki koduda index.php'e ekledim.

<?php if (function_exists('the_tags')) { ?>
    <p><?php the_tags('Tags: ', ', ', '
    '); ?></p>

Fakat anasayfada etiketler gözükmüyordu. Belki temadandır diye düşündüm. Wordpress 2.5 ile uyumlu 2-3 tema ile denedim. Yine sonuç aynı. Yönet kısmından yazılara giriyorum, her yazının yanında etiket yok diyor. Ama yine Yönet kısmından Etiketlere girdiğimde gayet güzel tüm etiketleri gösteriyor. En son tema bileşenlerinden sağ tarafa "etiket bulutu" ekledim ve sayfayı yenilediğimde etiket bulutunu gördüm. Bi kaç etikete tıkladım gayet güzel çalışıyor. İşin en garip yanı örneğin etiketlerden "öss"e tıkladığımda açılan öss haberlerinin altında "etiket:....,...,..." yer alıyor. Yani her şey normal gözüküyor. Her yazının altında etiketler mevcut. Ama anasayfayı yeni bir sayafada açtığımda yada anasayfadan herhangi bir habere tıkladığımda etiketler gözükmüyor. Yaklaşık 3 gündür tüm makaleleri taradım ama sonuç yok. Eğer bu konu hakkkında bilginiz varsa lütfen yardımcı olun.

5 ay önce #
  2. single.php home.php index.php tag.php gibi temanızda dosyalar varsa kodu uygun şekilde uygun yere koyduğunuza emin olun. 2.5.x ile gelen Default tema ile deneyin. Onda sorun yoksa temanızda sorun vardır. Onda sorun varsa güncelleme yapmadan önceki database'i yükleyip dosyaları ftp'den düzgün attığınıza emin olup tekrar işlemleri tekrarlamanız daha sağlıklı olur. Bir yerde güncelleme yaparken yanlışlık yaptığınızı düşünüyorsanız yaptığınız işlemleri adım adım yazın..

5 ay önce #
  3. amatory
    Üye

çok teşekkür ederim cevabınız için. default tema ile denedim yine aynı sorun devam ediyor. Yani öyle bir sorunki; etiketler anasayfadaki yazılarda gözükmüyor. Her hangi bir konuya giriyorum, ordada gözükmüyor. Ama etiket bulutundan herhangi bir etikete tıklayınca, etiketle bağlantılı tüm yazılarda etiketler çalışıyor. Az önce de "simple tags" ilede denedim. Yine yukardaki gibi. Anasayfada ve yazılarda "No tag for this post." çıkıyor. Ama etiket bulutundan herhangi bir etikete tıklayınca bi bakıyorum tüm yazılarda etiketler sorunsuz bir şekilde gösteriliyor. Lütfen yardımcı olun.

5 ay önce #
  4. Yardımcı oluyoruz :) Ama neden dediğimi yapmıyorsunuz diye düşünüyorum.

5 ay önce #
  5. amatory
    Üye

tşk ederim. vermiş olduğunuz adrese daha önce bakmıştım, yinede tüm yazıları ve yorumları yeniden okudum; ama ne yazıkkki verdiğiniz link yaşadığım sorun açısından faydalı olmadı. belki sorunu tam olarak anlatamamış olabilirim. ama en azından yukarıda bahsettiğim sorunun temadan kaynaklanmadığından eminim. çünkü 2.5 ile uyumlu birçok tema denedim, yine sonuç aynı.
    ikincisi wordpress 2.3 ile gelen etiket sisteminin yanı sıra "simple tags" ile denedim yine aynı. İşin ilginç yanı etiket bulutunu görebiliyorum, hatta etiket bulutundan herhangi bir etikete tıklayınca her posttaki etiketleri sorunsuz görebiliyorum. Ama anasayfada yada anasayfadan herhangi bir posta girince etiketleri göstermiyor. İşte bunun nedenini arıyorum. İlginiz için teşk ederim.

5 ay önce #
  6. amatory
    Üye

Arkadaşlar sorunu çözdüm. Eğer böyle bir sorun yaşayan varsa, içe aktar ile tekrar etiketleri aktarması yeterli oluyor.

5 ay önce #
  7. Onda sorun varsa güncelleme yapmadan önceki database'i yükleyip dosyaları ftp'den düzgün attığınıza emin olup tekrar işlemleri tekrarlamanız daha sağlıklı olur. Bir yerde güncelleme yaparken yanlışlık yaptığınızı düşünüyorsanız yaptığınız işlemleri adım adım yazın..

:) Geçmiş olsun.

5 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.