WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Eklentiler

Nextgen Gallery Sorun

(5 mesaj(lar))
  • 2 ay önce gencer tarafından başlatıldı
  • karakardas tarafından son cevap
  • Bu konu Çözülmemiş

Etiketler:

1. Merhabalar.
    Nextgen Gallery 0.96 sürümünü kullanıyorum. İki sorunum var. Mesela siteye attığım 30KB lık resmi nextgen gallery ile göstermeye kalkınca resmin boyutu 100KB oluyor. 100KB lik resimlerde ise bu rakam 300KB yi aşıyor. Bunu nasıl düzeltebilirim.?

Bir de yine nextgen ile yayınladığım bir sayfadaki 10 resimden herhangi birkaçı açılamıyor. Resmin çerçevesi yükleniyor fakat içinde resim gösterilemiyor. Gösterilemeyen resme sağ tıklayıp Resmi Göster dediğimde resim anca açılıyor. Bu da ikinci sorunum.

İlgilenenlere teşekkürler.

2 ay önce #
  2. merhabalar !..
    Nextgen galery 'yi sitenizdeki yazıları okuyarak ve buradaki paylaşımcı insanlar sayesinde kurdum ; bu konuda paylaşımlarını yazan tüm arkadaşlara teşekkürlerimi borç bilirim. Wordpress 2.5.1 sürümünü kullanmaktayım. Sorunum şurada: Galeri/Ayarlar sekmesinin altında yer alan Genelayarlar/önizleme/Resimler/Galeri/Efektler tuşları ne yazık ki çalışmıyor. Bunun sebebi ne olabilr ? Çözümü var mıdır ? İletimi bilen arkadaşlar varsa görüşlerini benimle paylaşabilir mi ? şimdiden teşekkür eder, tüm Wordpress camiasına saygılarımı sunarım..

1 ay önce #
  3. öncelikle gencer arkadaşımın sorusunu yanıtlamak isterim kendimce.. ben de buna benzer bir hatayla karşılaşmıştım ama hostingi windows tan linux e geçirince sorun kalmadı.. sorunu bu şekilde hallolmuştu bende.. o resimlerde açılmama sorunu da bu olaydan sonra neredeyse hiç yaşanmadı.. ayrıca wp-cache veya super-cache gibi eklentiler-sistemler kullanıyor musun bilemiyorum ama bunların da etkisi olabilir bu şeylere.. bu ikisinden birisi senin sorununun çözümüdür diye düşünüyorum

karakardaş.. seni
    n sorunun da hosting sorunu olduğunu düşünüyorum aslında.. çünkü bende windows sunucu kullanırken başıma gelen hadiseler oldukları için linux hostinge geçmekle bu tip problemler neredeyse kalmadı.. eskiden eklentileri aktif hale getirmek bile mümkün olmuyordu. oysa şu an bu sorunlar en minimum seviyede..

ama herikiniz de linux hosting kullanıyorsanız eklentilerin konumları ve CHMOD değerlerinin gözden geçirilmesi gerekir diye ilk olarak aklıma gelen bi nokta var.. bunları gözden geçirmek lazım gelebilir. eklentileri tamamen silip-kaldırıp yeniden kurmak bir yol gösterebilir..

1 ay önce #
  4. benimde next gallery ile ilgili bir problemin var. yeni bir konu açmıştım, ama sürekli açtığım konular kilitleniyor, çözüm bulunmadan.

herneyse grafik olarak sorunu gösteriyorum.
    hata

görüldüğü gibi resimleri slayt olarak sidebarda oynatmıyor.. sorun nerede olabilir ?

1 ay önce #
  5. Sevgili Gökhan Tunc , iletimi yanıtladığın için sana teşekkür ederim. Kusura bakma gecikmeli bir teşekkür iletisi oldu bu. Şu an wordpress 2.6 sürümünü kullanmaktayım. Bir önceki sürümde galeri kısmı çalıştı. Ancak bu sefer de fotoğrafların ön yüklemesi biraz gecikmeli olmakta. Sanırsam bu sorunun hosting çıkışı ile ilgili olduğunu düşünmekteyim. Buradan herkese selam ve sevgilerimi sunuyorum.

1 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.