Uzun süredir aklımdaydı nihayet paylaşma fırsatı buldum :) basit olarak wordpress temalarını Türkçeleştirmeyi anlatmaya çalıştım uygulama videosu işinizi daha da kolaylaştıracak ;)
öncelikle Wordpress Türkiye`nin hazırladığı Wordpress Rehberini incelemenizi öneririm sonrasında Notepad++ programını buradan hazırladığım örnek çeviri videosunu buradan indirin
Ayrıca standart notepad yerine notepad++ programını kullanmaya alıştırın kendinizi süper bir program çok hızlı boyutu büyük dosyaları rahatlıkla açıyor toplu değiştirme işlemlerini hızlı yapıyor kodları renklendiriyor ek bir sürü özelliği var
videoyu izlediğinizi varsayarak devam ediyorum :) gördüğünüz gibi kolaycı bir yöntem :) türkçe çevirisi yapılmış bir temadan kopya çektik copy paste :) dikkat etmeniz gereken ingilizce temamızı düzenlemeden önce Notepad++ programında Düzenle bölümünde UTF-8 (BOM olmadan) kodlayı seçmeniz bu işlemi yapmazsanız Türkçe karakterler düzgün görüntülenemez farklı kodlama seçerseniz Temanız doğru görüntülenemeyebilir bozulmalar olur
az çok ingilizceniz var ise videoda gördüğünüz gibi türkçe ve ingilizce temadaki kelimelerde çümlelerde bağlantı kuruyorsunuz doğruluğuna karar veriyorsunuz yada değiştiriyorsunuz
örnek videoda ingilizce temanın comment.php dosyasında en üstte gördügünüz
Please do not load this page directly. Thanks!
Türkçe temada ise
Bu sayfa doğrudan yüklenemez! Teşekkürler!
yazıyordu “Thanks Teşekkürler” ve diğer kelimeler ingilizce temada yazanı karşılaştırma ile çözüyorsunuz fakat her tema bir birine uymayabilir farklı kelimeler bölümler eklenmiş yerleri farklı olabilir kendiniz fikir yürüterek çözebilirsiniz yada programlar ile çevirebilirsiniz
örnek

burada dikkat etmeniz gereken php kodları “php the_category” bu kod tarayıcıda internet ortamında Kategori ismini gösterir şimdi bu kodun öncesinde Posted in yazıyor bunu uygun olarak Kategori: olarak değiştirmeliyiz
devamındaki kod ise

buradada “author” kelimesinden çözüyoruz olayı :) bu kod sayfada yazarın adını görüntülüyor author yazar demek o zaman “by” yazısını Yazar: olarak değiştiriyoruz zamanla temaları inceledikce uğraştıkca dahada kolaylaşacak çeviri yapmak
dosyaları inceledikce bir çok şeyi çözersiniz ben bir kaç basit örnek verdim kodlama hakkında özel bir eğitim almış değilim hiç bir bilgim yok :) araştırma dene yanıl yap boz bir şeyler yapıyorum :)
Destek sorusu değil