WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Eklentiler

wp-useronline Türkçe Dil var ama Türkçe Değil

(4 mesaj(lar))
  • 4 ay önce ErcanGne tarafından başlatıldı
  • ErcanGne tarafından son cevap
  • Bu konu Çözülmüş
  1. Merhaba arkadaşlar. Buradan http://www.wordpress-tr.com/forum/topic/6107?replies=6 WP-UserOnline 2.30 (Türkçe)indirdim ama malesef Türkçe değil. Kurulumu yaptım sorunsuz çalışıyor ama malesef Türkçe değil. Demo olarak http://www.ercangunes.com/gunluk/ şuraya bakabilirsiniz. Şimdi ben kendim Türkçe'ye çevirmek istiyorum ama Poedit programını kurmama rahmen .pot ve .mo dosyaları açılmıyor. Bu uzantıları hangi programla açmamız gerek? Bu arada wp-useronline pluginini zipleyip upload ettim. ilgilenenler aşşağıdan indirebilir.

Lütfen arkadaşlar yardımcı olunuz.
    Teşekkürler.

4 ay önce #
  2. Belirttiğiniz eklenti dil dosyasını türkçeleştirilerek yapılmış. Buna tükrçe demek pek doğru değil kendim denemedim ama sorununuzu tahmin edebiliyorum.

O adreste geçen eklenti de zaten düzenlene bilir dil dosyası var poedit adlı program var benim bildiğim ama siz çalıştıramadınız hayret :S

1 - Sorununuzun ilk kaynağı wp-config.php 'de türkçe tanımlı olmaması.

Çözüm wordpress-tr.com/indir sayfalarından indirin örnek wp-config.php dosyasını düzenleyip sitenize yükleyin.

2 - Var olan ingilizce süreme yaptığınız güncelleme sonucu database bilgilerinin değişmemesi. Bunu eklentinin ayarlarından türkçe yapmanız gerekli. Sıfır bir Türkçe wordpress kurarsanız sorun olmadığını göreceksinizdir.

4 ay önce #
  3. WordPress'im 2.5.1 kurulu ve herhangi bir güncelleme ile kurulmadı. 0'dan kuruldu. Zaten ben günlüğü'mü WordPress'in 2.5.1 sürümü çıktıktan çok sonra kurdum.

Bu yüzden bunlarla ilgili herhangi bir problem yok.

Poedit programını çalıştırıyorum ve Dosya menüsünden Aç'ı tıklıyorum (CTRL+O) Buradan wp-useronline klasörünün içine giriyorum ve Poedit'in açmak için varsayılan olarak istediği uzantı türü .po Ama bakıyorum ki wp-useronline klasörünün içinde hiç .po dosyası yok. Bu yüzden Tüm dosyalar şıkkını seçiyorum ve uzantı ayrımcılığı yapmıyor. Şimdi; wp-useronline.mo dosyasını seçiyorum ve Aç diyorum. Açıyor ama içi bomboş olarak. Şimdi başka bir dosya açıyorum wp-useronline.pot dosyasını ve bu dosyayı açıyor. Sol tarafta İngilizce kelimeler ve sağ tarafta Türkçe kelimeler çıkıyor. Bakıyorum ki Türkçe'ye çevrilmiş. Ama neden göstermiyor? Sidebarda? Normalde burada http://www.ercangunes.com/gunluk/kimler-cevrimici/ herhangi bir Türkçe sorunu yapmıyor. Acaba diyorum İngilizcelerini Türkçe yapsam yani sol tarafıda Türkçe yapsam diye düşünüyorum ama onu editlememe izin vermiyor program. Şimdi son olarak 1 dil dosyası kaldı ve o dosyada wp-useronline-tr_TR.mo onu da aç diyorum ve açıyor ama sayfa bomboş olarak.

Şimdi ne yapmam gerekli? Nasıl Türkçe bir hale getirecem bunu?

Yardımcı olursanız sevinirim.
    Teşekkürler.

4 ay önce #
  4. Tamam arkadaşlar çözdüm :)

Ayarlar kısmından useronline bölümünden kendiniz ya elinizle manuel olarak Türkçe'si yazıyorsunuz yada varsayılan metin butonuna basttığınızda otomatik türkçe oluyor. 1 tane buton yok birden fazla ve ayrı ayrı butonlar var. Bu yüzden tamamen Türkçe olması için bütün butonlara basmanız gerekmekte.

Saygılar, sevgiler... :)

4 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.