WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Eklentiler

widget problemi

(9 mesaj(lar))
  • 1 yıl önce whiskey tarafından başlatıldı
  • EmreiTa tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil

Etiketler:

1. whiskey
    Üye

widget eklentisini wp-content\plugins\widgets klasörünün icine koydum ve etkinleştirdim, ayrca http://diekretzschmars.de/ adretindeki temayı da kurdum ve etkinleştirdim.. temanın widget uyumlu olduğu yazıyor, ve görünüm altmenüsünde sidebar widgets açılıyor.. buraya kadar sorunsuz.. ancak sidebar widgets'e girdiğimde sürükle-taşı olayı olmuyor.. alt bölümdeki sürüklenebilmesi gereken nesneler sürüklenmiyor, seçim yapılmış gibi oluyor..

wp'i yeni kullanacam, herhangi bir kurulum yanlışı yaptığımı sanmıyorum.. ie7 kullanıyorum, browser problemi mi var diye ie6 kullanan arkadaşlara denetim, onlarda da aynı olay oldu.. bu konuda bana yardım edebilirmisiniz ?

1 yıl önce #
  2. firefox'ta belki kullanabilirsin.. Birde siten.com/wp-admin olarak girmeyi dene dikkat et www yok..

1 yıl önce #
  3. whiskey
    Üye

cevap icin teşekkürler gKAANs.. ancak önerdiğin çözümleri de denemiştim.. firefox, ie6 ve ie7 de denedim sonuç yok.. ayrıca hem local hostta hem de sitemde denedim yine aynısı.. acaba kurarken bir yanlış mı yapyorum? yapmam gereken sadece sıkıştırılmış dosyayı plugins klasörü içine açmak ve panelden etkinleştirmek değil mi ? widget kullanımı bu kadar zor mudur, kullananlarınız var mı?

1 yıl önce #
  4. pek Almancam yok ama yazının altındaki yorumlara bakarsan bu temayla aynı sorunu yaşayanlar var, sanırım orada tartışılmış gibi..
    http://diekretzschmars.de/dkret-theme/

1 yıl önce #
  5. sorun scriptler de widget ,"scriptaculous" klasoru olması lazım eğer yoksa widget ı yenıden ındır.

bazı themelar widget desteği yok bu problemi çözmek için ;
    classik theme de function.php dosyasını al kullandığın theme ıcıne kopyala
    ;)

1 yıl önce #
  6. FatherFigure
    Üye

Tam bir haftadır bu sorunla boğuşuyorum. Whiskey ile problemlerimiz tamamen aynı. Özetleyelim:
    1)Andreas09 ya da herhangi widget destekli bir temada -hepsini denedim, widget'in kurulumunun hemen ardından, bir kaç yeni widget'e izin verdikten sonra yenileri için sidebar bölümüne girdiğinizde sürükle bırak çalışmıyor!
    2)Widget'i kaldırıp yeniden kurduğumda ise bırakın diğer widget bileşenlerini, orjinal tema içinde bile sürükle bırak iptal oluyor.
    3)FireFox yada IE hepsini denedim sonuç negatif.
    4)"scriptaculous" klasörü yerli yerinde, sonuç yine negatif.
    5)Localhost ve sitemde de denedim, sonuç yine negatif!
    6)Tüm WP'yi kaldırıp, veri tabanını da ekledim, yeniden kurdum ve dosyalarımı, olağan şekliyle, plugin klasörüne boşalttım. Widget'i aktive ettim ve ne göreyim, lanet yine karşımda, bıkmadan usanmadan direniyor, sonuç yine negatif!
    Bu baş ağrısını çözebilecek bir arkadaş arıyorum.
    Teşekkürler...

1 yıl önce #
  7. whiskey

- Zaten kullandığın temada, tema klasörünün içinde widget bileşeni yüklenmiş halde geliyor. Readme.txt dosyasında sadece themes klasörü içine, tema klasörünü atman ve görünüm sekmesinden aktif yapmanın yeterli olduğu yazıyor. Yani tema klasörünün içinden herhangi bir şeyi çıkarıp plugins klasörüne koyman gerekmiyor.

- plugins kalsöründeki widgeti sil ve tema kalsörünü olduğu gibi yükle ve görünüm sekmesinden aktifleştir...

FatherFigure
    * 2.1 için ayrı 2.0.x için ayrı download linki koymuşlar. oradan indir ve kurulumu yap. biraz önce localhostta denedim WP2.1, eski widget ile sorunsuz çalışıyor.

1 yıl önce #
  8. FatherFigure
    Üye

Wordpress 2.1.2 ile problemi aştım. :) Teşekkürler.

1 yıl önce #
  9. FatherFigure aynı sorun 2.3 bir WPde benim de başıma geldi. Senin denediklerini yaptım ama olmadı. Sonradan tüm eklentileri etkisizleştirince yan menü bileşenleri normale döndü.
    Eklentilerine bir bak derim ;)

1 yıl önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.