WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Diğer Konular

Page sayfa yazısını değiştirmek?

(7 mesaj(lar))
  • 4 ay önce ErcanGne tarafından başlatıldı
  • eylultoprak tarafından son cevap
  • Bu konu Çözülmemiş
  1. Merhaba arkadaşlar,

Günlüğümde mesela 2.sayfaya gelince http://www.ercangunes.com/gunluk/page/2/ url kısmı bu şekilde oluyor. Ben orada yazan İngilizce page yazısını Türkçe olarak sayfa yazısına çevirmek istiyorum. Yani şöyle olmasını istiyorum.

http://www.ercangunes.com/gunluk/sayfa/2/

Bunu nasıl yapabilirim?

Yardım ederseniz sevinirim.

Teşekkürler.

4 ay önce #
  2. Bunu yapabilemezsiniz. Oradaki Page ifadesi WP için bir değişken ismi olduğundan değiştirmek için bayağı uğraşmanız gerekir.

4 ay önce #
  3. Evet bilen, yapabilen birileri olursa; yardımcı olursa yada yapıp bizimle paylaşırsa seviniriz.

4 ay önce #
  4. Tam olarak işe yaracak mı bilemiyorum. Belki eklentiler ile bir sorun olabilir. Kullanmadan önce lütfen local'de yada başka bir bölümde kullandığınız eklentiler ile test ediniz.

Yapılacak değişiklikler.

wp-includes/rewrite.php dosyasında

$pageregex = 'page/?([0-9]{1,})/?$'; kısmını $pageregex = 'sayfa/?([0-9]{1,})/?$'; olarak değiştirin.

wp-includes/link-template.php dosyasında

$request = ( ( !empty( $request ) ) ? trailingslashit( $request ) : $request ) . user_trailingslashit( 'page/' . $pagenum, 'paged' ); satırırını

$request = ( ( !empty( $request ) ) ? trailingslashit( $request ) : $request ) . user_trailingslashit( 'sayfa/' . $pagenum, 'paged' );

Olarak değiştirin. Benden bu kadar =) Kolay gelsin..
    Yakup hocamın dediği gibi bayağı bir uğraştırdı ama çözdüm sanırım =)

1 ay önce #
  5. Öfffff ikinci sayfa değişikliğin de sorun çıkartmış =) Heyecandan görmemişim.

1 ay önce #
  6. Yani verdiğiz yöntem işey yaramıyor öyle mi? Bu arada teşekkürler ilginiz için.

1 ay önce #
  7. Ben bu kadar uğraştım keşke deneyip sizde biraz destek olsanız.. Yakında çalışabilir yüzde ellisi bitti işte benim için.. Ayrıca kodları deneme yanılma ile buldukdan sonra wordpress.org forumlarında konunun benzer cevabının olduğunu fark ettim. Zaten bundan başka bir başlıkta yok.

1 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.