WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

WP 2.6 çıkmış. Sürüm yükseltme üzerine...

(36 mesaj(lar))
  • 1 ay önce gokhantunc tarafından başlatıldı
  • celebstar tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil
  1. az önce admin sayfamda bu uyarıyı okudum:

WordPress 2.6 mevcut! Lütfen şimdi güncelleyin.

Ben de tıkladım ve ne yapacağımı şaşırdım. bir sürü dikkat edilmesi gereken hususlar var.

forumda aradım. hatta bi eklentiyle otomatik sürüm yükseltme yapılıyormuş. onla bu işi halledecektim ama gözüm almadı. korktum sonra site çöker diye:)

bi arkadaşım bu konuda bilgi aktarırsa çok memnuun olurum şahsım adına.

1 ay önce #
  2. Sürüm yükseltme ile ilgili bilgiyi buradan okuyabilirsin. Türkçesinin hazırlanmasını beklemek gerekicek. videoyu izledim güzel yenilikler var. Geçmeye değer diyorum.

1 ay önce #
  3. Arkadaşlar yedeğinizi alın geçiş yapın sorun olmuyor şahsen ben denedim yenilikler mevcut ama yüklemede herhangi bir sorunla karşılaşmadım..

1 ay önce #
  4. Bu hızla giderlerse 2.7'yide en kısa sürede görmüş olacağız. Sürüm yükseltme notlarındaki işlemler harfiyen uygulandığında bir sorun ile karşılaşmazsınız.

- Benim sitede hala bir uyarı göremiyorum 2.6'yi indirin diye.. Arkadaşımın siteye giriyorum onda uyarı var 2.6'yı indirin diye...

- Sürüm yükseltmeyi hemen düşünmeyin derim belli bir süre üzerinden geçsin. Şimdilik Yerel sunucunuzda 2.6'yi yükleyip göz atabilirsiniz. Hatta sürüm yükseltmeyi yerel sunucunuzda denemeler yaparak sonuçlarının ne olacağını görebilirsiniz...

1 ay önce #
  5. wp-includes/gettext.php ye dikkat edin ;) bi gün uyandığında blogunuzda başkalarının adını görmek istemiyorsanız sürüm yükseltin

1 ay önce #
  6. gettext.php hakkında daha detaylı bilgi verirmisin hackworm :S

1 ay önce #
  7. Image captions özelliği güzel olmuş. Resimlerin altına açıklama girilebiliyor. Tabi css dosyanıza default temadaki style.css'in en altındaki captions stillerini eklemeyi unutmayın.

Post Revisions da iyi... Wiki tarzında, yazı değişikliklerini yeşile falan boyuyor.

Kelime sayacı, yeni eklenti çıktı balonu, avatar seçebilme vs..
    fena olmamış. daha dün wp 2.5'e kızarken 2.6 fena gelmedi gözüme.

1 ay önce #
  8. 2.6 çıktı ben 2.5.1 hala bekliyorum :) 2.6 sürümünde hala bazı hatalar var. İk defa yeni çıkan bir stabil sürümü ilk yükleyenlerdenim sanırım. Şuan 2.6 profildeki siteme kurdum, hayırlısı diyelim. Kullandığım eklentiler ile hiç bir sorun çıkarmadı fakat 2.6 sürümü için 30 yakın yada daha fazla tickket açılmış durumda.. Engin'in bahsettiği yeni özellikler güzel olmuş. Dil dosyası çoğu şeyi karşılıyor yine. Bu arada 2.9 sürümü içinde çalışmalar başlamış.. Heytbecom bence 2.7 çıkmayacak gibi..

Wordpress kolaylaştıran özellikler var. Bu arada kurulum boyutu gittikçe büyüyor.. Önceleri kullanımı sadece bir blog yazılımı için bu boyutlar biraz fazla gibi gelsede yeni getirdiği özellikler ile artık portal tarzına yaklaşacak gibi..

Neyse bakalım kullanalım. wordpress'i seviyorum. güncelleme yapacaklar olanlar database yedeği almayı unutmasınlar..

1 ay önce #
  9. yapacağın wp-configi silmemek wp contenti silmemek .htaccessi silmemk sonra dosyaları üzerine yazdır wp-admimn/upgrade.php çalıştır 10 snde yeni sürümdesin

1 ay önce #
  10. Birçok sitemi 2.6 ya geçirdim, bir sorun yaşamadım. En sevdiğim eklentiler de 24 saat geçmeden güncellemelerini yayımladılar.

Bu arada ufak bir not;
    2.6 güncelleme yaptıktan sonra sayfa şablonu seçilen alan kayboluyor.
    Çözüm: Default temayı seç, sonra kendi temana tekrar geç.

Şu anda herşey harika, yeni özellikleri de çok sevdim.

1 ay önce #
  11. şu turbo olayı nedir arkadaşlar??? =/

1 ay önce #
  12. Görünen o ki google ın geliştirdiği browser'a entegre bir cache sistemi.

1 ay önce #
  13. 2.6 güncellemesi yaptıkdan sonra şu resim caption olayını denemek istedim. İlgili css güncellemesini yaptım. Bir tane taslak konum var ona bir resim yükledim. Yazı içine gömdüm. Yazıya önizlemeden baktığımda resim yoktu. Hemen döndüm resmin yoluna baktım. Resim yolunu yanlış vermiş fakat resmi yüklemiş. Hemen admin menüsünden ayarlar/çeşitli geldim yolu kontrol ettim doğru bir yanlışı yok. Ama yazı editörü yolu upload olarak takmış kafaya çözümü bulunca yazacağım buna benzer sorun yaşayan bir kişi bildirirse sevinirim.

1 ay önce #
  14. ...Hemen admin menüsünden ayarlar/çeşitli geldim yolu kontrol ettim doğru bir yanlışı yok. Ama yazı editörü yolu upload olarak takmış kafaya çözümü bulunca yazacağım buna benzer sorun yaşayan bir kişi bildirirse sevinirim...

iyisi mi 2.6 ile ilgili sorunlar olgunlaştıktan ve çözüldükten, forumda da yeteri kadar çözümlerle ilgili fikir önerileri ve çözüm yolları oluştuktan hatta bir anlamda bu konuda forumda da bir database oluştuktan sonra sürüm yükseltmeli..:))):):)

1 ay önce #
  15. 2.6 sürümüne geçtikten sonra yazıya resim eklemek istedim eklediğim resmi yazıların içine sağ tarafa alamadım sağa alırsak sağda oluyor fakat yazılar onun solunda olmuyor.
    resmin altına resim açıklaması ekleyebilme özelliği bu sürümün en dikkat çeken özelliklerinden. Ben fotobook eklentisi kullanıyorum fotobook, flickr gibi doto eklentilerini kullananlar facebook, flickr gibi fotograf paylaşım sitelerine yuklediği resimleri resim düzenleyicisi vasıtası ile de yazılarına ekleyebiliyorlar.

1 ay önce #
  16. Şu mesajda belirttiğim hatanın sebepi için bir ticket açılmış da3rX cevap vermiş. Admin menüsüne giriş yaptıkdan sonra Ayarlar/Çeşitli menüsünden

Dosyalar için tam URL adresi (isteğe bağlı)

Başına http koyarak resimlerin yükleneceği yolu girin. Çok ilginç böyle birşey yokken bende vermesi.. :S

İkinci yolda; wp-includes/functions.php dosyasında $url = WP_CONTENT_URL . '/uploads'; satırını kendinize göre değiştirmek..

1 ay önce #
  17. devrekli
    Üye

teşekkür ederim, yalnız güncelleme neden yapılmış ? Yani sadece ek özellikler mi eklenmiş yoksa güvenlik güncellemesi var mı ?

Bu konuda bizi aydınlatırsanız sevinirim. İyi çalışmalar

1 ay önce #
  18. jnecode
    Üye

hackworm

çok bilen çok yanılır dostum..
    rahat ol

1 ay önce #
  19. 2. 60 gerçekten 2,51 den daha iyi.. bugün bunu farketmiş oldum. eklentiler kısmı "olması gerektiği" gibi olmuş.. theme viewer daha bi hoş.. eğer eklenti güncellemesi varsa, "yorum uyarısı" tarzı bir küçük kırmızı bir uyarı kutucuğu beliriveriyor..
    wordcount özelliği ile yazarların kaç kelime yazdığını hesaplamak kolay ve mümkün bir hal almış :)
    güncellemeler sanki 2,51 e göre daha sorunsuz halloldu gibime geldi..

bence 2,60 yeni başlayanlar veya başlayacaklar için de, eski sürümleri kullananlar için de doğrudan geçiş yapmaları için birçok yenilikler ve bazı özellikler barındırıyor.

1 ay önce #
  20. eylultoprak'ın dediği gibi
    Ayarlar/Çeşitli menüsünden

Dosyalar için tam URL adresi (isteğe bağlı)

Başına http koyarak resimlerin yükleneceği yolu girin.
    yaptım

fakat gene şöyle hata veriyor.

1 ay önce #
  21. yazma izni verin :)

1 ay önce #
  22. hazır konu açılmış bir başlık daha açmadan burada sorayim sitenizde tr wordpress indirdim kurdum fakat

n
    belirtilmesine rağmen nasıl oluyorda ingilizce oluyor anlamıyorum
    siteyi sıfırdan kurdum enteresan bir durum :D

türkçe olmuyor.

1 ay önce #
  23. @yok2504 eklediğiniz kodlar gözükmüyor.

Birde bu google gears ile gelen 2.6 entegre edilen yeni turbo özelliği cidden turbo :) Google Gears indirdiğinizde ve gerekli işlemleri uyguladıkdan sonra yazı yaz bölümüne girmek bir şahane hızlı.. pardon turbo :)

Türkçe wordpress'i hazırlayan Emre Erkan'ın şu yazısıda faydalı olacakdır daha iyi anlamanıza..

1 ay önce #
  24. Şimdi 2.6 gğncellemesi yapacğım ama daha önceki güncellemelerden aklıma hep şu /wp-images klasörü takılıyordu, şimdi görünce hatıladım.

Benim kurulumlarımın hiçbirinde bu klasör olmadı. ne işe yarar bu klasör ve normalde var olan bi klasör müdür. kullanılması zorunlu bir klasör müdür ayrıca.

1 ay önce #
  25. civil
    Üye

arkadaşlar bu yeni sürümde link ekle butonunun yanındaki resim ekle butonu kaldırılmış. ben kurarken bir hata mı yaptım yoksa gerçekten öyle mi?

yani resimleri artık görsel ekle butonuyla mı ekleyeceğiz?

1 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Cevapla »

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.