WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

WP 2.6 çıkmış. Sürüm yükseltme üzerine...

(36 mesaj(lar))
  • 4 ay önce gokhantunc tarafından başlatıldı
  • celebstar tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil
  1. ikinci sorum güncellemeden sonra neden tinyMCE Quicktags'e dönüşüyor.

Js-Cahce'i sildim browser cache'ini yenieledim tüm eklentileri kapattım ama banamısın demdi hala quicktags görünüyor. (kullanıcı ayarlarımda zengin metin editörü kullan seçili)

4 ay önce #
  2. Allahım şu mesaj edtleme süresini az daha uzun tutun yahu :(

TinyMCE sorununu hallettim. Aynı adımları tekrar yaptım düzeldi. Şimdi uykarıdaki mesajımı düzeltmek istiyodum ama mecbur ikinci bi mesaj adaha atmak zorunda kalıyom. hem de bu kadar kısa sürede.

Mesaj editleme süresi yarım saate çıkarılsın lütfen.

Bu arada üç mesaj yukarıdaki sorum hala geçerlidir /wp-images klasörü ne işe yarar, kullanılmaması ya da kullanılmaması arasında bir fark var mıdır? Ayrıca standaart kurulumda mevcut olmayan birşeyin neden güncelleme dökümantasyonunda mevcut olduğunu da anlayamadım.

4 ay önce #
  3. @recnes

Sürüm Yükseltme Adımları

1. Aşağıda belirtilenler hariç, tüm eski WordPress dosyalarınızı silin;
    a. Blog kök dizininde bulunan, /wp-config.php dosyası.
    b. /wp-content dizini. Burada özel bir durum var; eğer varsa bu klasör içinde bulunan cache dizinini (/wp-content/cache) silmeniz gerekiyor.
    c. /wp-images dizini.......

Sürüm yükseltme adımlarında silinmemesi gereken klasör/dizinlerden biri olarak wp-images de verilmekte, siz böyle bir klasör oluşturup buraya kişisel dosya yüklediyseniz silmemelisiniz.. Klasörü ihtiyaca göre kendimiz oluşturduğumuz için ana dosyada yer almıyor sanırım..

4 ay önce #
  4. Teşekkür ederim CanArkadaş

Gereksiz bir satırmış yani, zaten aynı dökümanda kişisel dosyaların yedeklenmesi/silinmemesi hususundan bahsediliyor. Genel olarak kullanılan bir klasör mü ki acaba.

Eğer çok kullanılan bir klasör değilse, kafa karıştırmaktan başka bi işe yaramıyor kanımca. Kurulum dökümanlarında da hiç bu klaösrü kullanın diye bir tavsiye de görmemiştim.

4 ay önce #
  5. Sende sağolasın, sanki; bazı medya eklentileri (mesela WP-SimpleViewer) bu klasörü otomatik kendi oluşturuyor veya elle oluşturulması uyarısı veriyor diye bir şeyler hatırlıyorum, yada şu an uyduruyorum :)..

4 ay önce #
  6. izmirli
    Üye

Bende 2.6 ya geçtim fakat yazı editöründe link ekle butonun yanındaki resim ekle butonu yok oldu. 2.6 ya geçirdiğim her sitemde böyle bunu nasıl çözebiliriz...

4 ay önce #
  7. civil
    Üye

izmirli, arkadaşların gözüne çarpmadı herhalde o yüzden bir SS aldım.resim ekle butonu ile ilgili.

resim ekle butonu yok

cevaplar için şimdiden teşekkürler.

4 ay önce #
  8. izmirli
    Üye

Teşekkürler civil...

4 ay önce #
  9. Yükseltmek için acele etmemek gerektiğini düşünüyorum. Yeni sürüm demek yeni hatalar demek olabiliyor bazen. Bir iki hafta bekleyip sonrasında güncellemek benim tercihlerimden.

4 ay önce #
  10. izmirli
    Üye

Arkadaşlar yokmu şu editördeki sorunu anlayan. Sitem resim içeriği çok olan bir site. Nasıl düzeltebiliriz...Yada yeni sürümde böyle bir özellik yokmu :(

4 ay önce #
  11. sürüm yükseltmede sorun çıkmadı. ama çerezleri silmeyi unuyyum hatta eklentileri bile kapamadım.

fakat videodaki Press This olan bölüm gibi şey çıkmadı

tıkladığımda ufak bir ekran açılıyor fakat sadece iki seçenek biri yazı bir photo. Videoda dört seçenek vardı ve Photo'ya tıkladığımda birşey değişmiyor

Editör notu: Celebstar'ın sitesinde zırt pırt açılır penceler ile reklam gösterimi var, dahası; bir konuya girmeye çalıştığınızda tam sayfa reklam penceresi açılıp (Firefox) bilgisayarınızı kilitlemekte, hemen akabinde de yeniden başlatmaktadır, ben modemin fişini çekip defalarca yeniden başlatıp taramalar yaptığım için, Windowsun sistem ciddi bir hatadan kurtarıldı mesajı ile kurtuldum, dikkat edin..[canarkadaş]

4 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.