WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

Farklı Sunucularda Büyük Boyutlu SQL Yedeği Yüklemek

(1 mesaj(lar))
  • 1 ay önce gevv tarafından başlatıldı
  • Bu konu Destek sorusu değil
  1. Yeni sunucuda Wordpress yüklemesi gözümde çokbüyümüştü büyük ihtimal Türkçe karakter sorunu olur yada yedek sql boyutu büyük olduğu için yüklenemez olmadı yorumları gözden çıkartıp wordpress üzerinden alınan xml yediği yüklerim diyordum ama araştırmanın faydaları ortaya çıktı 7.5mb sql kolayca yüklendi karakter sorunuda olmadı

ilk olarak my phpadmin üzerinden alınan sql yedeği kafamı karıştırıyordu işi garantiye alayım dedim 3 farklı yedek aldım yapı,veri ve tümü phpmyadmin üzerinden nasıl yedek alınır derseniz Canarkadaş Abimin Hazırladığı video ve bir çok bilgiye Buradan ulaşabilirsiniz

ilk Yedek Yapı “DROP TABLE / DROP VIEW komutu ekle” “IF NOT EXISTS komutu ekle” kutucukları işaretli olacak

null

ikinci yedek Veri

null

üçüncü yedek Full :)

null

şimdi 3 adet sql yedeğimiz var gelelim wordpress üzerinden xml yedeği almaya en kolayı bu Yönet (magane) bölümüne geliyoruz oradan Dışa Aktar (export) butonuna tıklıyoruz xml dosyasını indiriyoruz bu en son kozumuz sql yüklemesi sorun çıkartırsa mecbur kullanacağız en azından yazılar kurtulsun

şimdi 3 adet sql yedeğimiz var gelelim wordpress üzerinden xml yedeği almaya en kolayı bu Yönet (magane) bölümüne geliyoruz oradan Dışa Aktar (export) butonuna tıklıyoruz xml dosyasını indiriyoruz bu en son kozumuz sql yüklemesi sorun çıkartırsa mecbur kullanacağız en azından yazılar kurtulsun :)

buraya kadar tamam ama sql dosya boyutu büyük nasıl yüklerim ? eski sunucuda plesk panel vardı yenisinde directadmin büyük boyutlu sql dosyalarını yüklemek nasıl olur ? araştırmaya başladım google üzerinden ilk Dmry Abimin phpMyAdmin ile MySQL veritabanı geri yükleme yazısına ulaştım yazıda aradığımı bulamadım ama yorumlar arasında bir ip ucu vardı :)

yüksek mb lı veritabanları bigdump’la da yüklemeniz mümkün.bigdump yazısı yazdı mı hakan abi hatırlamıyorum ilk önce dmry.net te daha sonra google’da arama yaparsanız bigdump diye güzel sonuçlar elde edebilirsiniz.

bigdump hakkında bilgi aramaya başladım dmry.net üzerinde bulamadım google üzerinden arama yaptım Yakuter Abimin Bigdump Veritabanı Yükleme Betiği yazısına ulaştım nasıl kullanıldığını öğrendim ilk olarak bigdump ile son bir umut diyerek eski sunucuda farklı bir klasör oluşturup yeni bir veri tabanı oluşturup en son aldığım yedeği yükledim hani olurya sorun çözülür bigdump üzerinde db bağlantı ayarları dışında hiç bir şey yapmadım sorunsuz yükleme yaptı fakat sorun çözülmemişti neyse buraya kadarmış

Artık yeni sunucudayım o ayrı bir konu :) VPS alışık olduğum panele gir veri tabanı oluştur wordpress kur şeklinde değil :) VPS Hakkında bilgim yok sayılır kurulumu zar zor yaptım eski yeni :D teknik destek ekibi ve r10.net yardımları ile

Şimdi kurulumdan sonra directadmin üzerinde bir veri tabanı oluşturdum çok basit kullananlar bilir yenilerde zorluk çekmez neyse bu işlemden sonra tüm yedekleri wordpress dosyalarıda dahil sunucuya gönderdim yeni wordpress kurulumu yapmıyoruz dikkat edin bigdump.php dosyasında yeni oluşturduğum db bilgilerini ekledim db isim db kullanıcı isim db şifre sql dosya ismi bigdump.php ve sql dosyasınıda sunucuya gönderdim işleme başladım fakat yarıda kesildi diğer sunucudaki gibi yükleme olmadı tam hatırlamıyorum içinde Lines kelimesi geçen bir hataydı :)

ilk bigdump.php dosyasında satır 50 linespersession 300 değerini 5000 yaptım tekrar denedim biraz yükleme yaptı kesildi yine benzer bir hata verdi

tekrar dosyayı inceledim satır 79 MAX_QUERY_LINES değer 300 yaptığım doğrumu bilmiyorum ama :) bunu sql dosyamın satır sayısı ile değiştirdim :D sql dosyasında enson satır 14936 bende 300 değerini 15000 yaptım bu arada diğer ayarlarıda değiştirdim

satır 67 karakter seti kullandığım UTF8 yaptım

satır 48 tablo değerini standart wordpress kurulumunda gelen kullandığım wp_ değerini ekledim

null

tekrar denedim bu arada kullandığım yedek Yapı sorunsuz yükleme yapıldı hemen kontrol :) Türkçe karakter hatası yok her şey yerli yerinde fakat yazılardaki etiketler ve sağ menüdeki etiket bulutunda etiketler bozuk hepsi aaaa şekilde görünüyor haydaa

veri tabanındandır dedim phpmyadmin üzerinden yüklenen tüm tabloları sildim bigdump ile tekrar yükleme yapacağım garanti olsun dedim son aldığım yedek Full olanı yükledim olmadı tek sorun etiketler ilk yapmam gereken işlem aklıma geldi :) wordpress eklentiler bölümünden Simple tags eklentisini kaldirdım sonra etkisizleştirdim wp-content/plugins/ dizininden tüm dosyalarını sildim tekrar indirdim kurdum etiket sorunuda çözüldü :)

Sağolsunlar hosting firmaları sayesinde bir çok şeyi öğrenmek zorunda kalıyorum :D iyi olmasının yanı sıra keşke hiç sorun olmasada öğrenmiyelim diyor insan

1 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.