WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Temalar

caption ve resim hizalama

(11 mesaj(lar))
  • 2 ay önce attrib tarafından başlatıldı
  • devrekli tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil

Etiketler:

1. Arkadaşlar 2.6'ya geçtikten sonra küçük sorunlar yaşamaya başladım. Forumda biraz araştırdım ama konulara değinilmiş fakat tam bir cevap verilmemiş. Sorun WP yazı editöründe resimlere eklediğim caption(bağlık) yazıları, düzgün görüntülenmiyor. wordpress.org'a baktım ve

.aligncenter,
    div.aligncenter {
    display: block;
    margin-left: auto;
    margin-right: auto;
    }

.alignleft {
    float: left;
    }

.alignright {
    float: right;
    }

.wp-caption {
    border: 1px solid #ddd;
    text-align: center;
    background-color: #f3f3f3;
    padding-top: 4px;
    margin: 10px;
    /* optional rounded corners for browsers that support it */
    -moz-border-radius: 3px;
    -khtml-border-radius: 3px;
    -webkit-border-radius: 3px;
    border-radius: 3px;
    }

.wp-caption img {
    margin: 0;
    padding: 0;
    border: 0 none;
    }

.wp-caption p.wp-caption-text {
    font-size: 11px;
    line-height: 17px;
    padding: 0 4px 5px;
    margin: 0;
    }

css kodlarını style.css dosyama ekledim fakat bi değişiklik olmadı. Wordpress standart tema ile denedim yine sonuç aynı :(
    Diğer sorun ise resimleri hizalamada. Resim sağda, yazılar solda olmuyor. Editörde yazarken herşey normal hem caption hemde hizalama fakat yayınlandıktan sonra caption olması gerektiği gibi değil, yazılar ise aşağıya kaymış görüntüleniyor. Kesin bi çözüm mevcut mu bu problemelere yardımlarınızı bekliyorum...

2 ay önce #
  2. blog göçtü geçmiş olsun. attrib söylediklerini yaptım fakat olmadı resimlerin yanına da kodlar eklendi style.css yi eskisi ile değiştirmeme hatta temayı yeniden yuklememe rağmen durum değişmedi

http://www.foreverlilya.com/arsiv/376

böle oldu yani

media.php dosyasını eskisi ile değiştirince resimler düzeldi. bunu denemeyin bence.

2 ay önce #
  3. @Foreverlilya
    Alt da bulunan kodu temanızın style.css dosyasının en altına ekleyiniz (Hizalama için)..

img.centered {
    display: block;
    margin-left: auto;
    margin-right: auto;
    }

img.alignright {
    padding: 4px;
    margin: 0 0 2px 7px;
    display: inline;
    }

img.alignleft {
    padding: 4px;
    margin: 0 7px 2px 0;
    display: inline;
    }

.alignright {
    float: right;
    }

.alignleft {
    float: left;
    }

(Umarım sorununuz çözülür, mantık olarak tema css dosyasında bu kodlar yoksa hizalama yapılamaz)

2 ay önce #
  4. canarkadas cevabınız için teşekkür ederim öncelikle. söylediğiniz gibi kullandığım temanın style.css dosyasının en altına verdiğiniz kodları yazdım ancak bir değişiklik olmadı. resimleri resim düzenleyicisini kullanarak yazının sağına veya soluna alamıyorum.
    canarkadaş bu resim hizalama önceden oluyordu yeni sürüm ile başladı bu sorun. kullandığım tema ile ilgili bir sorun olduğunu düşünmüyorum. yeni sürümün bir hatası olsa gerek.

2 ay önce #
  5. foreverlilya çok klasik olacak ama; tarayıcı çerezlerinizi silip denediniz mi?

2 ay önce #
  6. Evden de işten de denedim çerezleri de temizledim. 3 tane browser yuklu opera, firefox ve explorer üçünde de olmuyor. Evdeki pc'ye de yeni format attım hatta gene olmuyor. Dediğim gibi bu 2.6 ile başlayan bir sorun neyse napalım biz de artık resimleri yazının içine sağına soluna almayız napalım alıştık zaten bu duruma böyle de devam edebiliriz. Bundan büyük bir sorun ile karşılaşmayalım da buna da şükür.

2 ay önce #
  7. Canarkadaş harikasın resim hizalama problemi deli ediyordu beni. Her seferinde kod girmekten kurduldum. Teşekkür ederim...

2 ay önce #
  8. @Canarkadaş

Çok uzun zamandır yazıların yanında resim (ya da tam tersi) özelliğini kullanmak istiyordum ve temadan kaynaklı olarak bunu yapamıyordum. Verdiğin kodlar sayesinde sorunum çözüldü. Teşekkürler..

2 hafta önce #
  9. devrekli
    Üye

Bende sadece internet explorerde oluşan bir sorun var.captionlardaki 2 kelimeden biri kayıyor.

örneğin ; Oksana Aplekaeva isminde kayma var.oksana ismi yazının içinde kalmış. ama firefox,opera,mozilla vs de bu sorun yok.sadece i.e da var.

Örnek resim :

http://img262.imageshack.us/my.php?image=capturedjv8.jpg

acaba bu sorunu nasıl çözebilirim ? teşekkürler

2 hafta önce #
  10. @Buzcevheri sende sağol :)..

@Devrekli bu css ile düzeltilebilir, bu resim başlığına ait css kodunda yazı büyüklüğünü küçülltürsen düzelir sanıyorum, bu konuda daha fazla bir bilgim yok..

2 hafta önce #
  11. devrekli
    Üye

@canarkadas

küçültmeyi denedim hatta çerçevelerin büyüklüğü ile de oynadım ama olmadı.hakkı hocamızda yardımcı oldu ama internet explorer inat ediyor :)

2 hafta önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.