WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

WP Admin Yazı Düzenleme Editörü

(13 mesaj(lar))
  • 1 ay önce recnes tarafından başlatıldı
  • necronomicon tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil

1. Wordpress'te kafamı kurcalayan olaylardan birisi de yeni yazı eklerken TinyMCE kullanırken, yazıyı düzenlemeya kalktığımda karşıma "Quick Tags" editörün çıkması.

Bu daha önceki versiyonlarda da böyleydi şimdi de böyle. Acaba sizlerde de durum böyle mi çok merak ediyorum. Eğer sizde sorun yoksa eklentilerimi komple silmem gerekecek.

Tarih: 1 ay #
  2. Ben hala 2.5.1 kullanıyorum ama; yazı editörünü en son kullandığım alanda düzenleme sayfası açılıyor, yani görseldeyken sayfadan çıkmışsam yazı düzenlemeye geçtiğimde yine görselle açılıyor, veya tersi..

3. Demek istediğini pek anlayamadım ama, şöyel bişey çıkarttım kendi kendime, bu bir bug sanırım.

4. Wordpress'te kafamı kurcalayan olaylardan birisi de yeni yazı eklerken TinyMCE kullanırken, yazıyı düzenlemeya kalktığımda karşıma "Quick Tags" editörün çıkması.
    TinyMCE kullanmak ne demek.

5. TinyMCE den görsel yazı editörü, Quick Tags ile de html editör kasdediliyor sanırım..

6. Aynen öyle, isimleri ile hitap ediyorum. Öteki türlü karışıklık oluyor konuda sonra.

Tarih: 4 hafta #
  7. Son 2.5 ve 2.6 serilerinde aslında benim en çok hoşuma giden özelliklerden birisidir bu. En son neredeysen tekrar sana oradan açıyor.
    Daha önceki sürümlerde hep görsel bölümünü açardı, kod kısmına ben geçerdim. Eğer hızlı bir şekilde bir kaç yazımın kod bölümlerinde değişiklik yapacaksam bu bana bir hamle kaybettiriyordu. Bu son sürümlerde ise nereden çıktıysan oraya giriyor ve bence çok iyi bir özellik, bug olduğunu düşünmüyorum.

8. Bu son sürümlerde ise nereden çıktıysan oraya giriyor ve bence çok iyi bir özellik, bug olduğunu düşünmüyorum

Aynen katılıyorum.

9. İşte bu şekilde yanlış anlaşılmalar olmasın diye Editörlerin adını kullanıyorum. Görüldüğü üzere burada bir yanlış anlaşılma var.

Dediğim üzere aşağıdaki görüntüdeki gibi TinyMCE yerine (sizin değiminizle WYSWYG editör) yerine QuickTags editörün sürekli aktif olması problemim var. (bkz. Şekil 1)

Yoksa sizin bahsettiğiniz "Görsel" "HTML" tabları ile ilgili bir sorunum yok. Umarım anlatabildim sorunumu.

Şekil 1

QuickTags Editör

Ayrıca bunca zamandır wordpress kullanıpta hanig editörün ne olduğunu anlayamadığınız için sizleri kınıyorum :P :D :D

10. Ben konuya balıklama daldım o zaman :)

TinyMCE den görsel yazı editörü, Quick Tags ile de html editör kasdediliyor sanırım..

yaktın bizi canarkadas wordpress kullanıpta hangi editörün ne olduğunu bilmediğimiz açığa çıktı :)

ama hatırlatırım ki bu alıntıya istinaden sizde:

Aynen öyle

demiştiniz.

11. wp-includes klasörünüzü yeniden yükleyebilir, eklentileri devre dışı bırakıp buna eklentiler mi neden oluyor bakabilir, profilinizde görsel editör seçili mi bakabilirsiniz, olmadı; bu eklentyi deneyebilirsiniz..

12. - Eklentilerle ilgili bir problem yok. Keza hepsini etkinsizleştirdim.
    - Profilimde görsel editör kullan seçili.
    - js-cache klasörünü sildim.
    - Browserlarımın cache'lerini temizledim.

Hatta şöyle birşey diyeyim, bu sorundan sonra yazı eklemeyi kontrol ettiğimde yen yazı ekleme kısmında da editör QuickTags kullanır olmuştu.

Buna mukabil, Canarkadaş'ın dediği diğer iki yöntemi deneyeceğim. Bakalım sonuç alabilecek miyim.

13. o sorun değil hangi editorle yazını yazıp kaydettikten sonra html kısımına geç başka bolumlere git tekrar gel html çıkıyor o kısımla ilgi bir sorun değil muhtemel iexplorer bazı java kodlarını algılayamaması ,firefoxda bu sorun yok.

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.