WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

Wordpress 2.6 Avatarlar

(18 mesaj(lar))
  • 4 ay önce akrostis tarafından başlatıldı
  • foreverlilya tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil

Etiketler:

1. Fark ettim ki 2.6 versiyonda kullanıcılara avatarlar eklenmiş. Yorumlar bölümünde isimleri yanında avatarları gözüküyor.

Peki bu avatarları site içinde yorumlarının yanında nasıl gösterebiliriz.? bunun için temaya ayrı bir kod eklemek gerekir sanırım.

4 ay önce #
  2. akrostis evet sizin blog'ta yorumların yanında avatar yerleri mevcut. 2.6'da bu özellik eklendi ise şayet kontrol panelinden kullanıcılar - profilim'den avatarı yüklemelisiniz.

4 ay önce #
  3. 2.5 ten beridir gravatar özelliği wordpress içersine entegredir. Yeni mi fark ettiniz?

4 ay önce #
  4. heytbecom bilginizi paylaşırsanız sevinirdim. nasıl aktive edebiliriz bu avatar özelliğini.

4 ay önce #
  5. Arkadaşlar kullandığınız sistemin yönetim panelini lütfen bir kurcalayın. Yoksa hergün bu tarz sorular sormak zorunda kalırsınız.

Lütfen Yönetim Panelinden açınız Ayarlar sekmesini inceleyiniz.
    Lütfen default temayı açıp tüm dosyalarını inceleyiniz. comments.php dosyasını açıp inceleyiniz.

4 ay önce #
  6. kullandığım temanın comment.php dosyasını classic 2.6 wordpress comment.php dosyası ile değiştirince avatar özelliği ve yeni yorum stili aktif oldu.
    yorumlarda yorumun tarihi gorunuyor fakat yorum saati hepsinde aynı çıkıyor bunun sebebi ne olabilir ?

4 ay önce #
  7. Yorum saatinin yanlış olamsının sebebi ayarlardan
    Time Format : g:i a
    bu şekilde yapmamam imiş.

4 ay önce #
  8. avatarları site içinde yorumlarının yanında gösterebilmek için http://en.gravatar.com/ a üye olmak lazımmış sonra http://en.gravatar.com/ a avatar ı yukleyeceğiz. yorumlarda avatarımız gözükecek.

4 ay önce #
  9. heytbecom hep azarlayıcı olmak zorunda mısın :) gavatar özelliğinin önceki versiyondan beri olduğunu biliyorum zaten. YENİ FARKETMEDİM! gavatar ı kullanmak istemedim. Çünkü kullanıcılar bunu genelde bilmiyorlar ve gidip gavatar' a avatar eklemek yerini site içinden bir eklenti ile bunu yapmayı düşündüm ve yaptım. Şuanda avatarlarını kendi profilleri içinden zaten ekleyebiliyorlar. Fakat bu yeni versiyonda default avatarlar görünce, entegre bir avatar işlemi eklenmiş diye düşündüm ve nasıl uygulayabileceğimizi sordum. Sende bir soru sorduğunda senin cevapladığın gibi mi cevaplamak lazım? "Yeni mi fark ettin?" çözümcü olmak yerine soruya soru ile karşılık vermeyi tercih ediyorsun! Yardımın için teşekkürler...

4 ay önce #
  10. akrostis, ilk gönderdiğin mesajı okudun mu acaba? Nedense son yazdığım mesajınla ilk yazdığın mesaj arasında hiçbir bağlantı bulunmuyor.

İlk mesajında:
    - Fark ettim, 2.6da kullanıcılara avatar eklenmiş.
    - Yorumlar bölümünde avatar gözüküyor.
    - Bu avatarları site içersinde yorumlarda nasıl gösterebiliriz?
    - Temaya ayrı kod mu eklememiz lazım?

Bende yeni mi farkettini diye soruyorum. her soruyu neden azarlama olarak görüyorsunuz. ve 5. mesajda sizin ve diğer arkadaşın sorusuna cevabı yazdım zaten.

Gelelim 2.mesajınıza:
    - Garavatar özelliğini biliyordum.
    - Gravatararı kulanmak istemedim.
    - Bir eklenti ile bunu yapmayı başardım. Kullanıcılar kendi profillerinden ekleyebiliyorlar.
    - entegre bir avatar işlemi eklenmiş diye düşündüm ve nasıl olacağını yazdım?

İlk mesajınıza bakıyorum kullanıcılara 2.6da avatar eklenmiş. son mesajınıza bakıyorum ben biliyorumda yeni bir şey mi eklenmiş demek istedim diyorsunuz. Artık siz karar verin gerisine..

4 ay önce #
  11. heytbecom tamam daha fazla uzatmayım :) hepimiz burda birşeyleri paylaşmak ve öğrenmek, daha ileri gitmek için bulunuyoruz. Sende bu sitede faydalı ir arkadaşımızsın. Benimde bir çok soruda katkım ve faydam olduysa ne mutlu. Wordpressin bazı bölümlerini iyi bilsemde bilmediklerimide soruyorum Belki sana o soru sçama ve yuh buda bilinmez mi şeklinde gelebilir. Yinede sormaktan vazgeçmeyeceğim:) 2.6 dan önce admin panelde yorumlar bölümünde isimlerin yanında avatarlar gözükmüyordu. Şimdi ise random avatarlar gelince buda nedir diye sordum. sormaz olaydım :)

iyi günler

4 ay önce #
  12. Burda her özelliği bilmek zorunda deiliz. Farketmemiş de olabiliriz. Akrostis'ın dediği gibi fırça atarak çözüm üretmeye çabalamamak gerekir. Soruyu beğenmiyorsanız cevaplamazsınız olur biter.
    Akrostis şu avatar'ı üyeler nasıl kendileri ekliyor onu da bir anlat da biz de bilelim :)

4 ay önce #
  13. Neden konuyu başka yöne çekiyorsunuz acaba.
    - Hiç bir mesajımda sorunuzun saçma olduğu, yuh buda bilinmez mi gibi bir şey yazılı mı acaba? Soru sormayın da demiyorum. Neden siz bu yöne konuyu çekiyorsunuz. Ben size ilk mesajınızla son mesajınız arasındaki farkları gösteriyorum siz bana melerden bahsediyorsunuz...

foreverlilya, bence yangına körükle gitme.

4 ay önce #
  14. demeğe de dilim varmıyor ama —

kabahatın çoğu senin, canım kardeşim!

Akrostis yanlış hatırlamıyorsam bir konuda opendnswordpress :) kullanıcısı olduğunu yazmıştın, tüm kabahat (hahaha hemde tümü) sen ve senin gibi bilgisi olupda katılım göstermeyenlerde (tamam tamam son zamanlar hariç) :)..

Bu akşam Ramses adlı kullanıcının cevap yazdığı üç konuya bir bakarmısın üçüde forumda var, ama soruluyor, ve bu bizi kanser ediyor, (2 aydır kemoterapideyim) ne yapsak bunun önüne geçemedik, hele Wordpresss kurulumu videosu var mı sorusu günün birincisi, (ikinci için tıklayın) bu tür abukluklar yüzünden böyle senin sorun gibi normal olanlara bile olmadık tepkiler verebiliyoruz..

Akrostis şu avatar'ı üyeler nasıl kendileri ekliyor onu da bir anlat da biz de bilelim :)

Lütfen daha çok katılım gösterin..

Forever senin dediğini yani cevaplamamayı da denedik, bu seferde niye cevap yok diye sert tepkiler, cevap yok mu diye defalarca mesaj atmalar İllallah dedik, Sık sorulanları hazırladık, olmadı, nasıl konu açılmalı başlığını hazırladık olmadı, forumda heryerde forum ve kullanım kurallarını okumadan mesaj yazmayın uyarısına rastlamak mümkün ama hiç bir işe yaramıyor, e ne olacak en sonunda boks dersleri alıp dikileceğim forumun ortasına, yanlış konu açana yermisin, arama yapmadan konu açana yemezmisin... (sen hariç) :)..

4 ay önce #
  15. canarkadas boks antremanları konusunda akrostis'in babasını tavsiye ediyorum. Eski milli boksörlerimizden ve Balkan şampiyonu.

Tabi işin latifesini yapıyoruz. akrostis'in sitesine yoruım yapmıştım benim blog'a döndüğünde boks ile ilgili olduğunu görüp babasının eski milli boksör olduğunu söylediğinde tesadüfe bakın demiştim. Burada da boks konuşunca paylaşayım dedim.

4 ay önce #
  16. Anlıyorum bende kırkımdan sonra uğraşamam boks filan, en iyisi akrostiş gibi bilgili arkadaşlar biraz daha fazla katılım gösterip bizim yükümüzü hafifletsin :)..

4 ay önce #
  17. cmd avatar daha güzel ben cmd avatar kullanıyorum gravatar a ısınamadım bir türlü
    ----
    ama gravatarı aktif etmek için sanırım ayarlardan çeşitli kısımından yada okuma kısımından aktif oluyordu ve gravatar ozelliğinin gorukmesi için gravatar ozelliği entegra olan theme kullanmak gerek örnek : k2 theme
    ve gravatar ın sitesine üye olunması gerek
    ----
    cmd avatar da bu böyle değil eklentiyi kuruyorsun css kodunu style 'e yazıyorsun ve ufak bir function kodu var onu posted by : olan kısıma koyuyorsun orada avatar gozukuyor ve her kullanıcı kendı avatarını belli boyutlarda yukleyebilir .

4 ay önce #
  18. necronomicon gravatar'ın plugin'ini indirdim wp-content/plugins'e atıp etkinleştirdim garavatar aktif oldu. gravatar'a uye olup resim yukluyorsun şayet resim yuklediğin yani avatar yuklediğin mail ile yorum yazdıysan avatarın blog'lardaki yorumlarında görünüyor.

4 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.