WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

WordPress Turbo ile Kazanacaklarımız. (Anlatım)

(11 mesaj(lar))
  • 4 ay önce hell tarafından başlatıldı
  • foreverlilya tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil
  1. WordPress Turbo Özelliği Nedir? Yeni Sürümde ki bu Özellik neye yarar ?
    Merhaba,

Biliyorsunuz ki Wordpress geçtiğimiz günlerde 2.6 sürümünü açıkladı. Bizde hell-world olarak sürüm upgrademizi beklemeden yaptık tabii ki.

Fark ettiğim yeri bir özellikte eklenmiş. Turbo Olayı.

Tam yerini örnek vermek gerekirse Resme bakın:

Peki Nedir bu Turbo WordPress Özelliği?

Neye yarar? Neden tıklayınca gittiği Bağlantı da google var? nedir bu işte googlenin parmağı?

Tüm bunlara değineceğiz :)

Öncelikle fazla Meraklandırmadan WordPress imizin tepesinde bulunan turbo olayı nedir açıklık getirelim.
    Bu özellik (Tepede ki turboya tıkladığınızda da göreceksiniz) Google Gears Adını taşıyor. Google bir dev haline gelen wordpress ile ortak bir çalışma da yürütüyor diyebiliriz. Bu Google Gears 'ın amacı; İnternet yok iken, yani offline iken yinede izlenilebilir hale getirmek. Tabiiki. tüm siteyi gezemeyeceksiniz. Bir sınırı olacak ve bunuda bilmeniz gerekiyor.

Bu olayı basit bir örnek ile açıklıyayım. Google'nin Online Hesap tablosu özelliğini çoğumuz biliyoruz (http://labs.google.com) bu google özelliğini saadece internet var iken kullanıyorsunuz. Ama ya şöyle birşey olsaydı? Hesap tablosunda internet yokken işlem yapsaydınız. Kayıtlarınızı girseydiniz. daha sonra internet bağlantısı geldiğinde bilgisayarınızdaki bu veriler uzaktaki eski veriler ile senkronize olsun? Nede güzel olabilir di. İşte Google Gears 'ın çalışma mantığı bu olacak.

Google, bu hamlesiyle kendisini birden masaüstü uygulamaları arenasında bulabilir. Keza, google'ın online e-tablo, döküman ve takvim özelliğinin offline olarak çalışabileceğini hesaba katarsanız, resim gayet net ortaya çıkıyor.

Şu anda sisteminize bunu ekliyorsunuz. Yakında özellik tam olarak aktif hale getirildiğinde ayrıntılı açıklamalarımızı ve Videolu anlatımlarımızı izleyeceksiniz.

Görüşmek Dileği ile. hellboy726...

Kaynak: http://www.hell-world.org/ownz/turbo-wordpress/

4 ay önce #
  2. Hesap tablosunda internet yokken işlem yapsaydınız. Kayıtlarınızı girseydiniz. daha sonra internet bağlantısı geldiğinde bilgisayarınızdaki bu veriler uzaktaki eski veriler ile senkronize olsun?

Bu açıklamayı nerden edindiniz. Benim okuduklarıma göre bu sistemin bu tür bir özelliği bulunmamakta.

- Benim anladığım, wordpress yönetim panelinize girdiğinizde bir sürü sorgu ve dosya yükelmesi yapmakta. Bu nedenle her giriş yaptığımızda sunucuya yük bindiriyoruz. Bunun sonucunda ise Turbo özelliğini devreye almışlar. Gears, uzaktan yönetim gibi bir özelliği var. Kullanılan tüm dosyalar kendi bilgisayarımızdan çağrılıyor yani hiç hostumuzun sunucusuna yüklenmiyoruz. Yaptığımız değişikliklerde aynen sitemizde yansımış olarak geliyor.

- Kısaca, ben bir işlem yaptığımda bir tek dosya - sorguyu yapmamaya gerek kalamdan google gears onları kendi bilgisayarımda yaptırmamı sağlarken, yaptığım değişiklikleride aynen siteme yansıtmakta.

Yanlışım olabilir yavaş yavaş öğreniyoruz ...

4 ay önce #
  3. Buradaki açıklamaya göre; Turbo özelliği yönetim panelinin kullanımı hızlandıran, mesela yazı gönderim hızını artıran bir sistem, bir nevi ön bellek..

Turbo özelliği ile kontrol paneli ile ulaşılabilen yönet, eklentiler, başlangıç, ayarlar, eklenti ayar sayfaları yani kısaca yönetici veya kullanıcı alanlarına ait 200 civarı dosya bilgisayarımızda depolanıyor, bu işlem için tarayıcımız ve Wordpress'in entegre edilmesi gerekiyor, yani bizim Turbo dediğimiz Gears özelliği tarayıcı ile eşgüdümlü çalışan bir sistem..

Şimdilik Firefox 2 & 3, internet explorer 6 & 7 ile bu olanaktan yararlanabiliyoruz, yakında safaride de kullanılabilecekmiş, (opera ile ilgili bir çalışma yokmuş) üst resimde Hell tarafından eklenen resimden anlaşıldığına göre çoklu kullanıcıya açık bilgisayar ve bir şekilde Gears yasaklısı siteler bu sistemden yararlanamayacakmış..

Bu ön bellek sistemi tarayıcınız sayesinde sitenizde (yönetim alanlarında) hız artışını, (bu hız artışı özellikle internet bağlantımız bir şekilde yavaş olduğunda daha belirgin olur) gereksiz web trafiğinin engellenmesini sağlar, bunu yapabilmek için örneğin ayarlar sayfasına girdiğinizde gerekli veriyi sunucunuzdan değil, bilgisayarınızda daha önce depolanan Wordpress dosyasından alır..

Turbo özelliğini sitemizde aktif hale getirmek için Turbo düğmesine tıklayarak tarayıcımızın Gears özelliğini ekliyoruz, tarayıcımızı yeniden başlatıyoruz, tekrar Turbo düğmesine basarak sunucumuzda bulunan Wordpress dosyalarımızın bilgisyarımıza yüklenmesini sağlıyoruz, bu kadar..

Bu işlemi her site ve her bilgisayar için sadece bir kez yapmamız yeterli, tarayıcı çerezlerimizi silsek dahi Gears sistemi bilgisayarımıza yüklediğimiz Wordpress dosylarını koruduğu için işlemi tekrarlamamıza gerek olmuyor..

Ez cümle; forumda bir çok kez yazı gönderimi yavaşlığından yakınan arkadaşlarımız olmuştu bu sistem tam onlar için..

Hell katkınız için teşekkürler, ben verdiğim linkte bulunan makaleden ingilizce çeviri programları ile yaptığım çeviriden böyle bir sonuç çıkardım..

4 ay önce #
  4. Sayenizde olayı anladım :) Teşekkürler web sayfalarındaki gibi önbellek sistemi ama wp admin paneli için daha gelişmiş şekli iyi oldu özellikle yeni yazı oluştururken yayınlarken pc ne kadar güçlü olsada kasıyordu

4 ay önce #
  5. Ben ilk başta siteyi ziyaret eden kullanıcılar için bir ön bellek ve hız artışı sanmıştım. Fakat şimdi anladığım kadarı ile bu sadece siteyi yöneten kişinin siteyi daha hızlı yönetmesini ve admin panelde yaptığı işlemleri hızlandıran bir işlemiş....

4 ay önce #
  6. bende kurdum bunu geçen gün açıklamasını okudum iyi bişi

4 ay önce #
  7. Faydası zaman ile görülecek güzel bir olay.. Tebrik ederim. Yönetim kısmı hatrı sayılır derecede iyileşme gösterdi. Tabi ikinci bir emre kadar =)

4 ay önce #
  8. Hmm .. :) Şimdi anladım ne işe yaradığını ! teşekkürler ..

4 ay önce #
  9. Google Gears nedir Wordpress 2.6 Turbo özelliği ile öğrenmiş olduk Turbo özelliği ile Google Gears teknolojisini kullanmaya biz de başladık.Google Gears sayesinde internet bağlantısı olmadan da Blog'ta düzenleme yapabileceğiz yeni konu girebileceğiz daha ne olsun.

4 ay önce #
  10. Bilgiler için teşekkürler...Gerçektende süper bir eklenti...kurar kurmaz etkisini gösteriyo....yalnız birden fazla editörü olan bir wp de herkesin kurmak zorunda olması gerek,millete nasıl anlatacan bu olayı,gelde anlat...

3 ay önce #
  11. Söylendiği gibi internet bağlantısı olmadan wordpress yönetim panelinde işlem yapmak ya da çevrimdışı siteyi gezmek mümkün deil.

3 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.