WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Türkçeleştirme

Türkçeleştirme Problemi

(10 mesaj(lar))
  • 4 ay önce setr tarafından başlatıldı
  • canarkadas tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil

Etiketler:

1. setr
    Üye

Merhaba,
    2.6 versiyonuna geçtikten sonra wordpress admin panel sitenin girişi ingilizce olarak görünüyor yanlız hiç yazı olamdığını belirten ik mesaj da bulunamadı diye türkçe yazıyor, bazı konu başlıklarında geçen config dosyasındaki ve gettext dosyasındaki gerekli tüm değişikliklerin olmasına rağmen bir ütrlü türkçe olmadı, 2.6 ya geçtiğimde hosting firmasıda ip mi değiştirdi serverda değişmiş olabilir, 64 bit sunuculardaki soruna denk gelmişimdir diye tüm denenebilecekleri de denedim, malesef olmadı bu konuyu yaşayan veya çözmüş olan birileri varmıdır.

4 ay önce #
  2. 2.6 sürümüne otomatik güncelleme eklentisiyle geçiş yaptıysanız böyle bir sorun yaşamış olabilirsiniz. Bunu çözmek için aşağıdaki adresten WordPress 2.6 sürümü için Türkçe dil dosyasını indirin.
    http://www.wordpress-tr.com/indir/dil-dosyalari
    ve buradaki yönergeleri takip ederek sitenizi güncelleyin;
    http://www.wordpress-tr.com/belgeler/Türkçe_dil_dosyası_ve_kurulumu

4 ay önce #
  3. setr
    Üye

updatetide, sıfırdan tekrar türkçe olan paketle kurulumuda tekrar yaptım, dil dosyasınıda özellikle güncelledim. Ama yinede aynı, site şu anda boş, türkçeleştirme ardından giriş yapmaya başlayacağım, bu yüzden takıldım kaldım.

4 ay önce #
  4. Yeni veritabanı ile mi kurulum yaptınız..

4 ay önce #
  5. setr
    Üye

evet veritabnaınıda plesk üzerinden silip tekrar oluşturdum.

4 ay önce #
  6. ????, herşeyi silip adım adım kurulum yapın, buradan dosyaları indirip kurun zaten Türkçe..

4 ay önce #
  7. setr
    Üye

zaten bu şekilde yaptım, türke problemi başladıktan sonra, databasi plesk üzerinden sildim, ftp deki tüm dosyaları da sildim, farklı bir isimle yeni bir database yarattım, buradaki son güncel dosyayı indirip yeniden ftp ye yükledim, config dosyasındaki database değişikliklerinide yapıp kurulumu yaptım, ok dedi, ancak şimdi admin panel ingilizce, ana sayfada hiç bir yazı olmadığı için görünen yazı bulunamadı şekilde türkçe yazıyor, sanıyorum hosting firması kaynaklı bir sıkıntı var, yoksa her şey düzgün görünüyor.

4 ay önce #
  8. Yönetim paneli türkçeleştirme için buraya, buraya ve buraya bakınız..

Veritabanı dil kodlamanızın değişmesi gerekli sanırım..

Kurulum için herşeyi baştan yapmaktan başka bir yol şu an görünmüyor, dediğiniz gibi sunucu sağlayıcınızla görüşmelisiniz..

4 ay önce #
  9. uthec
    Üye

benimde yorumlar kısmı Tüekçe değil..her yer Türkçe fakat resimlerin ve yazıların altındaki yorum yerleri ingilizce..ne yaptıysam çözemedim..

4 ay önce #
  10. Keşke resimle anlatsaydınız, temanızın comment.php dosyasında ilgili kelimeler Türkçe mi?

4 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.