WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Eklentiler

Wp-Cumulus etiket dünyası eklentisi

(13 mesaj(lar))
  • 4 ay önce gokhantunc tarafından başlatıldı
  • recnes tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil

Etiketler:

1. http://www.roytanck.com/2008/03/15/wp-cumulus-released

adresinden indirip kurduğum wp-cumulus etiket dünyası tabir ettiğim flash animasyonlu ve gerçekten gözalıcı bir eklentide türkçe karakterlerden oluşan bazı etiketlerde sorun yaşıyorum.

Sağlık>Salk
    İndir>ndir
    ..
    gibi bazı harflerde sorunlar var.. ayrıca birsürü etiket olmasına rağmen sadece bir avuç etiket görebiliyorum eklentide.. Türkçe karakter sorununu halledersem sorun kalmıycak, diğer kısımla daha ilgilenmedim ama bilen varsa cevaplarsa çok sevinirim..

teşekkürler.

4 ay önce #
  2. türkçe karakterlerden oluşan bazı etiketlerde

Bazı dediğinize göre sorun muhtemelen sizden kaynaklanıyor olabilir.
    Benim kullandığım yada kullandığını gördüğüm sitelerde böyle bir türkçe karakter hatası yoktur. Zaten eğer sizde bir karakter sorunu yoksa mümkün değil. Neden. Çünkü database'deki halini çeker.

Etiket sayısını arttırmak soruna yol açabilir. Eklentide bunun için bir ayar bulunmuyor wordpress standar etiket sayısı 40 diye biliyorum büyük ihtimal ile onu arttırınca ilgili php dosyasından düzelecekdir. Dosya'yı bilmiyorum araştırmak gerekli.

4 ay önce #
  3. faturko
    Üye

eklentiyi kurup denedim, bende de türkçe karakterler gözükmüyor, 35 adet etiket gösteriyorum fazla değil, herhangi bir karakter sorunum da yok

bir de etklentinin swfobject.js dosyasının 96. satırında şöyle bir kod var, buradan türkçe karakterler eklenebilir mi?

if(x&&x.description){_25=new deconcept.PlayerVersion(x.description.replace(/([a-z]|[A-Z]|\s)+/,"").replace(/(\s+r|\s+b[0-9]+)/,".").split("."));}

4 ay önce #
  4. Eğer bahsettiğim yöntem geçerli ise.

wp-includes/category-template.php

Dosyasının 372 ve 373 satırlarını değiştirilerek gösterilen etiket sayısı sanırım arttırılabilir.

Sanırım çünkü denemedim. ;)

4 ay önce #
  5. dangerousman
    Üye

ben wp-cumulus eklentisi yükledim bende sorunsuz bir şekilde çalışıyor türkçe karakter sorunu falan herhangi bir hata yok gayet stabil çalışıyor

4 ay önce #
  6. evet çok teşekkürler

@eylültoprak ın dediği gibi 372-73 üncü satırlardaki değerleri değiştirirseniz azaltma veya çoğaltma yönünde istenen değişiklik sağlanmış oluyor. bende 45 kayıtlıydı... system default ayarları ve görselliği gözönünde bulundurarak buraya uygun bir değer girebilirsiniz...

Türkçe karakter sorunum halen devam ediyor. şimdiye kadar hiç karşılaşmadığım bir sorundu karakter sorunu.. çözen olursa ve paylaşırsa şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum. @faturko nun dediklerini deniycem bakalım düzen alacak mı???

4 ay önce #
  7. @gokhantunc yapılacak tek şey o etiketlerin mysql üzerinde bir türkçe bozukluk olup olmadığını saptamak.

Yani database phpmyadmin 'den elle müdahale et.
    Yada simple tag eklentisini kurun etiketleri yönet penceresi çok kullanışlı yönetim panelinden eklenti ayarlarını karıştırarak düzenleme değiştirme ve birçok özelliği mysql gerek kalmadan yapar. Ama bu sorunu çözer mi bilmiyorum?

Aklıma gelen bu kadar.

4 ay önce #
  8. faturko
    Üye

bende simple tag eklenti mevcut, aynı sorun devam ediyor, database'e de dokunmaya çekiniyorum:)

3 ay önce #
  9. eklentinin orijinalinde türkçe karakter problemi vardı, eklenti yazarından yardım alarak bu problemi giderdim şimdi gayet hoş çalışıyor. örneğini görüp şuradan indirebilirsiniz.

http://yazilan.org/turkce-wp-cumulus-etiket-bulutu-eklentisi/

1 ay önce #
  10. yazilan nickli üyenin yaptığını indirmiş kullanmış ve türkçe karakter hatasından kurtulmuştum.!
    bir kaç gündür eklentinin yeni sürümün (1.16) olduğunu gördüm, eklentiyi güncelledim ama bu sefer yine Türkçe karakter hatası oluştu..
    eklentiyi inceledim ama bi anormallik göremedim..
    Sorun flash dosyasından kaynaklanabilir diye eski flash dosyasını yeni (1.16 sürümün içindeki) flash dosyası ile değiştirdim sayfayı yeniledim vee Mutlu Son :)
    Güncelleme yapmak isteyenlere duyurulur.. yukardaki yazilan nicki üyemizin yaptığı 1.14 sürümünün içindeki flash dosyası ile eklentinin orjinalindeki flash dosyayı değiştirince eklenti sorunsuzca çalışıyor, arz ederim :)

3 hafta önce #
  11. CaVeLL arkadaş o düzeltilmiş haldeki son sürümü bi yere paketleyip koysan süper olur. Ben de aynı eklentiyi kullanıyorum ama Türkçe karakter sorunu ben de mevcut. Gerçi eklentiyi yazan arkadaş ile konuştum sorunun Flash'tan kaynaklandığını ve buna bir çözümü olmadığını söyledi bir kaç kere. Bana mantıksız gelmişti zaten. Ayrıca yazilan arkadaşımız yazarından yardım alarak sorun giderdiğini söylemesi de eklentiyi yazana karşı uyuz olmama sebep oldu..

Ayrıca eklentinin yeni sürümünde flash dosyasında CPU optimizasyonu yapılmış olması eskisi ile arasında çok bir fark yaratmıyor mu acaba?

3 hafta önce #
  12. şuan ben aşağıda verdiğim hali kullanıyorum..
    tek değişiklik flash dosyasındadır, geri kalanlar tamamen orjinal 1.16 sürümüne aittir.ve türkçe sorun şuan sitemde yok, sitemi kontrol edebilirsiniz..

http://rapidshare.com/files/160885836/wp-cumulus1.16.rar.html

3 hafta önce #
  13. yazilan arkadaşın sitesinde de güncel hali varmış oradan indirip kurdum, yine de teşekkür ederim. Şu an düzgün görünüyor.

3 hafta önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.