WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

Domain değişikliği ve DB Hakkında

(4 mesaj(lar))
  • 4 ay önce gokhantunc tarafından başlatıldı
  • gokhantunc tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil
  1. arkadaşlar öncelikle siz siz olun, yakın arkadaşlarınızın kontrolüne domaininizi veya hostinginizi vermeyin. gün geliyor ve arkadaşınız bunu elinde bir koz olarak kullanıp başka şeyler yapabiliyor, hesabınızı kilitleyip sizle dalga geçebilecek kadar alçalabiliyor. Gerçekten çok ama çok can sıkıcı bir durum bu..

o yüzden herşey sizin adınıza ve hesabınıza kayıtlı olsun. buna çok dikkat edin..

ben bu kapanan veya kilitlenen domainimden sonra yeni bir domain aldım ve eskiye dair
    1-veri tabanı yedeğim en son bıraktığım haliyle
    2-httpdocs dizinim en son orjinal haliyle elimde...

bu durumda yeni domainime sorunsuz bir şekilde eski sitemi kurabilmem için bu verilerle bildiklerinizi söyler ve bazı tüyolar verebilir misiniz?

şimdiden herkese çok teşekkürler

NOT:

yeni domainimin uzantısı .org, eskisi .net idi..tek değişiklik bu olacak

4 ay önce #
  2. senin için üzüldüm kardeşim

sanırım şu yazıyı işine yarar

domainin değişmesi bi sorun çıkarmaz diye düşünüyorum
    sadece pr değerin varsa bu 0 dan başlar. eski yazılarını kurtarabilrsin veri tabanı yedeğin varsa

4 ay önce #
  3. öncelikle yapman gereken boş bir wordpress"i kur sonra kullandığın plugin ve theme yükle aktif et sonra "Navicat for MySQL" programı ile hostun mysql accoutuna bağlan buradan restore backup yapıp option hariç diğer tüm table"ları restore yap yada phpmy admin'de de option hariç diğer table"ları restore yap, eğer işini daha sağlama almak istiyorsan local host"ta yap
    "[taplename]_options" hariç tüm tabloları restore yap çalıştır sorun olursa local host"ta müdahile edersin ve "navicat for mysql" programıda işine yarayacak. Ben php my admin kullanmayı bıraktım bu programı kullanıyorum tavsiye ederim.

4 ay önce #
  4. sn. necronomicon

söylediklerinizin aynını dün itibariyle yaptım ve bugün ilginç bir şekilde tesadüftür kalan kısmı için kafa yormaktaydım ki düşündüklerimin aynını ifade etmişsiniz:

sonra "Navicat for MySQL" programı ile hostun mysql accoutuna bağlan buradan restore backup yapıp option hariç diğer tüm table"ları restore yap yada phpmy admin'de de option hariç diğer table"ları restore yap, eğer işini daha sağlama almak istiyorsan local host"ta yap
    "[taplename]_options" hariç tüm tabloları restore yap çalıştır sorun olursa local host"ta müdahile edersin ve "navicat for mysql" programıda işine yarayacak.

ben ilgili programı ve uygulayacağım tekniği ararken ve yapmam gerekenleri kafamda şekillendirmeye çalışıyorken tam aradıklarımı yazmışsınız. hemen uygulamaya geçicem bugün pazar ve bu konuyu halletmek istiyorum.. çok saolun yanıtınız için. çok teşekkürler..

4 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.