WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

vBulletin ve WordPress

(8 mesaj(lar))
  • 4 ay önce dijitalmekan tarafından başlatıldı
  • recnes tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil
  1. Arkadaşlar benim vBulletin forum sitem var.Ben subdomain açtım ve wordpress kurdum ama kurulum olmadı verdiği hata ise şu;

WordPress zaten kurulu gibi görünüyor. Tekrar kurmak için lütfen ilk olarak eski veritabanını tablolarınızı temizleyin.

Ben forumun dbsine kurdğum için sanırım büyük bi ihtimalle bu hatayı verdi.Nasıl bu hatayı düzeltirim ve aynı dbye wordpress ve vbulletin yükleyebilirim.

Not: 1 mysql yaratma hakkım var ne yazık ki :s

4 ay önce #
  2. Database yaratma hakkınız varsa neden başka bir veritabanı yaratıp onu kullanmıyorsunuz ki? :D Yoksa Not1'de "yok ne yazık ki" mi demek istediniz?

Eğer veritabanı yaratma hakkınız yoksa wordpress'in wp-conf.php dosyasındaki $table_prefix = "wp_"; ayarını değiştirip kurmayı deneyin.

Hem böylece WordPress için güvenlik arttırıcı bir işlem de yapmış olursunuz.

Not: Bu işlemleri yapmadn önce komple veritabanı yedeğinizi almayı ihmal etmeyin.

4 ay önce #
  3. Ama nasıl değiştircem yardımcı olurmusunuz ?baktım anlamadım :)S

Bu arada doğru yazmışım siz not1 diye okumuşsunuz :)düzelticektim yoksa not: 1 boşluk koymamışım

4 ay önce #
  4. Şimdi anladım :)

Gelelim benim tavsiyeme:

wp-config.php dosyanızı herhangi bir metin düzenleme editörü ile açıp içindeki, yukarıda bahsettiğim satırın "wp_" bölümünü kafanıza göre başka tablo ön adları (prefix) ile aynı olmamak kaydı ile değiştirmenizdir. Örneğin "bl_" yapmak.

4 ay önce #
  5. Veritabanı Yaratma hakkım yok :) Olsan bu kadar uğraşmazdım zaten :)
    Hemen tavsiyenizi uygulamaya başlıcam teşekkürler

4 ay önce #
  6. Rica ederim bu arada mesajımı düzelttim. sonradan fark ettim ki ikinci mesajını yanlış okumuşum bu sefer :D

4 ay önce #
  7. Arkadaşım çok teşekkürler oldu.Yalnız herhangi bir sorun olur mu ileride?

4 ay önce #
  8. Sorun olacağını zannetmiyorum. Çünkü genellikle kurulum esnasında o prefix'i değiştirmeyi güvenlik açısından zaten tavsiye ediyorlar. ;)

Güle güle kullan.

4 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.