WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Eklentiler

kalici Bagıntı ayarı

(6 mesaj(lar))
  • 3 ay önce NetWormZ tarafından başlatıldı
  • gokhantunc tarafından son cevap
  • Bu konu Çözülmüş
  1. mrb arkdaşlar ben daha önce windowstu hosting kullandıgımdan kalıcı bagıntı ayarlarını yapmaıştım şimdi kulandıgım host linux kalıcı bagıntı ayarları yapacam ama forumda s.s.s başlıklı konuda var ama link olmuş sanırım girmıyor yardımcı olabilirmisinz.

3 ay önce #
  2. öncelikle linuxhost hayırlı olsun.

eskiden hangi şekilde kullandığınızı bilemiyorum ama bence en görüntüsü güzel ve kullanışlı olanı ve kendi kullandığım slug sistematiği şöyle:

/%category%/%year%/%monthnum%/%postname%.html

google da arama sonuçlarında aradıkları bilginin güncel mi olduğunu anlamaları için en azından ay bilgisini de kullanmak iyi olur diye düşündüm.

mesela:

http://www.xxxxxxxx.net/bilgisayar/2008/07/swish-max-2.0-2008.01.31-ve-50-adet-swish-template.html

google da bu kısımlardan gönderinin en geç 1 aylık olduğu rahatlıkla anlaşılır. bunu da ziyaretçinin site tercihinde önemli olduğunu düşünmek yanlış olmasa gerek.

ama sen dilediğin sistematiği uygulayabilirsin..tarih bilgisine hiç yer vermeye de bilirsin. seçmek sana kalmış..

son ayarlardan sonra .htaccess dosyanı güncellemen gerecektir. onu da linux host ta yapmak için htaccess.txt olarak rootta bir dosyan olsun ve onun içini wordpressin son ayarlarıyla güncelleyip sakladıktan sonra rename yaparak .htaccess yap... ayrıca tabi dosya CHMOD değerini de htacces.txt durumundayken düzenlemelisin. sonra değişiklikten sonra zaten dosyayı göremeyeceksindir...

3 ay önce #
  3. tşk ederim, şimdi ben bagıntıları söyle olması istıyorum Http://siteadı.com/kategori/sayfaadı.html bogle gorulmesını ıstıyorum ve htaccess.txt dosyası acacaz da içine bir şey yazmıyacakmıyız?

3 ay önce #
  4. şöyle yapacaksın:

1- kalıcı bağlantılar kısmına gir ve özel seçenek kısmına sadece:

/%category%/%postname%.html

bunları yaz..

alt kısımda ise zaten sana .htaccess dosyanın ne şekilde bir içeriği olması gerektiğini sana gösteren içi kod dolu bir kutucuk olacak. tümünü seç ve index.php dosyanın olduğu root dizinde bir htaccess.txt dosyası oluştur demiştim. onun içine paste yap ve sakla-çık. ardından bu dosyanın CHMOD değerlerinin kesinlikle 644 olduğundan emin ol, değilse 644 ayarlaman lazım güvenlik için..bunu da ftp programlarından halledebilirsin. htaccess.txt dosyasına sağ tıklayınca izin seçeneklerini görürsün... 644 yap ve sakla/çık.

en son olarak bu dosyanın ismini .htaccess yap. ardından zaten bu dosyanın kaybolduğunu göreceksin.. kaybolmadıysa refresh yaparsan kaybolacaktır akabinde:) yani bundan sonra o dosyayı göremezsin. yeni .htaccess içerik değişikliklerinde de txt dosyası ile işi kolayca çözebilirsin. dilersen windows ta da bunu yapabilirsin. ama dosya izin / yazma ayarları için mutlaka bu yöntemi yani ftp de dosya ismini değiştirmeden önce CHMOD değerlerini uygulamak lazım.

3 ay önce #
  5. .htaccess yapması kolay ben eski versiyonlarda .htaccess kodları sen olışturuyordun panelde vermıyordu ondan karıştırdım ama yaptım sorun yok tşk ederim gökantunç ,bu arada adında hiç yabancı gelmıyor ama :P

3 ay önce #
  6. bu arada adında hiç yabancı gelmıyor ama :P

he he, merakta kaldım şimdi.. senin isim nedir bu arada?

3 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.