WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Eklentiler

Tema'ya sığmayan Flash dosyaları

(10 mesaj(lar))
  • 3 ay önce Commodore tarafından başlatıldı
  • Commodore tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil

Etiketler:

1. Kimi zaman siteye eklemek istediğim flash türü dosyalar oluyor. Bunları obje ekleyerek boyutlarını düzenleyip siteye yerleştiriyorum fakat bazı durumlarda eklenen flash dosyaları temanın boyutuyla sınırlı kaldığından küçük, gözle seçilmesi zor ve bu yüzden hoş olmayan bir görüntü ortaya çıkabiliyor.

Eklenen flash dosyasını temadan bağımsız olarak büyütebilen bir eklenti arıyorum. Bunu resim dosyalarında yapan eklentilere rastladım ancak flash animasyon dosyalarında bunu yapabilecek bir eklenti varsa da ben göremedim.

3 ay önce #
  2. eylultoprak teşekkür ederim. Eklentileri aktif ettim fakat istediğim şeyi yapamadım. Tabi becerememiş de olabilirim. Bir kaç gün bu eklentilerle cebelleşeyim. Belki sonuç alabilirim.
    Eklentilerden embedflash sanki sonuç verecekmiş gibi geniş bir menüsü var. Onun üzerinde duracağım bir süre. Sonucu yazarım buraya...

3 ay önce #
  3. Vardıysa da yapamadım bir türlü. embedflash çok geniş menü içeriğine sahip. Farklı kombinasyonlar denedim fakat başarılı olamadım.

3 ay önce #
  4. Bu ve bu eklentileri uyarlayarak tema dışında açılır pencerede gösterin diyecektim, pb-embedFlash eklentisinde de açılır pencere özelliği varmış, popup yazan yerleri kurcalayıp deneyin.. Eklentiyi indirdim deneyeceğim..

3 ay önce #
  5. pb-embedFlash ile flash dosyası arasında bağlanı kuramadım bir türlü.
    Obje gömme seçeneğiyle flash ı sayfaya gömüyorum fakat eklentiyi bu noktada nasıl kullanabilirim.
    Ayrıca eklentinin media kütüphanesinden bağımsız bir media kütüphanesi var gördüğüm kadarıyla. Burada add medium seçeneğiyle tanıttım fakat yine bir sonuca varamadım. Kurucalamaya devam bakalım bir şeyler çıkartabilecekmiyim....

3 ay önce #
  6. eylultoprak ve canarkadaş ikinize de çok teşekkür ederim. pb-embedFlash ile istediğim hale getirebildim.

3 ay önce #
  7. Commodore sende sağol, çözümü de paylaşırmısın..

3 ay önce #
  8. Elbette. Eklentiyi etkinleştirdikten sonra "yeni yazı" kısmında eklentiye ait buton çıkıyor. O butonu tıkladığınızda açılan menüden flash dosyasının bulunduğu adresi yazın. Yazıyı ön izleme yaptığınızda yazı içeriğinde de tıkladığınız kısmın popup olarak açıldığını göreceksiniz.
    Ayarlarımı da ekde yolladığım fotodaki gibi yaptım.
    Ayarların doğruluğunu deneme yanılma yöntemiyle zaman içerisinde daha da geliştiririm. Şu an biraz rastgele olmuş diyenler olabilir. Haklılar. Daha iyi sonuç elde edebileceğiniz bir şekil çıkar ve paylaşırsanız sevinirim...
    Resimi URL olarak ekeleyedim. Aşağıdaki adresten inceleyebilirsiniz.
    http://img258.imageshack.us/my.php?image=pbembedflashyp6.gif

3 ay önce #
  9. Bunun dışında şimdi farkettiğim bir şey daha.
    Eğer Shadowbox ile göstermek istiyorsanız flash dosyalarını
    "Please choose the method how to embed your flash content" yazan kısmın altındaki 5 gömülü flash metodundan shadowbox u seçmelisiniz. Bana göre bu şekilde daha güzel görünüyor popup dan. Fakat bir dezavantajı var o da flash oyun eklediyseniz yanlışlıkla ekran dışına mouse ile tıkladığınızda oyunun kapanması. O yüzden oyun eklemelerinde pek tercih edilmez gibi.

3 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.