WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

Resim yüklerken dosya taşınamadı hatası

(5 mesaj(lar))
  • 3 ay önce maviimge tarafından başlatıldı
  • maviimge tarafından son cevap
  • Bu konu Çözülmüş
  1. maviimge
    Üye

İlk önce WordPress yönetici paneline giriş yapın ve "Tercihler > Çeşitli ayarlar" yolu ile ulaşacağınız ekrandan yolun doğru girilmiş olup olmadığını kontrol edin. Eğer yol doğru ise uploads dizininin erişim haklarını 755 yapmayı deneyin. Erişim yetkilerini FTP istemciniz ile düzenleyebilirsiniz. Örneğin popüler istemcilerden FlashFXP'de işlemi şu şekilde yapabilirsiniz;

Siteye giriş yaptıktan sonra erişim haklarını değiştirmek istediğiniz dizinin (veya dosyanın) üzerine sağ tıklayın, sonra menüden "Attributes (CHMOD)" şeçeneğine tıklayın (aynı işlemi CTRL+O kısayolu ile de yapabilirsiniz). Açılan pencereden (bkz. yandaki ekran görüntüsü) "Permissions" bölümüne 755 girin ve "OK"e tıklayın. Uploads dizini için "Apply changes to all subfolders and files" seçeneğini de işaretlemeniz yerinde olacaktır.

Burda yazan çözüm yolunu defalarca denememe rağmen olmadı sürekli bu hatayı veriyor

/var/www/vhosts/maviimge.com/httpdocs/wordpress/wp-content/uploads/ dizini oluşturulamıyor. Bir üst dizin sunucu tarafından yazılabilir mi?

önce wp-content klasörüne alt klasörlerle birlikte 775 değerini verdim olmadı sonra gittim komple httpdocs klasörüne 775 verdim yine olmadı

Yüklemeleri bu klasörde sakla (kısmında) wp-content/uploads (bu şekilde yazıyor) acaba Dosyalar için tam adres yolunudamı belirtmeliyim öyleyse ne şekilde belirtmem gerekli ?

birde bu sorunun bundan başka bir nedeni de olabilirmi acaba yoksa bir yerde hatamı yapıyorum kafayı yedirdi bana :(

bu arada kullandığım sürüm 2.6 arkadaşlar çözüm hakkında fikirlerinizi bekliyorum...

3 ay önce #
  2. wordpress/wp-content/uploads/
    İzin verilmesi gereken asıl klasör uploads olarak görünüyor. Bununda chmod sunucuya göre değişe bilir. 755 ile 777 deneyin.

Bunun Yanında Ayalar/Çeşitli sekmelerinden.
    Dosyalar için tam adres yolu (Tercihe bağlı) kısmının karşısındaki kutucuğa www.siteadi.com/wordpress/wp-content/dosyalar/ yazın.
    wp-contetn altına dosyalar adında bir klasör oluşturun ve yazma izni olarak oluşturduğunuzu bu klasöre 777 verin. Değeri aldığından emin ol. Sorun çözülecekdir.

3 ay önce #
  3. maviimge
    Üye

Yardımınız için çok teşekkürler Eylül Toprak ama yine olmadı malesef. Artık hiç bir hayat belirtisi yok hatada vermiyor dosyayı kütürdetiyor deyip kalıyor öyle :)

ben hostu dün satıl aldım acaba bende yetki eksikliğimi var diye aklıma geliyor ama öyle olsa ftp üzerindende yazım yapamazdım herhalde neyse yeniden kurmayı deneyeyim olmazsa olmaz artık.

3 ay önce #
  4. büyük ihtimal klasör oluşmuştur sunucunun admin (plesk,direcktadmin vs.) panelinden oluşan klasörü silin yine adnim paneli ile tekrar oluşturun (panelde new folder vb butonu) chmod 777 yapın bazı sunucularda otomatik oluşan klasörlere chmod 777 yapılsada wp upload yapmıyor

klasör oluşmadı ise sunucunun admin (plesk,direcktadmin vs.)oluşturun ve chmod 777 yapın

3 ay önce #
  5. maviimge
    Üye

@gevv

Hocam çok teşekkür ederim sabahtan beri neler denedim bilsen. Aynen dediğin şekilde sunucunun admin panelinden dosyayı oluşturup buradan yetki verdim ve oldu tekrar teşekkürler... yetkili arkadaşlarda bu sorunun çözümüne bu ayrıntıyıda eklerlerse bundan sonraki kullanıcılar için faydalı olur düşüncesindeyim boşuna uğraşıp zaman kaybetmesinler gerçi benim gibi bahtsız bedevi az bulunur :)

birde bu sorunu yaşayanlar yükleme klasörünü wp-content/uploads şeklinde oluştursunlar uploads'dan farklı bir ad verildiğinde wp dosyayı yüklerken yine bu yoldan göstermeye çalışıyor dolayısı ile biz klasörü başka bir adla oluşturduğumuz için görüntülenme problemi yaşanıyor yani bende öyle oldu.

3 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.