Merhaba.
İletileri yazan üyelerimin bilgilerini nasıl gösterebilirim?
/author/abcd veya ?author=rakam
Bu şekilde yazarın yazılarını listelerken yazar hakkında detaylı bilgi de koymak istiyorum,, var mıdır bir yolu ?
Teşekkürler.
Merhaba.
İletileri yazan üyelerimin bilgilerini nasıl gösterebilirim?
/author/abcd veya ?author=rakam
Bu şekilde yazarın yazılarını listelerken yazar hakkında detaylı bilgi de koymak istiyorum,, var mıdır bir yolu ?
Teşekkürler.
yada get_author fonksiyonu işine yarayabilir.. (ismi doğru olmayabilir)
örneğin temanızın.index.php dosyasına, yazıyı yazanın gösterildiği yere, aşağıdaki kodu koyun.
<?php the_author_posts_link() ?>
temanızın klasöründe author.php dosyası oluşturun. ve orada göstermek istediğiniz yazarla ilgili bilgilerin ilgili kodlarını şu adresteki "author tag"larına göre çekin:
http://codex.wordpress.org/Template_Tags
yazar avatar eklentileri de mevcut. bunlardan kurup author.php dosyasına ilgili kodlarını ekleyerek yazar avatarlarını profil sayfalarında gösterebilirsiniz.
sagol 525 benimde demek istediğim şey buydu.. :)
Teşekkürler.
Author.php oluşturup içerisine kodları yerleştirip single.php'ye require etmem yeterli oldu.
Kolay gelsin.
Bu author.php dosyasının içeriğine neler koyabiliriz biraz yardımcı olur musunuz?
Ben bu eklentiyi kurdum, bu başlık sayesinde (sağolun varolun) çalıştırdım. Gerçi buraya bakındıktan sonra eklentiye ne gerek var onu anlayamadım :) Sitede kendi örnek auhor.php dosyasını vermiş, onu kullandım direk tabi değerler tutmadı. Yani örneğin "Real name'in" karşılığı çıkmıyor.
Sana güzel bir eklenti / örnek: http://geekgrl.net/2007/01/02/profile-pics-plugin-release/
Xenuan güzelmiş hakkaten sağolasın. Bu forumun müdavimlerine baklava ısmarlayasım var eheh :)
Burdakileri deniyorum aslında bir çok şeyi yaptım ama olmuyor
yanlızca
Author.php oluşturup içerisine kodları yerleştirip single.php'ye require etmem yeterli oldu.
burda ne demek istediğini anlamadım bende single.php yokki
Bu yazıyı tekrar yazayım en iyisi. İllaki insanlar bir eklenti ile çözmeye çalışıyor sonra bir sürü hata alıyorlar.
http://www.ensellitis.com/wordpress/isolated-wordpress-theme/
adresindeki İsolated temasında (şu an kendi sitemde de bu temayı kullanıyorum) hazır olarak author (yazar) sayfası ve gönderilen yazıların yazarlarının adlarına link eklenmiş halde geliyor. author.php dosyasını ve index.php içindeki yazar ile ilgili bölümü ve sidebar'da görünecek şeklini alarak sitenize monte edebilirsiniz.
* Kolaya kaçmayalım - öğrenmeye çalışalım..
adresindeki İsolated temasında (şu an kendi sitemde de bu temayı kullanıyorum) hazır olarak author (yazar) sayfası ve gönderilen yazıların yazarlarının adlarına link eklenmiş halde geliyor. author.php dosyasını ve index.php içindeki yazar ile ilgili bölümü ve sidebar'da görünecek şeklini alarak sitenize monte edebilirsiniz.
dediğinizi yapmaya çalıştım ancak sorun yaşıyorum. yazara tıkladığımda hata alıyorum ve ayrıca birşey bulunamadı gibi şeyler yazıyor? biraz daha açar mısınız, anlatımınızı?
arkadaşım o benim sitem. forumda arama yap aynı başlığı bulacaksın. buraya eklemiştim açıklamalarınıda... :)
:) ilahi ya ne diyim..
profil sayfasında avatar gozukmuyordu şu şekilde duzenledim ;
Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.